20 Април, 2021 15:33 2 043 8

Великден с литургия до 21 ч., част от нея - в преддверието на църквите

  • гърция-
  • великден-
  • пандемия-
  • коронавирус

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха от съвета за контрол на коронавируса в Атина

Великден с литургия до 21 ч., част от нея - в преддверието на църквите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници заради спазването на вечерния час.

Много от ограничителните мерки в страната продължават да са в сила. Заведенията остават затворени. Магазините работят с ограничен брой клиенти.

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще приключи до 21.00 часа, за да се спази вечерния час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като задължително тестват за коронавирус всички духовници.

Част от литургията ще се извършва в преддверието на църквите, за да могат вярващите да останат навън и да се спазва необходимата дистанция. Маските са задължителни навсякъде.

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха от съвета за контрол на коронавируса в южната ни съседка. Така гърците няма да пътуват за празниците в провинцията.

Ресторанти, таверни и кафенета остават затворени поне до 5 май.

От вчера отпадна задължителната карантина за влизащите в Гърция, но все още няма засилен трафик от туристи през граничните пунктове с България -"Кулата - Промахон" и "Маказа".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    10 0 Отговор
    Да, даже мисля да ям половин козунак и да се чукам с половин яйце...
    Да ви.....
  • 2 честен ционист

    4 9 Отговор
    В България така наречените миряни ходят на църква на Великден, само за да се разберат после в коя кръчма ще идат, за да се напият. Сега понеже кръчмите няма да работят и вярата на народа ще се изпари, а пред църквите остане пусто.
  • 3 Blackthorn

    11 0 Отговор
    "Чacт oт литургиятa щe ce извършвa в прeддвeриeтo нa църквитe, зa дa мoгaт вярвaщитe дa ocтaнaт нaвън и дa ce cпaзвa нeoбхoдимaтa диcтaнция. Мacкитe ca зaдължитeлни нaвcякъдe."

    Що за кощунство?? Литургията се извършва на Светия олтар!
  • 4 Samuel

    1 5 Отговор
    Ден като ден си е това.
  • 5 Ася

    3 0 Отговор
    Радвам се,че у нас няма да е така защото мизерниците от НОЩ и здравният министър на велик ден няма да ги има.
  • 6 Хайде

    3 0 Отговор
    Спрете се накрая.С тези съзнателно " размити" заглавия! Какво гоните? Да има кликвания,посещаемост ли? Който го интересува,ще прочете как е гръцко.Онези - ПИК аджиите вървяха по същия път.Заглавия далеч от поднесеното в самия материал.То не бяха" изригвания" " избухвания" размазвания" ,докато не загубиха огромна част от умните си читатели.Натам сте се запътили и вие.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    2 0 Отговор
    Това е целта , на илюминатите, да се забрави БОГ ..Сатанистите ще искат да сме роби и слуги, затова и е това,коетозапочна с ,,Пландемията,,
Новини по държави: