Last news in Fakti

16 Април, 2021 07:59 3 292 12

ЕМА проучва нов медикамент срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • лекарства

Според публикувани данни от изпитанията лекарството намалява с 85% риска от тежко боледуване и смърт в следствие на коронавирусна инфекция

ЕМА проучва нов медикамент срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската агенция по лекарствата ЕМА започва проучване на медикамент срещу Covid-19 на британската фармацевтична компания "ГлаксоСмитКлайн".

Препаратът е разрешен в Съединените щати от миналия месец. Според публикувани данни от изпитанията лекарството намалява с 85% риска от тежко боледуване и смърт вследствие на коронавирусна инфекция.

Фармацевтичният гигант "Мерк" планира трета фаза на клинични изпитания за лекарство срещу Covid-19. И този препарат намалява риска от тежко протичане на болестта, особено при хора с придружаващи заболявания като диабет и хипертония. Функцията на медикамента е да блокира способността на коронавируса да се възпроизвежда.

Германското правителство финансира с 50 милиона евро 8 научни проекта за разработване на лекарство, но "не бива да очакваме чудеса", предупреди министърът на образованието и науката Аня Карличек. Тя допълни, че намирането на лек може да отнеме дори десетилетие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    10 1 Отговор
    Аз пък няма да спонсориран Биг Фарма мафията и ше си вземам онова евтиното за животни лекарство. Избиват толкова много хора като не се допусла това лекарство за лечение на ковид, но Биг Фарма трябва да си направят ново, патентовано, пари повече да им носи.

    Коментиран от #6

  • 2 Корона глад

    10 1 Отговор
    Е така е лекарството ще лекува само болните, а ваксини те се бият на всички. Всеки може да си направи сметка от кое се печели повече. Затова за лекарство може да чакаме години наред, а ваксини ни изкараха за по малко от година

    Коментиран от #5

  • 3 КОТарАК

    11 1 Отговор
    покрай тоя грип много станаха милиардери
  • 4 Хипократ

    10 1 Отговор
    Щом лекарите станат бизнесмени,туй значи време е да мреме..

    Коментиран от #7

  • 5 въх

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Корона глад":

    Още повече че не се позволиха стари лекарства с антивирусни свойства да се пренасочат към корона случаите, целият план е бил първо ваксините а после ново лекарсрво с техен си патент, трябва да сме наивни да си мислим, че на тея корпорации им пука за нас
  • 6 бялата мафия

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    Лекарите са най за убиване, нито четат проучвания, нито работят един с друг, нито се съветвар със специалисти в имунология, вирусология и т.н. грам не им пука за нас, ако им пукаше щяха да ровят за решения на тази пандемия. Един белгийски вирусолог е сметнал, че ако всички болни и техните контакти почнат да пият това лекарство за животните, след 6 седмици пандемия ще свърши....
  • 7 шоп

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хипократ":

    99% от лекарите са ми толкова противни, брутално некомпетентни и невежи изроди

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Ади сега ?!

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "шоп":

    Що не питаш лекарите, к'во мислят за тебе ?
  • 9 Мое мнение

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "шоп":

    Знаеш ли колко много лекари измряха от коронавируса? Включително и началник интензивно ковид отделение. Та нима ако имаше някакъв лек докторите нямаше да го използват да спасят себе си поне?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Долу ЕС

    3 1 Отговор
    Поредната евробезмислена структура. Хораъа изхвърлят АЗ, която тези я наложиха а вече мислят за следващата отрова.
  • 11 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мое мнение":

    ти що си мислиш че лекарите знаят какво вършат? ако беше така нито те нито ние щяхме да мрем. Те само слушат фармацевтичните компании какво им говорят, отделно че има страни, които ползват това лекарство - Чехия, ЮАР, Австралия и т.н.
  • 12 въх

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мое мнение":

    аз не мога да си обясня едно - как никой не се хваща да изчете проучванията, сочещи уникално оптимистични резултати за лекарството, но слушат сляпо ЕМА или квото там, слушат Мерк, а те не се позовават на никакви проучвания дори. Цяла година в устата им само е първото австралийско прочуване и на клетъчни култури, отдавна се доказа, че с нормални дози при човек лека за животните бачка. Още повече, има лекари, които вярват на това лекарство - Paul Marik, Peter McCullough, Pierre Kory, Tess Lawrie, Alessandro Santin и един господ знае колко още.