Last news in Fakti

22 Април, 2021 22:45 2 984 73

Захарова се скара на Чехия: Прага пое по пътя на разрушаването на отношенията!

  • русия-
  • чехия-
  • мария захарова-
  • кремъл

Чешките власти междувременно засилиха охраната на руското посолство в столицата Прага

Захарова се скара на Чехия: Прага пое по пътя на разрушаването на отношенията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия даде да се разбере, че ще отговори бързо, след като по-рано днес Чехия ѝ даде срок до края на другия месец да намали числеността на персонала на посолството си в Прага до този на чешкото дипломатическо представителство в Москва, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"В момента Прага пое по пътя на разрушаването на (двустранните) отношения. Нашият отговор няма да закъснее", заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тя припомни "червените линии", за които спомена вчера руският президент Владимир Путин в годишното си послание към парламента. Русия няма да позволи на никого да ги наруши, отбеляза Захарова, предаде БТА.

Чешкият посланик в Москва Витезслав Пивонка междувременно бе извикан в руското Министерство на външните работи, съобщи още ТАСС.

На излизане Пивонка каза пред журналисти, че му е бил предаден официалният руски отговор на чешкото решение за експулсиране на дипломати. Той обаче не даде подробности.

Чешкият посланик заяви, че засега остава в Москва. Уреждането на двустранните отношения ще бъде дълъг процес, прогнозира той.

Чехия не иска ескалация на отношенията с Русия, увери днес премиерът Андрей Бабиш. Той изрази надежда Русия да признае непропорционалността на своята реакция при експулсирането на дипломати.

Вчера новият чешки министър на външните работи Якуб Кулханек, който зае поста по-рано същия ден, даде на Русия ултиматум до днес да позволи на 20-имата служители на чешкото посолство в Москва, които изгони, да се върнат. Искането обаче не бе изпълнено.

В събота Чехия експулсира 18 сътрудници на посолството на Русия в Прага, след като каза, че двама руски агенти са причинили през 2014 г. експлозия в оръжеен склад в страната, при която загинаха двама души. Чешките власти заявиха, че взривените оръжия са принадлежали на българския бизнесмен Емилиян Гебрев.

Русия отрече обвиненията на Чехия и нарече действията и "провокативни и недружелюбни". Тя на свой ред обяви в неделя, че експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, което е по-малко от руското в Прага.

По оценка на чешкото министерство на външните работи персоналът на посолството на страната в Русия наброява 24 души - 5 дипломати и 19 технически служители. Руското посолство в Чехия пък наброява 94 сътрудници - 27 дипломати и 67 технически служители.

Руският посланик в Прага Александър Змеевски пристигна в чешкото Министерство на външните работи за среща с неговото ръководство.

Чешките власти междувременно засилиха охраната на руското посолство в Прага.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    20 11 Отговор
    ВЪШКИ...ХЪХЪХЪ....ЧЕШКИ.....
  • 2 ян палах

    20 37 Отговор
    Браво на чехите!Бий,ако искаш да те уважават!
  • 3 !!!?

    19 40 Отговор
    Захарова да си контролира климактериума, вместо да се заяжда с Чехия. Крайно време е руския Гулаг да се цивилизова, но това не може да се случи докато джуджето-килър е в Кремъл !!!?

    Коментиран от #6, #9, #23

  • 4 Петърчо

    41 6 Отговор
    Чешките служби са продавали оръжие чрез Гебрев на Ислямска Държава и Укрорежима в Украйна.Две терористични организации на един и същ господар.Това е,гузен негонен бяга.
  • 5 ха ха хаааа

    16 37 Отговор
    "Захаров се скара на Чехия" .. Блядоликите не могат да разберат , че това време отмина , когато гледаха отвисоко източноевропейските държави .
  • 6 Тийнейджър

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Чичка, имаш ли аквариум?

    Коментиран от #13

  • 7 Кастел Белверд

    11 34 Отговор
    -Така и не разбрахме какви са тези мистериозни червени линии...
    -Ама те не били червени, а кафяви. И не били линии, а петна. И не очертавали отпред пътя на Путин, а дереджето му отзад.

    Коментиран от #8

  • 8 friend

    10 23 Отговор

    До коментар #7 от "Кастел Белверд":

    Захарова припомни "червените линии", споменати от руския президент Владимир Путин
    -----------------------
    А ако попиташ Марето какви са червените линии, нито тя, нито друг би могъл да каже. Самият Путин не може. Той искаше да каже, че това са всякакви действия, които не му харесват, но в света, в който живеем има правила. Не всичко, което му харесва може да се получи. Той определя правилата само в Русия и то без съгласие на руския народ. Да ама светът не е Русия и Путин не е Господ.
    Накрая неговите хора ще го наградят за алчността му.
  • 9 Оракул

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Ти се благодари,че все още Путин е в Кремъл,че влязат ли там силоваците ще зачистят “колективния запад”както се премахва тумор от здраво тяло.

    Коментиран от #45

  • 10 Udije eleo

    9 24 Отговор
    Тонът бил недопустим. Да свикват. Щото с техните закани за разни червени линии и подмолнни новичок убиства на чужди територии, агресии и анексии към съседи си заслужават да им покаже светът на путинци как боб ще проядат.
  • 11 draci

    26 4 Отговор
    Никой не смее да каже, че въпросният оръжеен склад тайно е снабдявал проамериканските сепаратисти в Украйна с оръжие, с което да бъдат избивани руски жени и деца в Донбас.

    После чехите пищят каква руска агресия било, че са го унищожили...

    Коментиран от #18

  • 12 Наско

    20 3 Отговор
    заплатите може да са тройни, но сайтът на който се позоваваш казва друго, а също че цените са доста по-високи, така че средно покупателната способност на чехите е 65-70 % по-голяма (това не прави дори два пъти).
    Ситуацията беше горе-долу същата средата на седемдесетте,когато Чехословакия и ГДР бяха витрините на соц блока. След разпадането на СИВ и Варшавския договор чехите не минаха през нашата или руската криза през деветдесетте и ужким имат постоянен растеж. Но реално не са "дръпнали" пред Русия.
    Да казваш само част от истината е типичен пропагаднен похват за въвеждане в заблуждение.
    Колкото до дипломатическата война, чехите се изхвърлиха и си получават заслуженото. Вместо да си продават бирата
  • 13 Чалга парти

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Тийнейджър":

    Чичака меси баница.С нея ще почерпя 28 000 американски рейнджъри,които ще гостуват в България по празниците.Честита ви окупация,шушумиги.

    Коментиран от #22

  • 14 Пакостник

    19 5 Отговор
    На запада му трябва жизнено пространство както и преди 80 години. Със затоплянето на планетата огромната територия на Русия става апетитно парче за разкъсване от силните на деня. Естествено никой не желае да унищожава тази територия, много по лесно е да я разкъсат отвътре чрез провокации и марионетки. Съвсем явно всички полека-лека се усещат и се нареждат на опашката за парче от тортата. Само глупаците не си задават въпроса защо напоследък ескалират в геометрична прогресия опитите (не чрез ядрена война) за разрушаване на Русия отвътре. То не са санкции от всякъкъв вид, то не са убийства и провокации съшити с бели конци, безпрецедентна кампания за дезинформация и промиване на мозъци. Да, последното най-тлъсто парче за изяждане на планетата е Русия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Прозорлив

    20 5 Отговор
    Чехите са не по-малки отрепки от фашистите в Украйна и гнусните поляци. Пропуснах да спомена боклуците от Прибалтика.
    Русия ще накаже жестоко всички от тях. Въпрос на време е. Чехия, също като Украйна е една безполезна държава паразит.
    Някой беше казал, че винаги трябва да приемеш на руснака първото предложение, защото е най-доброто, което ще получиш някога. От тук нататък ще има все по лоши отговори от страна на Русия!
    Всички са дълбоко заблудени и си нямат никаква представа в колко сериозна и сплотена държава превърна Путин Русия. Нямат си на идея на какво са способни руснаците, за да защитят името си и държавата. Забравили са старите уроци, защото поколенията се смениха. За разлика от тях, в Русия нищо не е забравено.
    Отрепките ще платят скъпо за неразумните си постъпки!!! Само гледайте!!!

    Коментиран от #19, #21, #24, #61

  • 17 Чехия

    5 13 Отговор
    Чехия затова е Чехия, не са русофилистици като нас.
  • 18 Дечко си

    5 15 Отговор

    До коментар #11 от "draci":

    Чехите изградиха България след Освобождението 1878г. Така, че недей много да плюваш. А ние за благодарност им изпратихме войски заедно с руснаците 1968 г. да ги убиваме в собствената им столица Прага.

    Коментиран от #20, #25

  • 19 Сатана

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "Прозорлив":

    Май пропускаш Русофобите — фашисти от БГ.Чисти арийци с фесове на главите.
  • 20 Фили

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Дечко си":

    Бай Ганьо е ходил на гости при Иречек и е искал да го ограби по стар Български обичай.Нищо не са изградили безплатно,нищо.Били са наемници за пари.Също като вас,троловете на Козяк.Но вие сте ефтина стока.
  • 21 Колхозник

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Прозорлив":

    Затова никога няма да стигнеш нивото на чехите, ще си останеш просто един колхозник.
  • 22 Тийнейджър

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Чалга парти":

    Значи ще трябва да умесиш 28000х2=56000 топки. Е, някои може да са тек т ш клии
  • 23 Мечтател

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Точно така ще стане .. Навални президент ,Думата ще ратифуцира Истанбулската коввенция , на Червения лощад ще минават гей паради , вместо военни и бази на Фащ из цяла Русия . Мечтииии....

    Коментиран от #36

  • 24 да питам

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "Прозорлив":

    Знаеш ли определението на паразит ?! Ще ти дам пример ... Една държава , с огромна територия , се е запила за Земята и смуче ли , смуче . без да прави нищо друго

    Коментиран от #29

  • 25 Антитрол

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дечко си":

    "Чехите изградиха България след Освобождението" - сигурен ли си - я ми кажи от кога съществува държава Чехия, а от кога Чехословакия.

    И как някой несъществуващ ще изгради нещо в България - то бива тъпи соросоидни опорки ама ...

    Коментиран от #43

  • 26 хахаха

    6 3 Отговор
    Полицията в САЩ е убила още един афроамериканец.

    Съобщено бе че полицията в щата Северна Каролайна е убила 40 годишния афрпоамериканец Ендрю Броун по време на операция в градчето Елизабет в областат Паскуотанк.

    Семейството на Броун отбеляза че той не е притежавал оръжие и че е бил убит с попадение в гърба, което представлява полицейски произвол.

    Започнато е разследване.
  • 27 рендето

    1 8 Отговор
    Най-добре е да си свалят направо гащити , да видат докъде стигат червените линиии
  • 28 бате влади

    2 8 Отговор
    Ами тогава влиза в сила езикът на санкциите! Да им е честито на рашките! Дето се вика - внимавай какво си пожелаваш...

    Коментиран от #33

  • 29 Антитрол

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "да питам":

    Говориш за краварника ли, вярно е.
    - изсмука 3 милиарда от бедна България за самолети на картинки.
    - смуче златото ни
    - смуче парите ни - плащаме 3 пъти по скъп ток

    И смуче от целия свят - изсмука петрола на Сирия, Ирак, Либия и се опитва да смуче от Венецуела но не им се получи, Опитва се и от Русия да смуче.

    Коментиран от #44

  • 30 Сноудън

    2 9 Отговор
    На тая пораснаха ли ѝ бенките .
  • 31 APSK

    1 9 Отговор
    Империя на глинени крака .
  • 32 батангел

    2 11 Отговор
    Тая нямали некой лев си купи едни средни циц.и поне.
    Баати и полираната талпа.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 рамщайн

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "батангел":

    Ми не виждаш ли че и тя и ларвата и пусата са все биологично непълноценни и комплексирани нешастници ?
  • 35 LORT

    2 4 Отговор
    Във всяка нормална държава това недоразумение щеше да е персона нон грата заради нон стоп гафове.
  • 36 Пакистанец

    2 12 Отговор

    До коментар #23 от "Мечтател":

    Видяхме ги танковете в Ирак, за 24 часа американците унищожиха над 2500 иракси танка, цялата бронирана технина на Ирак.
    И как, с високотехнологични оръжия към които се числят и антисателните системи.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Извинявай

    3 13 Отговор
    Като се изключи ядреният арсенал,мечето Миша толкова е немощно в технологично отношение не само във военщината,ами и в цивилния живот на руснака,толкова е обедняло горкото,толкова е зле във всяко едно отношение,не само сравнимо със Запада,че ако рече да изреве,както на някои им се иска,от напъна му ще излезе само един звук на болка и нЕмощ!
    Признайте,поне пред себе си другарчета,че днес,под ръководството на Путин,Русия е един колос на глинени крака и все още стои изправен именно благодарение на Запада.
  • 39 Луков

    7 4 Отговор
    ЕС освен с изявления, декларации и осъждане не може да реагира по никакъв начин на каквото и да било. Те смяната на астрономическото време не успяха да урегулират след няколко години мъки и милиони евро в проучвания, какво остава за геополитически проблеми...
    Очакваме и Захариева със строг, но справедлив тон да осъди лошите руснаци, след като изчака за всеки случай да види “реакцията” на ЕС.
    Путин трепери в очакване на декларацията на МВнР.
  • 40 батангел

    7 10 Отговор
    Когато в Чехия е настъпила технологичната революция и са били от водещите индустриални държави, в Русия още е имало робовладелство, упс крепостничество.

    Коментиран от #60

  • 41 Сноудън

    4 12 Отговор
    Руската кочина и терориста все повече затъват в блатото на изолацията .
    Санкции до дупка за империята на злото .
  • 42 Съвест

    10 2 Отговор
    Ами точно ЕС, в слугинажа си към янките, е вдъхновителят на чешките действия . Как да не ги подкрепя сега. ?
  • 43 Я пак прочети

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Антитрол":

    внимателно какво съм написал. И България не е съществувала 500 г, но е имало българи, нали?
  • 44 ми ,

    6 7 Отговор

    До коментар #29 от "Антитрол":

    С ошанка не се спори ..
  • 45 Оракуле ,

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Оракул":

    Ако се научите да използвате по-малко - ЩЕ , може да сте по-убедителни .. Ако Путин не бил в Кремъл ... Ми ,скоро да си го виждал на друго място , освен в бункера у Замъка ??! 🤭🤭
  • 46 Членин

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Спасибо , таваришч ! От щатите ги поздравяваш ?!
  • 47 рептилиан

    4 3 Отговор
    Ами точно ЕС, в слугинажа си към янките, е вдъхновителят на чешките действия . Как да не ги подкрепя сега. ?
  • 48 До отворкювците

    8 1 Отговор
    2/3 от оръжието на Хитлер се произвеждаше в Чехия.
  • 49 ожжожжо

    2 12 Отговор
    Чехия не е малка, слаба, ....Чехия е в пъти по-богата от любимата ти Русия. И има кой да я защити.
  • 50 хахаха

    8 3 Отговор
    Никога не съм предполагал , че чешкото правителство че се подхлъзне по този начин . И подхлъзнало се-паднало , че поставя условия . И то от едно зализано външно/вътрешно министърче , мечта на всеки уважаващ себе си джендър .А че нашенските им посестрими ще са всеотдайно отворени и подкрепящи , тук съмнения нема...

    Коментиран от #54

  • 51 Тиквун

    4 8 Отговор
    Чехия не гони само 18 руски дипломати. От повече от 120 служители на руското посолство в Прага остават 25. Един от терористите, взривили склада в Чехия е участвал в опита за отравяне на Гебрев. Тик.вун обаче няма топки да направи това, което е длъжен.
  • 52 текст

    3 4 Отговор
    По повод чешкия въпрос, българското правителство начело с тиквеника смята да си начешка кученцето. За друго не ги търсете тиквите - тях руснаците са ги купили отдавна. Най-много още някой паток да построят
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 да питам

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "хахаха":

    Какво има да предполагаш ? 97 руснака в посолството в Чехия ?!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ответ

    8 1 Отговор
    Виждам как чехите , ще загубят 18 000 000 000 експорт стоки за Русия , и голяма част от своите туристически услуги . До сега успяваха да водят хитро своята политика , дори президента им ходеше по руските паради , явно този път сериозно са ги притиснали от САЩ . . Колкото до" Шкода " чехско е само името.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 туй то

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "батангел":

    Няма такова нещо , като технологична революция . Чехия е важна част от Австро-Унгарската империя с профил машиностроене , и оръжейна промишленост . След разпада на А-У империя в Чехия и Словакия остават сериозните индустриални мощности, и технически кадри . Все пак те са били под шапката на една европейска напредничава империя , не са били в азиатска западнала империя като нас. Като се разходите в Прага , ще видите , каква култура , и архитектура е останала от тогава.

    Коментиран от #65

  • 61 руски соросоиден кравар

    3 10 Отговор

    До коментар #16 от "Прозорлив":

    Кой и какво ще наказват тея руски мижитурки бе балалайко.Руските сополи са толкова ,жалки,бедни,отчаяни и пробити ,че не са в позиция дори да се опитват да гъкнат.Виж ,че всеки път като се опитат да надигнат глава ,отнасят профилактично по едкн-два шамара от САЩ и то леки под формата на санкции и после само реват като женички ! Това са твойте господари ,едни безпомощни ЖЕНИЧКИ !
  • 62 Реалист

    7 2 Отговор
    Словакия искаше да внесе Спутник-САЩ веднага ги накараха да лъжат, че е дефектна.
    Чехия искаше АЕЦ-най-евтина беше офертата на Росатом, и да внася Спутник-подледва скандала. Устингхаус потрива ръчички.
    В България се вкараха само от САЩ. и АЗ-изпълнителен директор на "Астра Зенека - България" е Зоя Паунова, а нейната дъщеря Ева Майдел евродепутат от ГЕРБ. Как се правят милиарда на гърба на стадото, и никой не протестира.
    Колко народ трябва да умре в БГ,в името на САЩ, 3 милиона българи след 1989 г. изчезнаха от губернията, 3 милиона?
    А Спутник е първата ваксина, с най-висок процент предпазване.
    Същото става и АЕЦ Белене, за българите евтин ток няма 150-300% по-скъпи останалите от Козлодуй, 2 милиарда платени за разрешителни АЕЦ-изтече, реактори, двата реактора под брезент, за да може другарите Добрев, Долорес Арсенова, Еленко Божков, Цветелина Бориславова да ни цакат яко с 3-йно по-скъпи цени и печалби от над 200-300 милиона.

    Няма държава България, и се питам за "какво ми е България, когато я няма на картата като субект?", и когато бивши комуняги, днес соросоидни евроатлантически мутри -грабят, както "турчин" не ни е грабил. Пак си повишиха добавките в НС и взимат средно 7-8000 лева, а хората в БГ фалират и не могат да си платят сметките за повишените ток, вода, парно, храни, лекарства.
  • 63 Реалист

    1 1 Отговор
    Уестингхаус -грешка
  • 64 АнтиСорос

    5 1 Отговор
    в момента в Беларус ток и газ средно 90 лева, двустаен апартамент, зимата по-студена от БГ.
    В БГ сметка за двустаен ток и газ 300 лева.
    Коя държава е по-щастлива БГ или Беларус, Беларус, която икономически е в съюз с, браво, отличници-Русия.
    А България, на кого е васал-браво, отличници САЩ.
    А колко получават соросоидите за проект-подкупи- между СТО ХИЛЯДИ и ТРиста хиляди.
    На гърба на кого? българският народ..
    Тази година държавата с най-скъп ток ЕС, е България-зимата.
    Кефи ли ви да плащате колите за за милиони и автопарка на Долорес Арсенова, една количка половин милион на синчето за рожден ден, ролс един милион-семейна каручка, и няколко ВЕЦ-а.
  • 65 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "туй то":

    Чехия беше добра за живеене, сега местните, мрънкат че преди 20 г. бил по-хубав живота, емигрантите от гетото в БГ, разбира се цъкат като видят по -различно от Туземия.
    А Чехия е евтина работна ръка за Германия, всички замърсяващи производства на Германия ги държат в Чехия.
  • 66 Ххх

    4 4 Отговор
    Тея руски отрепки ги изритаха отвсякъде.Целия свят ги ненавижда ,а единствените които им симпатизират са българофобските русофили.Русия е враг на света и държава паразит ,която с нищо не спомага за развитието на света ,а само вреди и смуче на готово природните ресурси.

    Коментиран от #67

  • 67 Истината

    2 4 Отговор

    До коментар #66 от "Ххх":

    САЩ "отрепките" са ненавиждани в цял свят!
    американците още се питат "защо светът мрази САЩ".
    Където са стъпили САЩ атомни и уранови бомби,мизерия, глад, икономическа разруха, военна окупация-бази, икономически диктат и санкции.

    Коментиран от #71

  • 68 Хасан

    3 4 Отговор
    Баламите чехи ..ако не беше Червената армия сега щяха да говорят на немски

    Коментиран от #70

  • 69 Дългият

    4 1 Отговор
    Подлизурковци...проруски,подавайте молби за руски паспорти,та да има Путин предтекст да ви защитава...предатели
  • 70 Скорпи

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Как мислипш,дали щеше да им е зле,досега като бяха под руски ботуш,разцъфтяха ли...ЛАГЕРА....и останалият СВЯТ..
  • 71 руски колапс

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Истината":

    A бе не знам ,ама зад САЩ стой целия свят ,а зад русия стойте само вие продажните русофилски българофоби ! Руснаците са отритнати от света,изолирани и мразени от всчички.Дори никой от съседните им народи не ги понася ! Имаш ли общо с русия или не дай си боже да си под руско крило те чака само глад ,мизерия ,беднотия и недоразвитие ,ама няма и как да е иначе ,като самата русия е с 100 години назад и с 50 в страни от света.

    Коментиран от #73

  • 72 Хахаха

    0 1 Отговор
    Ако обобщите постовете на русофобите, ще видите, че всички до един са абсолютно примитивни: наситени с грубост, неприлични думи, мръсотии, които изливат от себе си. Пълни интелектуални импотентни са.
    Между другото, т.к. моите сънародници имат афинитет към литература и могат да опишат случващото с цштати на световноизвестни писатели, Мария Захарова това направи, описвайки действия на някои ,,Табаки" с цитата на Чапек- чешкия писател. Набрави го деликатно, без да цитира до край...
    Колко чешки класици си припомнихме през тези дни. Сега може и Чапек да цитираме: "Скакалците са природно бедствие, макар че сами по себе си те изобщо не са страшни. Точно същото..." ....,, и с глупаците". Край на цитат на Чапек.
    Около ,,Шир Хан" не само ,,Табаки" вият, но и стаи ,,скакалци" подскачат....
    Харесва ми новият тренд, пуснат от Путин: нека русофобията да обяснявт световните класици с образите от животинския свят.
  • 73 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "руски колапс":

    На Русия не и е за първи път да спасява само света. Например , България плез 1878. Целият свят къде беше?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания