Last news in Fakti

16 Април, 2021 19:20 2 031 4

Огромен брой незаконно издадени паспорти в Кипър

  • кипър-
  • паспорти-
  • програма

Проучва се програма за издаване на паспорти за инвеститори

Огромен брой незаконно издадени паспорти в Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Повече от половината паспорти, издадени на инвеститори в Кипър, са незаконни. Това установи проверка, проведена от правителството в страната, съобщи Катимерини.

Кипърски паспорти са получили около три хиляди чужденци. Това е станало в срок от шест години.

Паспорти са се предоставяли на външни инвеститори, осигурили инвестиции от поне два милиона евро. Програмата е популярна сред китайски и руски граждани.

Тя беше прекратена през миналата година. Това стана след разкрития за неправомерно издадени такива паспорти.

Над половината от издадените паспорти са били предоставени или в несъответствие със закона или при непокриване на юридически критерии. Има много препоръки за отнемане на гражданство.

ЕС започна наказателна процедура спрямо страната, заради въпросителните около програмата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюро Михайлов

    7 0 Отговор
    Абе какво правите вие, за шест години три хиляди паспорта. Я елате при нашата псевдопатриотична карачанска свиня за обмяна на опит, как се раздават ударно паспорти.
  • 2 Българка

    1 0 Отговор
    Паспорти само за бели европейци с висок ръст, атлетични, красиви секси симпатични, с руса или черна коса, очи кафяви зелени или сини, да имат висше, да умеят много занаяти, да имат големо парче, да са богати или поне с добра работа, да са от добро семейство, да са служили в армията, да не са влизали в затвора и да са харесвани от дамите

    Коментиран от #4

  • 3 Шумадийски северноафриканец

    2 0 Отговор
    Тия па 3000 бройки, наш шкембо за нула време раздаде на нашите северномарсианци 90000 бройки. Те горките дори не знаят адресните си регистрации в бг.
  • 4 Марго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Миличка, престани да гледаш сапунки. Е и аз си търся такъв мъж ама нема. Засега ще задоволя с Гошо, може да не е рус и синеок, ама има шкембе, косми и пие ракия.