Last news in Fakti

12 Април, 2021 10:54 3 760 33

Шарл Мишел да се оттегли

  • ес-
  • групи-
  • шарл мишел

Призив на женски асоциации

Шарл Мишел да се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Женски асоциации в Европа призоваха председателя на Европейския съвет да се оттегли от поста, съобщи Фигаро.

Групите са недоволни от неговото поведение по време на посещението в Турция. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел придружаваше председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Двамата разговаряха с турския държавен глава Реджеп Ердоган. На срещата обаче нямаше стол за Фон дер Лайен и тя трябваше да седне на отделен диван.

Мишел е обвиняван, че не е отстъпил своя стол на Фон дер Лайен. Женски асоциации публикуваха специална декларация по темата.

Според тях с поведението си, Мишел е ощетил правата на човека, правата на жените и европейската репутация. Декларацията посочва, че обикновено извинение няма да компенсира станалото и че е нужно отговорният да се оттегли от своя пост.

Мишел вече призна, че вероятно носи отговорност за станалото и че постоянно мисли как е трябвало да действа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    16 2 Отговор
    На затвор
  • 2 Срамь и Позорь

    16 5 Отговор
    Брей една немска крва какво причини и за какво за да я нбе първият срещнат арабухин.

    Коментиран от #31

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    11 1 Отговор
    ФЕМИЗОНКИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ ДАЖЕ НА ГЕЙОВЕ :)))
    ...................... ........................... ................................... ВСИЧКИ СА КАТО ДУЧЕТО - ПОЧИТАТЕЛКИ НА ВЪЛЧИЦАТА ДЕТО Е ОТКЪРМИЛА РОМУЛ И РЕМ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха..

    39 4 Отговор
    Ако беше и отстъпил стола,щеше той да седне на дивана,и какъв разговор с Ердогана?! Турският падишах ги изработи като шахматист,с два хода напред.Впрочем,кой не може да изработи тези третополови нещастници,които не знаят кой от двамата е кавалера,и кой е дамата..

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахаха

    32 0 Отговор
    Чакайте малко. На Запад нали се лансира версията че жените и мъжете са абсолютно равни във всичко. Да отстъпиш място на жена там това е обида за жената. Човекът не се е решил да я обиди. Сега се сетиха, че жените са ,,слабият" пол.
  • 8 Кси

    7 0 Отговор
    Точно, вместо разправии с Турция, двама представители от ЕС, а тоя се държи все едно е сам, отношения в ЕС

    Коментиран от #12

  • 9 3,14К

    24 1 Отговор
    Ердоган ги остави да се разберат като жени, коя да седне до него.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Поостарял

    5 1 Отговор
    И повече от прави са тези женски организации. Само че, съществува и предположението, че именно и такъв е бил кпайният "замисъл"- да се срине доверието в "антиджентълмена", като може да е политически недолюбван по различни причини и най-вече свързани с ЕС (ако оттам има намеса в присядането) или ....? Всъщност, това е и основата, от древността, на дипломация или "консултирания".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сандо

    15 0 Отговор
    От векове е известно,че оставиш ли жената без работа,тя започва да мисли и да върши глупости.Разните феминистки организации потвърждават това твърдение.Интересно е,че На Ердоган това не му е за пръв път.Преди години беше поставил приятеля си Бойко под турско знаме,то и нямаше българско де.И какво,нашичкия добре се беше настанил на стола и дори не обърна внимание.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 фалш

    19 2 Отговор
    Ето затова хората мразят фалшивия ЕС. В държави като България хората масово мрат от бедност, мизерия, недоимък, липса на здравеопазване, престъпления и т.н. Проблеми с лопата да ги ринеш, и то жестоки проблеми. А тези ми се закъхърили защо някой стоял на диванче, и защо някой на стол. Целият свят ще занимават с тъпанарските си проблеми. Абе вие някаква сериозна работа нямате ли там в ЕС? Значи този не се е загрижил, че у нас преди един месец майка и дъщеря се самоубиха от глад и безизходица в същия този ЕС, ама по цели нощи не можел да спи, че Урсулата била седнала на диванче. Егати лицемерите. Такива нямаше даже и в Съветския съюз по времето на комунизма. Явно са решили да съсипят ЕС от вътре, като хората хептен ги намразят заради пълната им простотия. В енроинституциите трябва да влязат нови, здравомислещи хора, защото и там статуквото става опасно - лентяи, геронтократи, джендъри и прочие - резултатите са налице.

    Коментиран от #18, #30

  • 17 Шарл Мишел

    10 1 Отговор
    трябваше да седне заедно с Урсула на диванчето и да му кажат на Ердоган-айде сега дОнеси още едно столче ама същото като тия двата, щото иначе нема да ни е удобно да си говориме и ще требва да си ходиме.
  • 18 Че какво

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "фалш":

    ти е виновно ЕС за това?
    Затова сме си виновни ние, че го държим Бойко на власт.
    А на ЕС му дреме, те си прокарват техния интерес, да ни дадат едни пари , да си продадат месото десет-годишно и да ни вземат обучените специалисти.
    А тия измекяри дори казаха че изборите били ОК, след толкова сигнали за купени гласове.
  • 19 И така

    14 1 Отговор
    Е кво стана с равенството на пола? Нали уж всички полове сме равни ама някои май по равни.Защо да отстъпи стола си на някой равен или пък тази е по специална защото е жена?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай Манчо

    5 1 Отговор
    По-важното е какво са свършили , а не къде е седнала де Лайнен това ли е най-важното ?
  • 22 хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха..":

    Много добре казано, но аз мисля, че правилно е разбрал, коя е дамата!
  • 23 Запознат

    6 2 Отговор
    Важната новина за Турция е друга. Ердоган все още чака Байдън да му се обади. Той е единственият лидер в света, който Байдън все още не е повикал. Това ще бъде направено на 25 април, за да му се обясни, че Турция също трябва да признае арменския геноцид, както той направи на 24 април, годишнината от този ужасен турски акт.
  • 24 2121

    6 1 Отговор
    ЕС и ЕП нямат работа.Занимават ни с гей въпроси.Коя е Лайен.Никоя особено за турчин-Ердоган.Предателят и подлога Бойко Методиев Борисов при посещение в Турция на 03.03.2020 г. поздрави турците на турски-"МАРАБА АСКЕР" . Това как се нарича-ПРЕДАТЕЛСТВО!Ердоган се изживява като представител на несъсществуващата Турска Империя.Единствено, той бие чело пред Президента на Русия Вл. Путин.Знае много добре, какво ще последва ,ако не спазва светските обичаи в и вън от Русия.Ердоган ,не обръща внимание и на тъпите сащ ,управлявани от ИЗРАЕЛ.За ,Ердоган страна подчинена на друга страна,не заслужава неговото внимание.Та ,на въпроса за "дивангейт":другарката Лайен няма никакво значение и авторитет ,пред турчин.Това е им в манталитета.Така се подиграха и с нашата глупачка Екатерина Захариева/мислеха я за кадъна-мястото на кадъната е в харема/.Затова ,не ни занимавайте с "дивангейт".Двамата джендъри сами са си виновни.
  • 25 Анти 🌈

    5 1 Отговор
    Е нали жените и мъжете сме равнопоставени - защо трябва да и става и отстъпва място ? Феминистките трябва да сте наясно че вашето движение е в обратно пропорционална зависимост от кавалерството - колкото повече искате равенство толкова повече ще го получавате под формата на непривилигеровано отношение от мъжете . За ваше съжаление за всичко се плаща по един или друг начин .
  • 26 EU skata

    4 1 Отговор
    Абе тоя свят наистина е ИЗТРЕЩЯЛ ТОТАЛНО!
    На тая мадам ЕУ шеф и дадоха да седи на ЦЯЛ диван, а тия лелки - недоволстват.
    Нали знаете от къде започнаха тия от Брюксел да издребняват?
    От кръглите калибрирани домати и правите крактавици.
    Там в Брюксел няма мисъл.
    Там е всичко угаждане, нажаждане и бурократична бумащина.
    За да получиш 5 лева , ще похарчиш 15, като ги раздадеш по веригата . ЗА ЖАЛОСТ ЖИВЕЕМ В Свят ПЪЛЕН с КАЛИНКИ И ТЪРТЕИ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Минувач

    0 1 Отговор
    Както се казва това политическо недоразумение си е чиста "гола вода". Точно такива като тоя "наливат вода във воденицата" на Евроскептицизма!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Истината

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "фалш":

    Ей тиквеник ,мрат от глад защото милионите които се изпращат ежемесечно се "усвояват "от разни мошеници и недостигат по предназначение! Сега борбата е за 60 милиарда помощ за пандемията! Тези пари малко ли ти се струват! Това са парите на ЕВРОПЕЙСКИТЕ данъкоплатци! Мушмурок!
  • 31 Какъв шок

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Срамь и Позорь":

    Е това не е , като на ГЕРБ , ПКП , хората си имат нужния
    манталитет, и си го спазват!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 питагор

    0 0 Отговор
    Това е вашата Истамбулска конвенция еврогейски дами !
Новини по държави: