Last news in Fakti

26 Април, 2021 14:12 1 925 2

Търсят решение за Молдова

  • молдова-
  • игор додон-
  • мая санду

Игор Додон приозва за диалог

Търсят решение за Молдова - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Молдова Мая Санду трябва да започне диалог с правителството, за да намерим решение. Това обяви лидерът на социалдемократите в страната Игор Додон, цитиран от ТАСС.

Партията на Додон има мнозинство в парламента. Държавният глава Мая Санду настоява за предсрочни избори.

Тя на няколко пъти предлага премиер, който беше отхвърлян от народното събрание. Додон призова държавния глава да промени своето поведение.

Според него е важно да има диалог, за да се намери решение на ситуацията. Санду е представител на прозападната опозиция.

Додон посочи, че държавните институции са в положение, в което трудно може да вземат решения. Това води до варианти с непредвидени последствия за обществото и страната.

Експерти смятат, че Санду се надява проевропейските групи да получат мнозинство при нов вот.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмммм

    3 8 Отговор
    Търси се решение България да бъде преименувана на Република Няма такава България , шах и мат Антоанетка подкрепена от черепа става министър председател и връща мандата и се състава четвърти кабинет на има такъм пожарникар Бойко Борисов
  • 2 Kcanba

    4 0 Отговор
    дето има соросня и нпо - жив зян...