Last news in Fakti

20 Април, 2021 12:30 3 366 24

Тръмп: Да си в добри отношения с Путин е страхотно!

  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Москва

Тръмп: Да си в добри отношения с Путин е страхотно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ би трябвало да се опитат да изградят отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай. Това заяви предходният президент на САЩ Доналд Тръмп за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с [руския президент Владимир] Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, коментира бившия лидер на Белия дом.

Тръмп също така добави, че в момента „Русия и Китай набират сила заедно и съвместно“, предаде Фокус.

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. По-специално Вашингтон забрани на американските компании директно да купуват дългови ценни книжа, емитирани от Централната банка, Националния фонд за благосъстояние или Министерството на финансите на Руската федерация. 16 организации и 16 физически лица бяха санкционирани за връзки с намесата на Москва в американските избори, а осем граждани и юридически лица - за работа в Крим.

Също така от Вашингтон ще бъдат изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби.

Според Тръмп последните събития потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са лъжа.

Припомня се, че през юни 2020 г. The New York Times съобщи, че определено звено от руското военно разузнаване насърчава талибаните да извършват атаки срещу военнослужещи от международната коалиция в Афганистан. Тръмп отбеляза, че американските разузнавателни служби признават тези версии за ненадеждни.

В същото време през 2020 г. някои политически противници на републиканеца, който тогава беше президент на САЩ, го обвиниха, че е предал интересите на страната, тъй като той не е предприел незабавни действия срещу Русия в светлината на публикациите .


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    11 15 Отговор
    Бай Дончо знае, че винаги е добре дошъл в Рубльовка.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    64 5 Отговор
    Тръмп е голям пич и сега съм сигурен ,че янките съжеляват за него, а си избраха за президент миризлив памперс!!!

    Коментиран от #21

  • 4 Пучо Капучо

    47 1 Отговор
    Право дума бай Дончо, но кой да го чуе? Зомбитата?
  • 5 Така е

    41 2 Отговор
    Но изкуфялата дядка от бялата къща прави каквото му кажат извънземните .
  • 6 Айде,бе

    29 3 Отговор
    Нямам търпение да гледам парада на 09

    Коментиран от #9

  • 7 Костова

    25 0 Отговор
    Байден е забранил купуването директно на руски ценни книжа. Но не и чрез посредници. Някакви малко неудобства, но търговията си върви. Което придава символичен характер на поредните санкции.
  • 8 София

    18 1 Отговор
    Нормално е да има отклонение Баидан с това падане по стълби , но лошото е че ние ще страдаме
  • 9 Иван

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Айде,бе":

    Да, защото ще бъде оплюван от обединения Запад и вътрешната либерда. Изведнъж всички те ще се загрижат руснаците да не се заразят от Короновируса.
  • 10 факт

    1 12 Отговор
    Тръмп е прорускивт проект на Цру все пак трябва и малко да бъдат поомекотени антируските настроения.Материал предназначен за русофилски държави като България.

    Коментиран от #13

  • 11 JEB

    2 13 Отговор
    според мене е много добре русия да става икономически зависима от китай и колкото повече толкова по-добре
    да се научат друг път да не си играят с по-големите

    Коментиран от #14

  • 12 ха ха хаааа

    2 7 Отговор
    Как па изведнъж бай Дончо стана вече любимец на нашите ошанки ..🤭🤭🤭
  • 13 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "факт":

    А ЦРУ на кой е проект?
  • 14 Ха ха ха ха

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "JEB":

    Природните ресурси на планетата са в Русия, но те зависими от някой:)))) Изгони бръмбарите от главето си:))) А САЩ са фалирали...

    Коментиран от #23

  • 15 743828373

    6 0 Отговор
    Хех разбирачи! Тръмп знае много повече за схемата относно Русия, а вие от една бедна страничка коментирате и се мислите за много вещи и все едно вие знаете повече от Тръмп по въпроса. Евреите са казали, "Господ ви е дал две уши и една уста."Сигурно и народната мъдрост няма да можете да изтълкувате правилно и да вземете опита от нея. Разбирачи!
  • 16 ТАБСО

    11 1 Отговор
    Факт е че при Тръмп-нямаше въоръжени конфликти,даже се извини на Сърбия за бомбардировките..а тоо пенсионер на вторио ден удари Сирия,сега ръчка в Чехия..да каат че Путин е виновен че взривил складовете във Врбетице преди 100 месеца,ама 2014 год.и то същия месец/октомври/и в Б-я се случи подобно нещо в Миджур..СССР е виновен за всичко..

    Коментиран от #20

  • 17 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    тръмп е напълно ненаясно със ситуацията на сащ и останалия свят не знае къде е европа.завалията се опита да се скара с европеиския съюз да разцепи нато за сметка на путин и ердога.гледам обаче има хора дето тва им харесва и не ги е срам!та тръмп е за затвора и колкото по-рано му повдигнат обвинения толкова по-добре за целия свят!
  • 18 Хайл

    9 5 Отговор
    Днес на 20 април, рожден ден има един велик лидер на име Адолф Хитлер. Да може би мнозина от вас го ненавиждат, но нека да не си кривим душите, че е бил истински водач, на който днешните германци дължат много.
  • 19 Дидо

    2 5 Отговор
    Този руски резидент се само разкрива има рубли
  • 20 Great

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "ТАБСО":

    Имаше опит за Гражданска война бе русофиле необразован

    Коментиран от #22

  • 21 Другаря Христов е руски патриот

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Вовата съжалява не успя и сега ще сърба каквото е дрибил Байдън ще го свести
  • 22 TАБСО

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Great":

    Не е лесно да ти бият шута от заводо на Great..край с.баховица,ама там всичко е било втора употреба,добре че боко взе некоя бройка за полиицайте и горските и то с евро пари-и сега урсула го разледва..
  • 23 През 1969 за създаването на

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха ха ха":

    Блек бърд са закупени 3 тона титан от ссср щот каубойците нямат и не могат да го произведат. Покупката става чрез подставени фирми в европа. От тогава кранчето за такива метали е врътнато и те остават САМО ЗА РОСОБОРОНА. ТОЗИ НАЙ БЬРЗ РАЗУЗНАВАТЕЛЕН САМОЛЕТ Е МАТИРАН С МИГ 25 КОЙТО ДАЖЕ НЕ Е ОТ ТИТАН И ДАЖЕ ГО ПРЕВЪЗХОЖДА ПО ВИСОЧИНА НА ПОЛЕТ.. КАУБОЙСКИЯ СА ДИГА ДО 30КМ А НА ВОДКАДЖИИТЕ ДО 45 КМ. .СКОРОСТТА ИМ Е ЕДНАКВА ОКОЛО 3 И НЕЩО МАХА.
  • 24 Павел Пенев

    6 0 Отговор
    Браво на Тръмп. Разбрал е една азбучна истина,която падащия от вятъра не може да проумее.