20 Април, 2021 15:50 1 644 9

Диалогът с Русия трябва да продължи

  • германия-
  • ангела меркел-
  • русия

Ангела Меркел призова за търсене на общи теми

Диалогът с Русия трябва да продължи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Диалогът с Русия трябва да продължи. Това обяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

Добрият диалог може да донесе успокояване на отношенията с Европа. Германският представител говори пред Парламентарната асамблея на Европейския парламент.

Тя призна, че в момента има много конфликти с руското правителство, които усложняват двустранните отношения. Меркел настоява диалогът да продължи, за да се намерят общи теми на разбирателство.

Тя повтори, че изцяло подкрепя украинското правителство. Посочва, че сближаването между Русия и Китай е заради разногласията със САЩ.

Меркел обяви, че е важно ЕС да заеме позиция по тази тема. Тя разкри, че е водила лични разговори с руския държавен глава, в които открито го е критикувала за определени решения на неговото правителство.

Германският представител призна, че не е съгласна с всичко, което се случва в Русия и с решенията на държавния глава Владимир Путин, като призова да се намери начин да се осигури мирен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    12 1 Отговор
    Всеки играе двойна игра и светът е една напред две назад.Прогрес няма освен за китай.
  • 2 Диверсант

    23 1 Отговор
    Диалог ли..??? Какъв диалог..?? От 2014 година му пилите чепа, свърши с моркова. Бой докато мърдате, съсопахте една държава за кефа на краварите
  • 3 Уди Кълвача

    21 2 Отговор
    Чешките мошенници са европейски срам пример за интриганти и клеветници!

    Коментиран от #8

  • 4 mi6osp

    17 0 Отговор
    Меркел заяви, че Германия е решила Северен поток 2 да бъде завършен.
  • 5 Обща тема - СП-2

    20 0 Отговор
    Баба Меркел го знае прекрасно.Приказките на Шехерезада за шпиони,забранени гей-паради Навални и новичоци са за Лека нощ деца.Парите се печатат,РЕСУРСИТЕ - НЕ!!
  • 6 миш

    15 0 Отговор
    Да критикувате,точно Вие РФ Е НАГЛОСТ ДО БОГА.Вие,дойчовци трябва да мълчите поне 1000 години ,когато става въпрос за Русия.За това трябва през 30-40 години да ви се напомня хубаво,щото ставате нагли.
  • 7 Тиква

    8 0 Отговор
    Винаги ще има диалог на Балканите. А това, че някои през океана гледат да палят Фитила, не е добре. И танте Меркел знае, че ако много скачат може да останат без газ за няколко месеца по непредвидими причини.
  • 8 Тиква

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Уди Кълвача":

    Чехия, Унгария и ние. Поляците малко се укроти ха за сега.

    Коментиран от #9

  • 9 Neron

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тиква":

    Унгария не я бутай изобщо, те си имат нац интереси и не робуват!
Новини по държави: