Last news in Fakti

6 Април, 2021 22:22 4 212 53

Русия коментира възможността Украйна да влезе в НАТО

  • украйна-
  • нато-
  • сащ-
  • русия-
  • армия-
  • войски-
  • източна украйна-
  • дмитрий песков

Това още повече ще влоши ситуацията, каза Песков

Русия коментира възможността Украйна да влезе в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Присъединяването на Украйна към НАТО само ще задълбочи кризата в югоизточната част на страната, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. В същото време лидер на руска парламентарна партия призова Москва да признае независимостта на самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република, предаде БНР.

Коментарът на Песков дойде в отговор на изявлението на украинския президент Володимир Зеленски, според когото встъпването на Украйна в Алианса е единственият път към прекратяването на войната в Донбас. „От наша гледна точка това още повече ще влоши ситуацията, защото, говорейки за встъпването на Украйна в НАТО, по никакъв начин не може да се пренебрегва мнението на хората. А ако поискате мнението на няколко милиона души в самопровъзгласените републики, то ще разберете, че за тези хора членството в НАТО е дълбоко неприемлива перспектива“, каза Дмитрий Песков. Той изрази надежда, че няма да се стигне до нова война в Донбас.

Ситуацията в Югоизточна Украйна беше обсъдена на днешното заседание на Държавната дума. Лидерът на „Справедлива Русия“ Сергей Миронов заяви, че Киев очевидно не възнамерява да изпълнява минските споразумения и че украинският президент Володимир Зеленски се готви за война срещу Донбас с одобрението на американския си колега Джо Байдън.

„Мисля, че най-правилното решение сега би било Русия да признае независимостта на Донецката и Луганската народна република и в бъдеще, ако жителите на Донбас пожелаят, в крайна сметка да влязат в състава на Руската федерация“, каза той. Според Миронов така може да бъде предотвратено започването на най-големия военен конфликт в Европа след края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    12 42 Отговор
    САЩ граничат с Украйна и Русия няма право на глас. От Ню-юорк до Домбс за 8 часа с колата.

    Коментиран от #5, #36, #49

  • 2 БОЗА

    50 1 Отговор
    "така може да бъде предотвратено започването на най-големия военен конфликт в Европа след края на Втората световна война."


    Натам отиват нещата,,със закачките на сащисаните... ;-Х
  • 3 Kcaniba

    37 4 Отговор
    Трите хутора, без заводите, магистралите, комуникациите, атомните централи( всичко е руско и съветско производство, т.е. не е украинско) смело и спокойно си влизат в нато!! Бандеровските селяни - вън от Малоросия!!

    Коментиран от #52

  • 4 да питам

    11 51 Отговор
    Абе , Песков ... Как може да определяш независима държава как да се развива ?

    Коментиран от #20

  • 5 ми , не

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    С рикета е по- бръже ...😁
  • 6 Рюрик Романов

    71 8 Отговор
    Украинска държава няма и никога не е имало, измислиха я Леонид Илич и Хрушчов. Ако не вярвате кажете името на един Украински Цар, те са като Македонските Царе несъществуват

    Коментиран от #10

  • 7 Стария Бог

    6 27 Отговор
    В Америка има повече украинци отколкото в Украйна и затова Америка се застъпва за тях територията може да е далеч от Америка но планетата е малка и всеки може да има територия на далеч както и всяка държава има територия в Антгарктида примерно
  • 8 Вова иператор

    32 5 Отговор
    "Московское время 22 часа, начинаем концерт по вашим заявкам. Ну что, мужчины, постреляем!"
  • 9 Хахаха..

    49 5 Отговор
    Укрите влизат в нато,и кво?! Вовата им спира газта и почва гладът от 1933.Тия само злобеят и чакат да дойде вторият Хитлер.Ами дойде им Склерозата от Белия Дом,честито.И кво?
  • 10 Стария Бог

    10 43 Отговор

    До коментар #6 от "Рюрик Романов":

    Когато е имало киевска империя Русия са били княжества с различни имена

    Коментиран от #11, #25

  • 11 РюрикРоманов

    37 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стария Бог":

    Когато е имало Преславска Империя, София са били села с различни имена

    Коментиран от #15

  • 12 Стария Бог

    7 50 Отговор
    Време е Тръмп като спечели изборите през 2024 г да проведе един парад на победата с американските войски в Москва, по оценки на военните дори целия ядрен арсенал да изтрелят срещу САЩ ще има достатъчно оцелели американци да превземат бедна Русия

    Коментиран от #13, #53

  • 13 Чичо

    46 8 Отговор

    До коментар #12 от "Стария Бог":

    Мухахахахахаха 30 хил яденни ракети от Съветско време по 100 на ден насочени към един град в космоса се разделят на по 7-8 ядренни бойни глави и така цяла година, на следващата почваме новата партида. Абе той и Наполеон се е разходил в Москва ама от 400 хил се върнали само 5 хиледи, на другите много им харесало и още са там
  • 14 Монгола

    45 3 Отговор
    Е и какво като влезнат в НАТО и потеглят към източна Украйна и там ги чакат руските бързи танкови дивизии и ракетни войски! Някой се е объркал ако си мисли, че войната с Руската армия ще се води само в Източна Европа и на Балканите ще прескочи и отатък,, Атлантическия океан "не сме 1941 г!

    Коментиран от #22

  • 15 България е било и ще я бъде

    17 5 Отговор

    До коментар #11 от "РюрикРоманов":

    Името не е сменяно от 681г. до ден днешен. Въпреки че повечето считат, че Сам Марино е най-старата държава в Европа от 301г. Е не е, Сан Марино е със статут на град-държава, докато България е държава. Пловдив също е най-стария град в Европа. Преслав е втората столица на България, Преславска империя не е имало. Виж в гугъл защо България никога не е била империя.

    Коментиран от #18

  • 16 Горд Българин до стария бок

    7 0 Отговор
    да бе да сънуваш си и като се събуди какво? нал знайш?
  • 17 да питам

    16 5 Отговор
    Помните ли , навремето един мустакат как даваше заповеди на войските си от бункера ? И какво му се случи ?
  • 18 РюрикРоманов

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "България е било и ще я бъде":

    Ами хвани и разучи как се е развивала Руската държава. Осносната династия Рюрикович са преместили столицата от Киев в Москва. Рюрикович наследяват Прабългарски родове, въпреки че болшевиките(създадени главно от Евреи с Хазарски корени) винаги са опитвали да скрият този факт. Та все едно сега в Източна България да искат Добруджанска държава, щото са окупирани от София

    Коментиран от #23

  • 19 Посейдон

    29 3 Отговор
    Украина в НАТО - Поредната "миролюбива" акция в защита на демокрацията, която може да ни въвлече и във война и то не само нас, ама ние сме по-близо. Не че тези които си мислят, че са далече трябва да са спокойни при съвременните оръжия защото отдавна мина 1945 г., която явно някои са забравили.
    Явно Западът не може да се примири с факта, че силните цивилизации вече никога няма да се развиват по негова диктовка и модел, който се разпада.
  • 20 Ми те така

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "да питам":

    както на нас ни казват...

    Коментиран от #29

  • 21 барчо

    27 1 Отговор
    Доколкото знам, за да станеш член на НАТО, трябва да нямаш никакви претенции към съседни държави или те към теб, а и в държавата ти всичко да е наред. За да бъде приета Украйна в НАТО, този член трябва да бъде премахнат, което едва ли е възможно. И ако Украйна влезе в НАТО, то как точно Логанск и Донбас ще бъдат отнесени към алианса и при положение, че те ще са вътре как точно ще се осъществи??? Народа на Логанск и Донбас са разделени от Украйна с над 14 000 убити от украинската армия. Завчера украинската армия уби поредното пет годишно дете, като неговото име ще бъде добавено към стотиците убити деца от същата тази украинска армия. Нещата просто смърдят на ......
  • 22 Диверсант

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Монгола":

    Със сигурност имат подводница която чака да премести статуята на свободата.
  • 23 Абе пиша ти за България и столицата Прес

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "РюрикРоманов":

    Ти ми пишеш за Украйна. Има Гугъл ясно ми е, и тия като тия до нас на югозапад, и те не били българи. Иначе съм наясно с изкуствената политика и разделяй и владей: тия до нас на югозапад, Молдова, Беларус и Украйна. Било е планирано и Мизия, и Добруджа.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 РюрикРоманов

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Абе пиша ти за България и столицата Прес":

    Това с Преславската Империя е шеговит отговор на коментара на Стария Бог 😉
  • 25 История

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стария Бог":

    Киевска империя не е имало. Било е КИЕВСКА РУС.
    Украйна що значи - у края. Ама края на какво? На Русия. Ако е тази територия е била държава, то нямаше да се нарича Накрая, а щеше да си си е с нейното си име.

    Коментиран от #28

  • 26 ЮЕСЕЙ МУМИ

    12 1 Отговор
    Взимаме ги в НАТО и ги пускаме пушечно месо срещу Русия тва е плана, не че много ни трябват...

    Коментиран от #30

  • 27 Румъния

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Абе пиша ти за България и столицата Прес":

    имат същия проблем с Молдова, същата попара я сърбат като нас. С тази разлика, че онези там четат архивите от преди 1944г., помнят действията на Коминтерна, имат се за румънци и говорят на румънски. Докато тези от Струмица на запад се имат за антични северномарсианци от зората на Шумадийската империя. Абе мръсна политика, Бог да пази България.
  • 28 Чичо

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "История":

    А Рус идва от Прабългарската дума Урус
  • 29 да питам

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ми те така":

    А на теб ти казаха ..?

    Коментиран от #44

  • 30 Бай Ставри 03456/ 3 отряд

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "ЮЕСЕЙ МУМИ":

    Чакам Баце, а междувременно всичките тези членства в така наречените "отбранителни съюзи" ще ни изядат главите. Нито една война не е донесла добро, или смърт, или кръвни братя да се мразят до гроб. Евала на Швеция, от 1814г. не участвала в нито една война.
  • 31 Кресна

    18 1 Отговор
    Целта на САЩ е да разбият Европа не и е проблем Русия,вижте държавите които купуват най много петрол от Русия,това са Сащ и Великобритания.Сигурен съм че ще се опитат да вкарат Европа във война с Русия,самите Сащ не смеят и знаят цената ако влезнат в директен сблъсък с Русия,но те винаги са играли мръсно вкарвайки във война други и понеже в Европа няма лидери ще я вкарат във война с Русия,но забравят и един факт,този път може да летят ракети и по Сащ ,Путин го каза ясно че няма да атакуват само нападалите но и шефовете от където идват тези заповеди.

    Коментиран от #33

  • 32 Кресна

    15 0 Отговор
    Който следи внимателно политиката ще види,че Сащ така постъпиха с Япония непозволявайки и да станат по силни от Сащ в икомическо план сега така постъпват и с Европа.Жалко е че в Европа няма лидери,а има само продажни пудели.
  • 33 Никой да не пипа мечката

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Кресна":

    Който си е имал работа с нея, си е близал раните дълго време. Справка, Наполеон, Хитлер, шведите, турците и много други.
  • 34 Професора

    12 1 Отговор
    Най голените майцепродавци подлагат държавите си за военни действия на краварите или за мишена като го правят българите!

    Коментиран от #35

  • 35 оня с коня

    0 9 Отговор

    До коментар #34 от "Професора":

    Според тебе кое е по-опасно- да бъдем мишена на русия,или на НАТО?А да си забелязал че сме обградени почти ОТВСЯКЪДЕ С натовски държави?А не мислиш ли че в Момента в който престанем да бъдем Мишена на Русия ,т.е. Излезем от НАТО,ставаме Руска собственост?

    Коментиран от #45

  • 36 Поп Андрей..2

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    САЩ са близко до руския казан чадо.Който попадне в него,трудно ще се пречисти.
  • 37 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    9 1 Отговор
    Война между изтока и запада ще има.Руснаците ще разфасоват натуфосците.
  • 38 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    7 1 Отговор
    САЩ няма да посмеят да използват ядрени ракети срещу Русия,но ще дават оръжия на улеите да воюват.
    Русия ще ги разгроми, защото е по напред в пъти от която и да е армия.
    Става въпрос за оръжия които са по добри от натовските.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Нато ще воюва с Русия до последния

    9 1 Отговор
    Жив Украинец!!! Това е целта!! Само, че половината армия ще мине на другата страна, защото са чисти Руснаци!!
  • 43 Ха хо

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да да знаем ние😂😂😂😂":

    Какво било станало във Виетнам с руснаците? От Козяк нещо са се объркали и са ти дали две различни опорки!
  • 44 Ежко Бежко

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "да питам":

    Да, на нас ни казват как да се развиваме. Има и идиоти, които са готови да станат пушечно месо заради американската мечта. Ти от кои си?
  • 45 Ежко Бежко

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Не, не мисля че ставаме собственост на Русия, ако излезем от НАТО. Има страни е ЕС които не са в НАТО. Има и страни в НАТО, които не са дупедавци като нас. Пример Турция. Варианти има много, ама ние сме свикнали да се дупим на някого.
  • 46 До всички експерти във форума

    7 0 Отговор
    Не сравнявайте БГ с Русия, поне докато не посетите Русия. Много сте смешни в незнанието си. Драскате измишльотини и клишета. Истината е, че Русия ни задмина отдавна, а ние седим на дъното и храчим по когото можем.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Рико

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Украйна влиза или невлиза къдато си иска-това си е нейна работа; НАТО приема или не приема когото иска-това си е негова работа.На САЩ, като член на НАТО и е работа да коментира влизането или невлизането на Украйна в НАТО. Да виждаш някъде Москва в това уравнение? Москва да спре да си обажда където не е канена.

    Коментиран от #50

  • 50 Хи их хи

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Рико":

    Е да де да! Същото, като това, че не е работа на ОТАН и Покрайнината, къде, как, колко и защо Русия ще си мести войски на нейна територия! Друг е въпроса ако са любопитни Путин като си ги мести от единия в другия крачол!

    Коментиран от #51

  • 51 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хи их хи":

    Има международни договори, когато се предислоцират големи съединения или се правят мащабни учения. Мисля ,бройката е 13000, над това ,другите държави трябва предварително да бъдат уведомявани. Класическа е теорията, че една война може да започне от учение,затова е добре да има откритост. Който не е агресор, няма защо да се притеснява от такава откритост-никой не му рови в щабните карти. Правим учение там или там-добре, правете си го на ваша територия,но да знаем,че нямате намерения граница да минавате
  • 52 Привет

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    ти вземи се образовай малко,в Украйна бяха всички заводи от ракети и самолети до двигатели на танкове и хеликоптери,атомни централи,всичко идваше от Украйно,военни кораби,подводници,бати промитите мозъци,Колкото Сащ имат работа там ,толкова и Русия,Украйна беше трета в света ядрена държава момче,и бати руснака гарантира за цялостноста заедно с САЩ и Англия,при условия че ще си предадът оръжията,в крайна сметка батето нападна и разпачитоса и смрази руснаците и украинците,но те никога не са били един народ,Русия няма нищо общо със славяните запомни го,Украинците са,задай си въпроса защо ти разбираш руски(било то разговорен или писменен,понеже ние сме ги обучили)и защо руснака като чете или слуша наша реч не схваща нищо!Както и нищо не схваща освен руския,сръбски?Чешки?Украински?А ние разбираме ли нещо като се говори сръбски,чешки?почети украински и виж дали ще схванеш смисьла за какво иде реч,ще схванеш,а руснака нищо не разбира момчето ми,така че остави ги ушанките стига сте ги обичали повече от родината
  • 53 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стария Бог":

    да не си пил антифриз!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания