Last news in Fakti

22 Април, 2021 20:33 2 450 17

Избиратели на Тръмп: "Глупост е, че хората са равни и имат равни права"

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • сащ

Самият Доналд Тръмп също не се уморява да повтаря невярното си твърдение, че е спечелил последните президентски избори

Избиратели на Тръмп: "Глупост е, че хората са равни и имат равни права" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп далеч не е завършил своето пътешествие към властта. 74-годишният има конкретни планове за бъдещето. А тези, които го подкрепят, искат да ги спаси от имигрантите, хомосексуалните и "социалистическите илюзии".

Тази седмица бившият американски президент Доналд Тръмп заяви пред телевизионния канал “Фокс Нюз”, че сериозно обмисля възможността да се кандидатира отново през 2024 година. “Ще кажа така: гледам на тази възможност много сериозно", каза Тръмп в отговор на въпроса на водещите. 74-годишният милиардер продължава да е влиятелна фигура в Републиканската партия и най-вероятно ще спечели номинацията за президент, ако реши да се кандидатира отново, прогнозира "Бизнес Инсайдър".

Но може ли Тръмп отново да събере солидна подкрепа сред избирателите? В пространен материал швейцарският “Нойе Цюрхер Цайтунг” анализира този въпроси и представя аргументацията на част от гласоподавателите на бившия американски президент. На тези, които отново биха го подкрепили.

За кого гласува образованата средна класа

Както в много други щати, така и в Уисконсин поляризацията сред американците е голяма. Докато в големите градове на щата повечето гласоподаватели подкрепят демократите, в селските райони гласовете са предимно за републиканците. На президентските избори през ноември миналата година Джо Байдън спечели в Уисконсин с малка преднина. Но в някои райони той няма никакъв шанс. Например в югозападния окръг Озауки. Председателката на Републиканската партия там се казва Кати Брогхамър. Тя е на 59 години и работи като учителка, разказва “Нойе Цюрхер Цайтунг”. Централата на партията ѝ е град Седарбург.

Преди президентските избори Седарбург привлече вниманието на водещи американски медии, сред които “Ню Йорк Таймс” и “Политико”. Причината е, че профилът на жителите на идиличния и спокоен град е много близък до този на гласоподавателите на демократите, но въпреки това през 2016 година мнозинството от тях подкрепи Доналд Тръмп. По-голямата част от населението на Седарбург се числи към образованата средна гласа. Сред тях е и самата Кати Брогхамър.

"Използват Ковид, за да контролират хората"

“Това искат демократите - децата вече да не учат”, казва Кати Брогхамър по адрес на строгите противоепидемични мерки и затварянето на училищата. Председателката на местната организация на партията споделя, че не е против защитните мерки по принцип, но не подкрепя налаганите от властта. Не ѝ харесва например носенето на предпазни маски. Казва, че под маската човек не можел да си поема въздух. “Демократите използват Ковид-19, за да контролират хората още повече”, убедена е тя.

Макар да признава, че този път републиканците в Седарбург са загубили, Кати Брогхамър е убедена, че изборите са били „откраднати“. А какво мисли за Тръмп? “Обичаме нашия президент, защото е истински”, споделя тя. След серия от хвалби по адрес на бившия американски президент, тя отговаря на въпроса дали все пак има нещо, което да не ѝ допада: “Някои не харесват публикациите му в Туитър, признава Брогхамър. “Но заради цензурата и фалшивите новини той няма друг избор”. За щурмуването на Капитолия през януари, жената признава, че е било “трагедия”, но според нея “президентът Тръмп няма нищо общо с нея. „Неговите последователи никога не биха направили подобно нещо”, казва тя.

"Семейството се състои от майка, баща и дете"

А какво е мнението ѝ за Black Lives Matter - движението, което се бори за равни права на тъмнокожите? “Това е една марксистка организация, която няма нищо общо със защитата на тъмнокожите”, казва Брогхамър. Подобно крайни са и изказванията ѝ по-други въпроси, например за самотните майки: “Едно семейство се състои от майка, баща и дете”, смята тя. Критична е и по отношение на абортите: “Една майка няма право сама да решава дали да убие един живот”. Според нея, движението на чернокожите разделя страната: “Това започна с Барак Обама. Преди това имаше единство. Никой не питаше дали си демократ или републиканец, нямаше расисти”.

Тя споделя своето мнение и за Джо Байдън: “Страшно е да избереш човек с деменция за президент”. Но все пак допълва, че го съжалява. “И той, все пак, е човек”. Кати Брогхамър не е против имиграцията или поне така твърди: “Моите предци са германци и ирландци. Но те са дошли в тази страна легално”. 59-годишната учителка е убедена, че се бори “всеки ден за свободата”. И че те (имигрантите – б. ред.) “ни взимат страната”.

"Демократите са глупаци"

На подобно мнение е и Рон Хойер от град Киуони, Уисконсин. Той е на 76 години, израснал е в семейство на строители. Когато станал на 18, решил да замине за Ню Йорк, където развил кариера в туристическия бранш. Десет години е бил военен, една от тях е прекарал във Виетнам.

“Демократите са глупаци”, смята Хойер. Според него, членовете на кабинета не се избират според тяхната компетентност, а само защото са “хомосексуални или тъмнокожи”. Вицепрезидентката Камала Харис той определя като “смееща се хиена”. Чернокожите, според него, са “мързеливи”. Все пак Хойер избягва да изрази обичайното расистко мнение, че това им е вродено: той смята, че чернокожите са станали мързеливи, защото “държавата им дава пари за нищо”. Хойер вярва, че най-голямата грешка на демократите е презумпцията, че всички хора са равни и имат равни права. За него това е “социалистическа илюзия”.

Тръмп има планове за бъдещето

Хойер е убеден, че Тръмп е спечелил последните избори и казва: „Байдън трябва да благодари на левите милиардери от Гугъл, Майкрософт, Фейсбук, Туитър и Амазон. Те контролират всичко”.

Тръмп също не се уморява да повтаря невярното си твърдение, че е спечелил последните президентски избори: “Може да реша да ги бия за трети път”, заяви той на политическа конференция през февруари. “Стоя пред вас днес, за да ви кажа, че невероятното пътешествие, което започнахме заедно преди четири години, далеч не е приключило”, допълни той тогава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що.....

    8 1 Отговор
    Черните бе...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Дончо

    18 2 Отговор
    Белите плащат тройни данъци, гласуршт им да се брои за три
  • 4 Путин

    9 2 Отговор
    Аз съм с теб
  • 5 Брендица

    2 29 Отговор
    Абе, Мелания фрасни му един шамар на тоя дърдорко!? Като иска да участва, що те излага с тъпи прояви?
  • 6 Чичо Том

    42 2 Отговор
    Под равни права негрите разбират белите да работят и да ги хранят ,а те да се плодят,друсат и убиват,и да крадат.Е,Тръмп не беше съгласен с това.Затова Хиларито му подложи бананова кора.

    Коментиран от #12

  • 7 Тръмп

    28 2 Отговор
    И аз това казвам няма как индианец , гей, лесбийка, азиатец, тъмнокож мигрант в америките австралия европа русия и по света да са равни пред хетеросексуалния и пред европейския бял светлокож етнос

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Свобода или Смертъ

    8 0 Отговор
    Винаги правото е с тоя който е по-добре въоръжен
  • 10 АКНIRAJ SINGН

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    Ти ли бе црън арабски цганин
  • 11 Covid

    19 1 Отговор
    DW, естествено че хората не са равни. Не питайте избирателите на Тръмп, а еврейските си господари! Те ще ви обяснят за гоите.
  • 12 Прав си бе,чичо Томас

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Том":

    Но защо "бялата,руса на младини и синеока арийка" танте Меркел те покани и посрещна от Африка с духова музика,плюшени мечета с цялата колиба дечурлига и те храни и обгрижва от 2015?! И Айнщайн не може да отговори,ако че е хем умен евреин,хем гений..

    Коментиран от #15

  • 13 лъжи лъжи лъжи

    18 1 Отговор
    Тръмп спечели! Бай деменция е фалшификатор, убиец и изкуфял психопат!
    Изборите им бяха фалшифицирани, подменени и уредени. Така се фалшифицират и у нас в полза на ОПГ ГЕРБ, но омразата към тях е такава, че последно и това не им помогна.
  • 14 Тръмп Forever

    11 0 Отговор
    Той е винаги в час и не гледа като паднал от самолет..
  • 15 Чичо Том

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Прав си бе,чичо Томас":

    Абе това ми е ника,бре!Иначе по лична карта съм чичо Сам!Питай в меверето.
  • 16 Когато

    6 0 Отговор
    ...средствата за производство са в част от хората няма никакви равни права. Само при обществена собственост може да има. Защо? Защото днес може да си "купиш" свободата (защото живеем в условия на капитализъм). При обществена форма на управление човек е подобен на себеподобните си и не може да избяга от отговорност!!!
  • 17 доко

    2 0 Отговор
    точно и правилно браво на тръмп..наистина е велик..