Last news in Fakti

22 Април, 2021 12:40 5 086 65

Русия отговори на ЕС - Април 2021

  • русия-
  • мария захарова

Коментар на Мария Захарова

Русия отговори на ЕС - Април 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС стартира разпада в отношенията с Русия. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Дипломатът коментира последните действия на Чехия. Чешкото правителство обяви, че е готово да отпрати още руски дипломати.

Това ще стане, ако чешките дипломати не бъдат върнати в посолството. Захарова заяви, че примерите с Чехия и Полша показва, че ЕС носи отговорност за двустранните отношения.

Според нея постоянно се отправят неоснователни европейски обвинения към нейната страна. Върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел обяви, че групата ще подкрепи действията на Чехия.

Захарова обяви, че нейната държава постоянно коментира подобни изявления. Тя обяви, че европейските представители трябва да се съсредоточат върху решението на своите въпроси.

Към момента европейските държави не могат да представят положителни примери, за да дават уроци на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 beast

    57 14 Отговор
    Какво захапаха Русия тия смешници.

    Коментиран от #22, #25, #58

  • 2 Огледало

    10 37 Отговор
    Изгадете една стена с Европа и никой няма да ви занимава с европейските работи

    Коментиран от #11

  • 3 истина е

    57 11 Отговор
    ЕС. умира за вечни времена ,след като Русия им спре всички земни блага , защото руският човек е живее с един кома хляб и бутилка водка , но западняка иска климатик , бензин, кола и светлина , което няма да го има !

    Коментиран от #35

  • 4 Шопа

    15 60 Отговор
    Изолация на Кремъл и всичко ще бъде нормално
  • 5 така е

    40 8 Отговор
    Ами така си е. Макар че според мен ЕС целят да провокират процеси, които да докарат на власт удобни за тях хора в Русия.

    Коментиран от #23

  • 6 Миша Глени

    18 9 Отговор
    Е как какво искат да я превземат и да се разпореждат с ресурсите.Нищо чудно да са и разпарцелили Руската територия Турция Китай ЕС Сащ и Япония.
  • 7 Ще се спусне нова желязна завеса

    12 41 Отговор
    От Прибалтика до Черно море. Добре, че този път сме от правилната страна.

    Коментиран от #65

  • 8 Румен

    10 41 Отговор
    Всички страни да махнат Руските посолства.В тях
    всичките работят хора на ГРУ

    Коментиран от #12

  • 9 Захарова

    8 34 Отговор
    Само ние Русия можем да дадем положителни примери - например ако някой не е удобен на Путин ще бъде убит, отровен или изпратен в концлагер. Ако някоя съседна държава като Молдова, Грузия или Украйна не иска да бъде наша колония ще създаден огпаничен конфликт като в Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия и Донбас или направо ще анексираме дадена територия - Крим, както нашият приятел Хитлер направи навремето в Судетската област.
  • 10 Швейк

    22 5 Отговор
    Главният прокурор на Чехия заяви, че експлозията във Врбетица не е бил терористичен акт !!!!

    Експлозиите в склада за боеприпаси в източното чешко село Врбетице през 2014 г. не са били терористична атака. За това написа генералният прокурор на Чешката република Павел Земан .

    В случая не е имало (установен факт с) интерес да се наруши конституционният ред или (да се нанесе ущърб) на отбранителната способност на Чешката република, пише генералният прокурор.
  • 11 смешници

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Огледало":

    Готин - това означава да се прегради половината Европа. Нали го разбираш това ?

    Коментиран от #19, #20

  • 12 Мауро

    30 5 Отговор

    До коментар #8 от "Румен":

    Западна Европа постепенно се превръща в концлагер от нов тип. В случая не се изолира Русия , а се капсулова ЕС.
  • 13 JEB

    4 19 Отговор
    противно нещо..проблемите на путин почнаха с майданите в грузия и в украйна и в момента в който разбра че той е следващият..вие направихте своят избор..да живее полуръста
  • 14 Българин

    5 35 Отговор
    Всичко бяга от Русия в богатия, нормален ЕС и даже в България фашистка Русия отдавна е лош пример и отвратителна държава за живеене Изолация

    Коментиран от #21, #26, #53

  • 15 Груйо

    5 29 Отговор
    Тия пък как са все вода ненапита бе? Ма те рашките най-големи миротворци се извъдиха. Затова кюрдите в Сирия ги посрещат с камъни от където минат. Не знам дали разбират в каква изолация изпадат лека-полека. А не са самодостатъчни, че да устискат в съвременния свят.

    Коментиран от #48

  • 16 Свобода или Смертъ

    10 4 Отговор
    Русия трябва да се готви за вероломно нападение отвсякъде.От Япония Китай Турция и от ЕС и Сащ през Украйна и Балтика.
    Трябват превантивни ядрени удари срещу Япония Китай Великобритания и Сащ.Ако това стане Франция и Германия няма да могат да гъкнат естествено атаката трябва да е синхронизирана иначе са загубени.Китай е западен съюзник умело прикрит като враг

    Коментиран от #27

  • 17 пандемикотек

    20 2 Отговор
    знаем много добре какво е ес.
    съюз правещ държавни и корпоративни дългове на гърба на гражданите си.

    чиновниците от ек, бундестага, еп дадоха без конкурс европейска държавна поръчка за над 20 млрд. $ на американските ГМО олигарси продаващи ГМО субстанции за инжектиране, рекламирани от ес здравните агенции на сзо- бил гейтс фрама ГМО фаундейшън.

    чиновниците в ек, бундестага, еп затвориха за една година малкия, среден бизнес, децата, училищата, болниците за да подсигурят над 100 млрд. $ приходи за американските ит олигарси и ит приложенията им- от купуване онлайн на тоалетна ратия до онлайн гледане на образование и здравеопазване.

    и сега ек, сащ, англия за всичко обвиняват русия, китай, беларус, швеция и т.н., за да клекнат и да приемат условията на англосаксонските и ционистки глобалистки олигарси.
    щото ек на ес, сащ, англия няма откъде да наливат готови пари от евтини концесии и ресурси от суверенни държави за да печатат хартишляците си, щото икономиките им са над 100 % задлъжняли държавно и корпоративно от БВП- то и.

    Коментиран от #51

  • 18 констатирам

    15 2 Отговор
    Западна Европа остава като едно висящо пространство което се опитва да управлява ЕС. Същевременно са тотално зависими от американците , които се намесват във вътрешните работи на всяка една от държавите по отделно.
    Явно Германия и Франция не са лидери и напълно независими за да водят политиката на ЕС.
  • 19 Да ти кажа

    5 10 Отговор

    До коментар #11 от "смешници":

    Ами аз помня едни не толкова далечни времена, когато такава стена беше действителност. А що народ загуби тогава живота си, опитвайки да премине онази стена. И винаги се опитваха да я преминат в посока от Изток на Запад. За преминаващи в обратната посока не съм чул...освен единици- и все руски шпиони.

    Коментиран от #29, #31

  • 20 Огледало

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "смешници":

    Да бе маняк но ще си живеят по добре ако от мурманск до Ростов на Дон изградят една защитна стена и никой няма да ги занимава и обвинява в нищо
  • 21 Хо хо хо

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Е да де натам бягат и всички африканци да са ви сладки

    Коментиран от #28, #30

  • 22 пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    по нареждане. а също и за да се покрият вътрешни проблеми. класика в жанра.
  • 23 Онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "така е":

    Искат да набутат втори Ленин това искат.
  • 24 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    НА КОЙ ЕС - ЕС НЕ Е ЕДИНЕН И ЧЛЕНКИТЕ СИ ИМАТ СВОИ ИНТЕРЕСИ КЪМ РУСИЯ !!! ПРЕМЕР : ДАНИЯ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " ВЪПРЕКИ ЦРУ И САЩ !?!? ФРЕНЧЕТАТА СЕ ОТКАЗАХА ОТ 2 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА НЕНУЖНИТЕ НА РУСИЯ "МИСТРАЛИ " ХЕЛИКОПТЕРО НОСАЧИ !?!?!? АМИ "СЕВЕРНИЯ МОРСКИ ПЪТ " ???
  • 25 Диверсант

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Намери вчерашното изказване на Путин и ще разбереш защо са се надървили. С 3-4 изречения, ясно им казва как ще играе мечката. Има обявен световен шампионат по русофобоя
  • 26 въпросче

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    а ти гледа ли котировките на петербургската борса преди няколко седмици.

    яко европейски компании влизаха на петербургската борса за да се спасят от " пандемичните ограничения" и икономическата рецесия в ес- над 100 % държавни и корпоративни( американо- европейски) дългове от БВП- то им.

    Гледа ли срещата на Путин с немския бизнес, дето говори за едни 250- на милиарда, които ще се налеят в руската икономика следващите 3 месеца, за насърчаване на икономика, производствени мощностти, дигитализация.
    Слюнки им капеха от устата на немците.
  • 27 Макаренко

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Свобода или Смертъ":

    Китай няма интерес да напада Русия. Русия в момента му се пада като бодигард. Защото Китай е следващия в списъка за демократизация. Китай при един конфликт ще се насочи към Тайван.

    С Япония ще се разправят Севернокорейците. При изпробването на балистичните ракети , тичаха по бели гащи към укритията.
    Турция няма да се намеси .
    Обаче краварите ще пострадат.

    "Двете ни подводници Борей ще решат проблема, без да се приближават до бреговете на САЩ, те ще могат да унищожат 40 ядрени обекта. Имаме такава възможност да демонстрираме своята сила и способност" - Това го заявяват Руснаците.

    Коментиран от #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Диверсант

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да ти кажа":

    И като толкова много знаеш, защо си пропуснал да пишеш по чия идея и проект е построена тази стена.

    Коментиран от #45

  • 30 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #21 от "Хо хо хо":

    Всеки иска на хубавото, то е ясно. Никой не иска да се загроби в клоаката . То и Депардийо взе руски паспорт,ама избегА с 300, като видя каква е руската клоака.
  • 31 и да ми кажеш

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да ти кажа":

    На уебстраницата си "Алтернатива за Германия" сравнява днешна Германия с някогашната ГДР. "Който днес мисли по-различно, е потискан точно така, както навремето са го правели от ЩАЗИ", пише там. Министерството на държавната сигурност на ГДР шпионираше опозиционерите, сплашваше инакомислещите и грубо потъпкваше гражданските права.

    "Точно като в ГДР се чувствам", каза наскоро Бьорн Хьоке. А всъщност той няма как да знае какво е било там преди 30 години. Хьоке ръководи "Алтернатива за Германия" в Тюрингия и произхожда от Западна Германия. Но това не му пречи да казва: "Не затова направихме мирната революция, мили приятели".
  • 32 КОНТРАТА

    11 1 Отговор
    ЕС един евро цирк който играе по музиката на Обора накрая и оркестъра и трупата ще се наиграят хубавичко за последно!!!
  • 33 Професора

    10 2 Отговор
    Чехия е едно Световно послешище пример за покорна краварска колония в централна Европа!

    Коментиран от #39

  • 34 кой е виновен

    13 2 Отговор
    Ако ЕС беше постъпил с Русия като с равен , а не да се меси - сега щяхме да се движим и живеем мирно от Лисабон до Владивосток.

    ЕС беше този който тръгна на конфронтация. ЕС участва в Майдана в Украйна. Е - сега нещата отиват на зле.

    Коментиран от #41, #46

  • 35 Говедото

    1 15 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Може и да си прав, ама едва ли си верваш на простотиите. А откъде рашка ще вземе деньги да живее бе, ахмак? Аз не съм чул някой да гори от желание да се разплаща с рубльовки. Всеки търси евро..долар.А начинът да ги придобиеш е само един.

    Коментиран от #36

  • 36 папурко

    13 3 Отговор

    До коментар #35 от "Говедото":

    В България да не ти плащат в долари бе учен . Какъв им е проблема с рублата ?

    Коментиран от #44

  • 37 Хахаха

    1 5 Отговор
    Какъв цирк за глупаци Вовата е винаги с чичо Сам от сто и кусур години Ей много сте глупави всичко е съгласувано
  • 38 Свобода или Смертъ

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Макаренко":

    Не съм сигурен.Според мен има тайно споразумение межу тях и Сащ.Сащ си падат по азиатчета.
  • 39 Русофил

    3 10 Отговор

    До коментар #33 от "Професора":

    Ти ходил ли си до Чехия знаеш ли колко българи и източни бачкат там у си живуркат добре в уредена държава Не знаеш ,защото си русороб

    Коментиран от #55

  • 40 JEB

    5 11 Отговор
    руската икономика в момента е по-мъртва от пирон забит във врата
    в момента в който путин спомена национализация и всичко свърши
    след една година като ги минем по бвп ще трябва да скачате от моста всичките русолизци тука
  • 41 Груйо

    3 7 Отговор

    До коментар #34 от "кой е виновен":

    И щеше тук да се напълни с каква ли непасмина-мафиоти, дегенерати и пияници. Не, мерси. Като искаш толкова да ходиш във Владивосток-визата, Аерофлот до Мацква ...а оттам -БАМ и си там. Ние тука с едни макета не моем дасе опраим, ти и Сибирски дегенерати искаш да довлечеш.
  • 42 Дългият

    2 7 Отговор
    Никога не са виновни,все другите се месят отделно и не приемат съвети...Казваш Русия и то се подразбира всичко..
  • 43 Ал Кайда

    5 1 Отговор
    Европейския цирк е командван от Вашингтон
  • 44 Груйо

    2 9 Отговор

    До коментар #36 от "папурко":

    Ами рашките нямат проблем никакъв. Само дето ако иска да живее, вноса и износа на рашка става с долари или евро. Може и паунди. Рубльовки никой не ще. Даже Турция и Китай.Такъв им е проблема . Разбра ли бе, селянин.Да ти обяснявам още нема смисъл. Щото нямаш нищо под капата. Както се вижда от пръв поглед.

    Коментиран от #54

  • 45 Граничар

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Диверсант":

    Идеята и проекта са на Чърчил, но по-важното е кой бе изпълнителя? Като си отговориш на тоя въпрос, ще си стигнал до истината. Служил съм на две граници. И да те светна- тел имаше само от към нашата страна. ФАКТ.
  • 46 Суеко

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "кой е виновен":

    Русия, по-точно -СССР беше равна до 1989г . До момента, когато руснаците се продадоха за един джеб джанки. Анадън му кво искам да ти кажа? А след '89 година стана една помийна яма(клоака), за което сама си е виновна.

    Коментиран от #56

  • 47 Настрадамус

    9 2 Отговор
    ЕС е един пробит Титаник и потъващ безславно от удара със Руският айсберг .

    Коментиран от #52

  • 48 233

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Груйо":

    Кой ги изолира ? Чехия!Нищо не можете да им направите!Затова джавкате безпомощно!Жалки сте!

    Коментиран от #50

  • 49 Kcaniba дълбоката

    3 5 Отговор
    За азиатската кочина трябва желязна завеса.
  • 50 Груйо

    2 6 Отговор

    До коментар #48 от "233":

    Хе ..кой ги изолирал . Ми тя и Турция им го спусна като брус в торбичка на москалите. Застана на страната на Украйна, не признава анексията на Крим, изгониха ги с шутове от Либия..даже чайниците подмолно им го набиват. Ама ти май още си живееш с илюзиите май?
  • 51 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #17 от "пандемикотек":

    До 17 ком -другарю -сигурно работиш в голямото за малка България бяло руско посолство и правиш агитация да намразим ЕС
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Зафир

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Та нали ние бяхме другари с Хитлера , какво шлампеш сега
  • 54 папурко

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Груйо":

    И кое не могат да си произведат , което да е жизнено важно и трябва да го купуват с долари ? Аз долар не съм виждал от 20 години , от преди инфлацията и това изобщо не ми пречи.

    Коментиран от #63

  • 55 Швейк

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил":

    Ами ходи бачкай в Чехия , че си нямаш друга работа. Като не знаеш за какво става въпрос поне не се обаждай.
  • 56 бушМен

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Суеко":

    Нищо не можеш да кажеш. Точно това че бяха равни. Сега Русия ако реши , ще прегази Ес като луда крава. Така че ония вместо да лаят , да вяха се споразумели с Руснаците , както направиха Китайците.

    Коментиран от #59, #60, #64

  • 57 п уйко

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Суеко":

    Верно че висиш тук за неколко цента , но поне пиши нещо смислено , иначе няма никого да агитираш с приказките си .

    Коментиран от #61

  • 58 КАТУН С РАКЕТИ

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Руската кочина е враг на човечеството.Какво се учудваш продажник ?
  • 59 само питам

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "бушМен":

    Как ще я прегазят . Като Афганистан ли. Или като Сирия. Или ще побягнат като в Либия, дето подкокоросаха Хафтар, а после го оставиха сам да се оправя с вълците. Така ли ще я прегазят. Брей, много бързо забрави как Путин вчера се молеше на Меркел за технологии с/щу суровини.Ако бяха толкова прости нещата, както си ги мислиш ти, с тоя вятър, дето духа между ушите ти..Но мечтите са без пари, така че мечтай си. Всъщност историята показа кой-кого прегази. Много ти е куха кратуната. Що така бе, братче?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Суеко

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "п уйко":

    Чакай сега..ти Нострадамус ли си, п уйко ли си или сам си говориш. Нещо май си докопал айфоня на санитаря, дето те наглежда! Колкото до агитациите...това са прийоми на онези, дето ти броят копейките. ''Трудът възпитава'' ама да се възпитавата другите, нал'тъй, другарю.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Груйо

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "папурко":

    Ееий ма си куха лейка бе. Толкова ли е трудно да разбереш че на днешно време не е проблем да произведеш нещо . Проблем е да го продадеш. А ако не го продадеш, не можеш да си набавиш нещо много по-важно от суровините. Ще ти оставя за домашно да отгатнеш какво е това нещо. Ама се съмнявам дали ще можеш, с това дето имаш под шапката. На днешно време няма нито една самодостатъчна икономика в света. Ако е такава, това значи че е капсулирана и е обречена. Но явно много ти вдигам летвата, Ходи си паси гъските и не се занимавай с неща, дето не ги отбираш. Иначе ще ти изпушат реотаните.
  • 64 4635

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "бушМен":

    Че си бушмен е ясно ,ама я си ни кажи какво значи ,че руския катун щял да прегази ЕС ? Как един икономически сопол като русия може да направи каквото и да било ,срещу който и да било ми е много интересно ? Русия е такава мижитурка ,че се крепи само на два шамара.Такива крепостници като тебе май само не го разбраха.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания