Last news in Fakti

28 Април, 2021 11:29 1 638 6

Кипър раздавал незаконно паспорти

  • кипър-
  • паспорти-
  • програма

Нови подробности от проучването

Кипър раздавал незаконно паспорти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кипър е раздал незаконно хиляди паспорти на инвеститори, съобщи Дойче Веле.

Специална група води проучване върху програмата. Раздаването на паспортите за инвеститори беше прекратено през миналата година.

Това стана, след като се разбра, че такива са били връчвани извън официалните правила. Смята се, че с гражданство са се сдобили около 3500 роднини на инвеститори.

Издаването на паспорти на роднини не е било предвидено от закона. Около 770 паспорта са били раздадени на инвеститори, които не отговарят на условията за това.

Ясно е, че имало вариант гражданство да получат, дори осъдени лица. Това доведе до оттеглянето на висши фигури в правителството.

ЕС отправи критики за недостатъчната проверка на инвеститорите, получили паспорти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стар номер

    2 0 Отговор
    Ехееее , тия Шкембо от кога ги игра само ако знаете.
  • 2 Майна

    4 1 Отговор
    Те от Каракачанов видяха...
  • 3 3500 паспорта раздадени в КИПЪР???

    0 0 Отговор
    Каракачанов толкова раздаване на седмица, не Безплатно!!! Опашките пред сградата на Аксаков бяха от Стотици Шиптари и Руско говорящи!!! Шкембе войводата продаде Минимум 50-70 хиляди!!! Очевидец съм, ходих всеки ден до Зала България, когато се правеше Ремонта, всеки ден чакаха стотици!! Питам трима, говорят на Албански:Шиптари ли сте!??? Отговарят на Сръбски:::Шиптъри сме!!!
  • 4 Раздаваше

    0 0 Отговор
    Раздаваше
  • 5 ЛилиПутин

    1 1 Отговор
    На моите Олигофрени
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.