Last news in Fakti

22 Април, 2021 07:50 3 272 16

Меркел предлага промени в договорите на ЕС

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Настоява за единни действия

Меркел предлага промени в договорите на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обяви, че е отворена за промени в договорите за ЕС, съобщи Политико.

Тя призова групата да намери начин да направи външната политика на ЕС по-ефективна. Германският представител смята, че Европа се нуждае от повече компетенции в различни сфери.

Това вероятно ще доведе до промени в договорите. Меркел говори на събитие, организирано от Европейската народна партия.

Там се обсъждат възможните европейски реформи. Тя обяви, че винаги е била отворена за промени в договорите, ако от това има смисъл.

Германският представител смята, че може да се направи много с координирана политика на междуевропейско ниво. Важно е да има европейски компетенции при определени ситуации.

Важно е да има промени в сферата на конкуренцията, за да може Европа да може да се конкурира с Китай или САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами айде конкурирайте се

    20 2 Отговор
    с краварите,кажете им да си пасат кравите по далеч от СП-2..

    Коментиран от #4

  • 2 колориметър

    11 0 Отговор
    Канцлерката на Германия Ангела Меркел обяви, че е отворена. Не виждам да е отворена "вратата" й. А и трябва да легне. Кой ще потропа на вратата й и ще чуе поканата на германската представителка:-Да! Отговор: Всички пришълци и бежанци.
  • 3 Българина

    19 1 Отговор
    Правилно но много късно. Нека започнем с промени, че ЕС е християнски съюз и ислямски гета не може да има, по границите на ЕС да се стреля, и всички чужди военни бази да бъдат закрити. Външна политика с 150 американски бази ? Кой е виждал колония с външна политика нещата в прав текст. Сащ мачкат ЕС като тесто за пица, колкото повече скамаш, по тънка става пицата
  • 4 ДАДА

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ами айде конкурирайте се":

    Къде е СП 2, къде е промяната на договора на ЕС. То бива да ви стяга шапката, за руския интерес...
    Аре отивай доброволец, те и така търсят хора - дават по 370 хил.рубли месечно (докато си жив)

    Коментиран от #8

  • 5 пешо

    12 0 Отговор
    ако това го беше казал ръководител на суверенна германия, може би имаше смисъл някакъв. но чуто от васал на ония (цензорите си знаят кои!), това е апцалутно неприемливо. просто ще бъде създаден още един лост за управление на територии като нашата. мерсим!
  • 6 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    0 5 Отговор
    МЕРКЕЛ КАЗА......БСП КОМУНДЕТА....ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ

    Коментиран от #10

  • 7 Диверсант

    13 0 Отговор
    Промяната може да е една... Фашистка Германия оградена с двапъти по висок дувар, атлантиците зад атлантока и може да има глътка въздух.. До тогава с маските пред телевизора очакващи ветеринарния със спринцовка.
  • 8 Хахаха..

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДАДА":

    Ами айде да се конкурираме и с тебе по патриотизъм/любов към краварите/ сигурен съм че ще ме биеш с 5-6 дължини.После ще идем заедно с букетите на паметника им,оня с пилотите в посолството..
  • 9 ЕгоизвъмНемски

    11 0 Отговор
    Механизъм за конкуренция ... ще значи, само Германия да казва на всички други какво да правят. Немците се управляват като кукли на конци, но в ЕС имаи доста по-свободолюбиви държави и ще им писне от немското лицемерия и егоизъм.
  • 10 ДО ПСИХОПАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Аве психопат ти по цяла нощ не спиш и чакаш да поснат някоя статия може и за моркови да е и ти почваш да крещиш БСП, БСП, ... Понеже твоята психопатия не се лекува добре би било да ти вземат устроиството да не шляпаш с големи букви простотии!Що толкова те е страх от тия БСП не виждаш ли, че и те и техния човек Борисов са бита карта ?
  • 11 Обикновен гражданин

    9 0 Отговор
    Струва ми се че Меркел иска такива промени които да доведат това че Германия да води външната политика на Европейския съюз
  • 12 офф

    5 0 Отговор
    Адолф Меркел е изкукала корона бабичка!
  • 13 Въоражавайте се

    2 1 Отговор
    защото Кремъл ще ви види сметката рано или късно.
  • 14 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Скоро не са давали информация за козата Меркел. Какво стана с нея?
  • 15 Ал Кайда

    2 0 Отговор
    Тия не са фред, искат обща политика а се разпадна ЕС Великобритания Швейцария Гренландия и куп територии ги няма а тя след дъжд качулка
  • 16 Баце

    0 0 Отговор
    Бабо, запиши се на круйз, вземи си куче, ще ти дам и 50 евро към пенсията и си глей старините, достатъчно ги натвори, кротнисе!
Новини по държави: