12 Април, 2021 20:50 3 489 22

Лавров: Заради рейтинга си сегашният киевски режим е способен на безразсъдство

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • донбас

Първият дипломат на Москва за пореден път обвини властите в Киев в отказ да изпълнят одобрените от Съвета за сигурност на ООН Мински споразумения

Лавров: Заради рейтинга си сегашният киевски режим е способен на безразсъдство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните дни в Кремъл не е постъпвало искане от украинския президент Володимир Зеленски за телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров коментира информацията за струпването на руски войски по границата с Украйна, както и активността на американския боен флот в Черно море:

„Задават се въпроси какво прави Руската федерация на границата с Украйна. Отговорът е много прост. Ние живеем там. Това е нашата страна. Какво правят Съединените щати с техните кораби и военнослужещи, които постоянно организират някакви мероприятия по линия на НАТО в Украйна, на хиляди километри от собствените си граници? Този въпрос засега остава без отговор“, заяви Сергей Лавров на съвместна пресконференция в Кайро с египетския си колега Семех Шукри.

Лавров за пореден път обвини властите в Киев в отказ да изпълнят одобрените от Съвета за сигурност на ООН Мински споразумения и предупреди:

„Това може да приключи зле, защото в опит да възстанови рейтинга си сегашният киевски режим е способен да извърши безразсъдни действия“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 19 Отговор
    И нашият шоумен ще е съгласен на всичко, само да му дадат градинката пред Японския.
  • 2 вижда се

    28 5 Отговор
    Бандеровците е предадат Украйна на Русия с радост !!
  • 3 Вова иператор

    7 30 Отговор
    В Румъния сме си като вкъщи, да се готви и България.
  • 4 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    7 38 Отговор
    преброените под 2% лилиПУТИНисти ... в атака ! :))))
  • 5 TOTO

    66 7 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ СА НАШИ БРАТЯ ,НО КАТО ГЛЕДАМ КАК ЕЛЕМЕНТАРО ГИ НАСЪСКВАТ СРЕЩУ РУСИЯ, ПРОСТО ГИ СЪЖАЛЯВАМ.
  • 6 Stèfanie 🎲

    28 3 Отговор
    И и абсолютно, тотално💯💯💯прав👌👍👌👍
  • 7 Д. Петров

    0 44 Отговор
    Тоя пияндурника пак лъже! Демек ще нападат отново вероломно, мръсните чукчи!

    Коментиран от #15

  • 8 Ленин

    0 37 Отговор
    Западащият рейтинг на Путин го води право към Таганка!..Зачем сгубила тьй меня......
  • 9 Хораа

    1 39 Отговор
    Русия ще отговори като се оттегли зад Урал.Там и е мястото,макър че там живеят волжките българи.

    Коментиран от #16, #19

  • 10 Софиянец

    2 41 Отговор
    Лавров е напълнил памперса
  • 11 Професора

    39 1 Отговор
    Залески е кретен затова е и работил като клолн!
  • 12 Болгарочка

    39 0 Отговор
    Украиничка ще бъде разделена на две!
  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    26 1 Отговор
    СЛАВЧО Е БЪЛГАРСКИЯ ЗЕЛЕНСКИ
    ........
    А БОЦКО Е БРАТЧЕТО НА ПОРОСЬОНКО .......
    ................
    .................... ............... КАТО ЧЕ ЛИ В ЕДИН И СЪЩИ ОТДЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ СА ПИСАЛИ СЦЕНАРИИТЕ ЗА ФАШИЗИРАНЕ :))

    Коментиран от #18

  • 14 Бледолики

    2 41 Отговор
    Абе смешни руснаци! какви снайперисти? деца? мирни граждани? това да не ти е Сирия бе? ДНР и ЛНР са фрашкани с руски войски. Там е все едно руска територия. последното "убито" дете, с което промиваха мозъци последната седмица в педеРассийя беше на 30 км от фронтовата линия. село Александровка. там ни снайперист може да припари - ни е в обесга на дроновете. но педеРуската прпаганда квичеше как било убито от "украински експлозиви" - както е обичайно, полу-истините са най-долните лъжи. експлозивите може и да са били произведени в Украйна, но после....

    Коментиран от #17, #22

  • 15 Интересно

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Д. Петров":

    за кого казваш "пияндурник" и кое е лъжа? Освен първосигналния израз на безсилие друго няма в репликата ти. Само за сведение - за евентуаленразговор между президенти има дипломатически протокол - и в него не се включва ситуация, при която някой казал някъде, че трябвало еди-какво си.. Ако става дума за частен разговор - може и това да се случи, но в гореописаната ситуация - няма как.
  • 16 Iviviv

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хораа":

    Ти си много зле замълчи си не се излагаи.
  • 17 Iviviv

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бледолики":

    Бързо отивай на психиатър докато не си се влошил.
  • 18 Бодак

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Слави не е тъп като Зеленски.
    Зеленски е яко тъп. Тъпотата му е в това, че не служи на интересите на страната си, а на САЩ. Но пък той е хазарин, а САЩ се управляват от хазари. Окрайнинците българо-руси или малоруси, избраха уж по-малкото Зло-Зеленски. Но разликата с Потрошенко е нищожна -- и двамата трошат Окрайнината.
  • 19 радул

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хораа":

    ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ ОКОЛО ВОЛГА ,А НЕ ЗАД УРАЛ !
  • 20 стоян георгиев

    0 11 Отговор
    русия нарочно натяга напрежение в украина .руснаците искат украинците да живеят в мизерия за да може руския ватник да се подчинява на путин щото макар и мизерно руското съществуване да бъде по-охолно от украинското.путин знае че рано или късно маидана ще се премести в москва ,щото руснака колкото и да е търпелив не може да тегли вечно и да търпи грабителите си.та затова са и тези номера срещу украина.целия цирк как два милиона жители на донбас основно трактористи и комбаинери мачкат четиридесет милионна украина без чужда помощ е именно за това.да се държи украина във военно положение и да се дестабилизира.
  • 21 Русофил плюс

    11 0 Отговор
    Не е толкова важно за какво САЩ предупреждават Русия, защото те просто няма как да я накажат. Ако в Украйна обаче все още има разумни политици, те би трябвало да се вслушат в предупрежденията от Русия, за да се избегнат братски кръвопролития, които неминуемо ще завършат печално за Украйна. Но може би това е единствения начин да се приключи с безумния Майдан, режисиран и поддържан от атлантическите ястреби.
  • 22 Змей Горянин

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бледолики":

    Ти това в толетната ли го писа? С едната ръка върху клавиатурата, а с другата извършвайки една манипулация подбудена от мокрите сънища, които сънува тази нощ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания