Last news in Fakti

18 Април, 2021 20:33 2 141 2

Държава отваря училищата, независимо от високия брой новозаболели

  • унгария-
  • училища-
  • детски градини-
  • отваряне-
  • родители-
  • решение

В Унгария родителите решават дали да пуснат децата си в класните стаи и детските градини

Държава отваря училищата, независимо от високия брой новозаболели - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на новозаразени в Унгария се увеличава. Въпреки това властите решиха от 19 април да отворят училищата и детските градини. Решението дали децата да ги посетят ще вземат родителите им.

Средният дневен ръст на новите случаи за двуседмичен период е 363 на 100 000 жители. Според анкета на родителската асоциация над 76% от 85-те хиляди родители в страната са против отварянето на училищата.

На 17 април премиерът Виктор Орбан изрази колебание дали е уместно отварянето на училищата, но се позова на препоръки на Световната здравна организация. Критични към правителството медии се усъмниха дали съществува такава препоръка.

Правителството оправда разхлабването на мерките с аргумента, че над 3 милиона унгарци и главно учителите са вече ваксинирани срещу коронавируса. В 10-милионната държава обаче предимно възрастните хора и рисковите групи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    5 2 Отговор
    Е как се увеличава бе нали се ваксинираха с руски и китайски ваксини повсеместно.
  • 2 Кака Мара

    2 3 Отговор
    Ми те така действат- наобратно. В Аржентина след ваксинацията масово ги хваща короната начело с президента им. Те затова в Русия не я искат и гледат да я пробутат на глупаците
Новини по държави: