Last news in Fakti

22 Април, 2021 16:24 1 228 14

ЕС и НАТО изразиха подкрепата си към Чехия

  • ес-
  • нато-
  • жозеп борел-
  • подкрепа-
  • чехия-
  • дипломатически спор

Чехия поиска от партньорите си да изгонят руски дипломати в знак на солидарност след дипломатическия спор на Прага с Москва

ЕС и НАТО изразиха подкрепата си към Чехия - 1
Снимка : Shutterstock

Европейският съюз и НАТО са солидарни с Чехия в дипломатическата криза между Прага и Москва. „Общността осъжда незаконната дейност на територията на Чехия, която причини експлозиите във Върбетице през 2014 г. ЕС се отнася много сериозно към заключенията на чешките власти, че извършители са агенти на руското военно разузнаване“, заяви върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел, предаде БНР.

Той осъди и несъразмерната, по думите му, "реакция на Москва и последвалите заплахи срещу Прага“ и предупреди, че разрушителни дейности на руското разузнаване срещу интересите на ЕС ще срещат решителен отговор.

Чешкият външен министър Якуб Кулханек е информирал Северноатлантическия съвет за дейността на руски агенти. Той потвърди, че извършителите са същите агенти, издирвани от Великобритания за отравянето с "Новичок" на Сергей Скрипал през 2018 г.

Съюзниците са изразили безпокойство от продължаващата дестабилизираща дейност на Русия в евроатлантическото пространство и са заявили, че са изцяло солидарни с Чехия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга

    17 3 Отговор
    Частните армии на Вашингтон като НАТО и ЕС подкрепиха Чешките пудели от огромната сибирска мечка с ядрени оръжия и подкрепени от китайските плъхове от Пекин
  • 2 отровна рукола

    3 8 Отговор
    Цацаров Гешев и Боко са агенти на ГРУ

    Коментиран от #4

  • 3 Монгола

    13 3 Отговор
    От подкрепа могат да си го и пъхнат!
  • 4 Кой

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "отровна рукола":

    ще ги вземе тези тулупи в ГРУ?!
  • 5 Шерлок Холмс

    20 5 Отговор
    Нито едно обвинения срещу Русия не е доказано и на 10% откровени клевети на една капиталистическа атлантическа хунта гладна за суровините на Русия!!!
  • 6 развийш ли

    4 6 Отговор
    Другарката Импексова е агент на ЦРУ която отлично се справя с поставената задача унищожаване на болшевизма в България Синчето е щасливо в Америка
  • 7 Браво

    4 11 Отговор
    Чехия Големи сте

    Коментиран от #13

  • 8 Karamel

    10 1 Отговор
    Интригантите в Европа са Франция и нейните квази държави Белги и Холандия Британия е самистоятелна интригантска клетка цетрална Европа са васали на западняците те нямат думата източна Европа са васали на САЩ!
  • 9 Гост

    7 4 Отговор
    ЕС също е замесен в опита за УБИЙСТВО на Лукашенко и цялото Беляруско правителство, а Чехите са просто циркаджии, които да отвлекат вниманието на света от ТЕРОРИСТИТЕ Сащ, Англия и ЕС.

    Коментиран от #11

  • 10 Националист

    3 7 Отговор
    Да изолираме Москва в Сибир, светът ще се успокои‼

    Коментиран от #14

  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Цирк от" Большой театр", само да можехте да видите обвинените и ще разберете че това са хора които могат само да пият и нищо повече
  • 12 Матей

    6 1 Отговор
    Чешките управници се оказаха много обвързани с сащ и си разпуснаха фантазията,престараха се ,за малко да опразнят руското посолство.Май епостъпила директива от сащ ,всички страни от ес да прекратят дипломатическите отношения с Русия и да се готвят за война.иНТЕРЕСНО,как не са почнали да обсъждат подобна точка от дневния ред в палячовското НС?
  • 13 Да прав си

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Големи глупаци са
  • 14 Да те

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    Изолират в стая с меки стени и усмирителна риза та да се кротнеш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания