Last news in Fakti

26 Април, 2021 23:00 2 134 28

Кремъл: Не коментираме Навални и решенията на съда!

  • русия-
  • дмитрий песков-
  • алексей навални-
  • пандемия

Решението на руското правосъдие да бъде прекратена дейността на организации, свързани с Алексей Навални, е несъвместимо с правовата държава, заяви днес германското правителство

Кремъл: Не коментираме Навални и решенията на съда! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира ситуацията около Фонда за борба с корупцията и Фонда за защита на правата на гражданите, предаде ТАСС.

"На първо място, никога не коментираме решенията на съдилищата. На второ място, съдебно решение още няма. По тази причина няма какво да обсъждаме", заяви Песков в отговор на журналистически въпрос дали според Кремъл има риск от злоупотреби и неоправдано преследване на привържениците на тези организации, предаде БТА.

Фондът за защита на правата на гражданите беше създаден през май 2019 г. като организация с нестопанска цел от привърженици на опозиционера Алексей Навални, отбелязва ТАСС.

По-рано днес руски съд постанови организациите, свързани с вкарания в затвора Навални, да преустановят дейността си, предаде Франс прес.

На офисите на Навални и на Фонда за борба с корупцията (ФБК) бе наредено незабавно да преустановят дейността си, написа в Туитър Иван Жданов, директор на ФБК, който публикува и снимки на съдебния документ, с който се нарежда това. Възможно е дейността на организациите да бъде забранена окончателно.

Мярката бе постановена по искане на руската прокуратура, която иска от съда, разглеждащ въпроса, да обяви тези организации за екстремистки.

Прокуратурата поиска от съда да забрани на организациите, свързани с Навални, да правят публикации онлайн, да организират протести и да участват в избори, заяви Леонид Волков, съюзник на Навални.

Решението на руското правосъдие да бъде прекратена дейността на организации, свързани с Алексей Навални, е несъвместимо с правовата държава, заяви днес германското правителство, предаде Франс прес.

"Използването на инструменти, предвидени за борба с тероризма, срещу" инакомислието е "несъвместимо с принципите на правовата държава", заяви на пресконференция Щефен Зайберт, говорител на германската канцлерка Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    26 7 Отговор
    Правова държава!

    Коментиран от #24

  • 2 Майна

    37 7 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ ПРОВЕЖДАТ ТАКЪВ ГЕНОЦИД В МОМЕНТА В ГЕРМАНИЯ КЪМ ХОРАТА, ЛИШАВАТ ГИ ОТ ЧОВЕШКОТЕ ИМ ПРАВА С ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ,,ПАНДЕМИЯ,,ЗА НАВАЛНИ ЩЕ СЕ ЗАСТЪПВАТ!!!! БЕЗОБРАЗНО..
  • 3 Отново нокаут

    33 5 Отговор
    НПО то на крадеца си отива..
  • 4 Q2z

    9 4 Отговор
    Съдебно решение няма.
  • 5 pepy

    28 9 Отговор
    В Русия нещата не се смесват, там всеки си знае задълженията!
  • 6 Майна

    25 3 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА В ГЕРМАНИЯ СТАНА РЕПРЕСИВЕН ОРГАН...МЕЕКЕЛИЦА ЩЕ СЕ ЗАСТЪПВА!!! ТАЯ Е ЗА..ЛИНЧУВАНЕ
  • 7 Майна

    26 2 Отговор
    МЕРКЕЛИЦА ЩО НЕ ОТГОВОРИ НА ПРОТЕСТА ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА ХОРАТА ПРОВЕДЕНИ ПОД МОТОТО ,,ВЛАСТ И СТРАХ,,...НЯМАМ ДУМИ ЗА ТИЯ ИЛЮМИНАТСКИ ИЗЧАДИЯ
  • 8 Незнайно кой

    24 1 Отговор
    Винаги на ниво.Сдържан и премерен.
  • 9 ужас

    16 1 Отговор
    В Русия вече Навалняците = ИГИЛОВЦИТЕ. Годинките са до 12, дори само за съдържание на свързани с тях материали.
  • 10 USA

    27 2 Отговор
    "Използването на инструменти, предвидени за борба с тероризма, срещу" инакомислието е "несъвместимо с принципите на правовата държава"

    А съвместимо ли е с принципите на правовата държава да застреляш протестиращи срещу изборни измами пред Капитолия - помня че веднага след като ги застреляха ги обявиха за терористи за да е с принципите на правовата държава.
  • 11 ТаУмВзе

    24 1 Отговор
    Странно е когато соросоидите играят едновременно Троцки и Солженицин. Просто защото, продажнии Навални е клоун.
  • 12 Call of Duty

    5 31 Отговор
    Русия е една корумпирана и бедна държава тези закони ги пишат сталинисти които са против обществото
  • 13 седящият бик

    19 3 Отговор
    "несъвместимо с принципите на правовата държава"
    коя държава? васална германия, или русия?
    това са две големи разлики, както казват в одеса. да си отглеждат дойчовците пришълците и да не дават съвети на мечока как да си управлява ареала.
  • 14 Диверсант

    19 2 Отговор
    Ау, Ау, Ау, след фалита на газостамция БАЙДЪН & ПОРОШЕНКО фалира и Сорос. 😁😁😁,, СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ, ИЗВАДИЛ ФАКТИТЕ ЗА КРЪВОЛОКА НАТО И АМЕРИКА.
  • 15 ДЯВОЛА

    4 16 Отговор
    Светът няма да забрави фашиския руски окупатор скоро ще фалират Русия
  • 16 ДЯВОЛА

    9 0 Отговор
    Всъщност сме свидетели на процес на ненасилствено унищожаване на западната демокрация. И ако разбирането на този факт и търсенето на начини за просрочена трансформация на властта в Европа и САЩ все още не са се превърнали в основната тема на работата на западните мозъчни тръстове, това означава само, че придържането към старата идеология лишава споменатите мозъчни тръстове от хоризонта на мисълта.

    Да вземем няколко числа. Кенийският вестник „Източна Африка“ съобщава, че наскоро МВФ е одобрил 142 милиона долара за спешна помощ на 28 източноафрикански държави от Судан до Мадагаскар. Малката Руанда ще получи най-много - 71,23 милиона долара. Нейният съсед Бурунди - 25,42 милиона. Защо? „За облекчаване на тежестта на дълга“, равна на 238 милиона долара. Дълг към кого? Разбира се, към МВФ. Тоест милионите, дадени като благотворителност, няма да отидат в Африка, а просто ще бъдат прехвърлени от един ред на отчета на МВФ в друг. Това е ярък пример за западната „филантропия“, както и икономическа безизходица, в която попадат всички държави - потребители на МВФ.

    Освен това и политическа безизходица, тъй като „благотворителността“ на МВФ позволява да се запазят американските марионетки на власт в тези източноафрикански страни. И за да нямат шанс, да речем, да се обърнат към Китай, американските военни бази съществуват в Кения, Сомалия, Джибути. Тук от двадесет години работи програмата на Пентагона "Стратегия за Субсахарска Африка", според която въоръжените сил

    Коментиран от #17

  • 17 ДЯВОЛА

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДЯВОЛА":

    въоръжените сили на САЩ участват в осигуряването на доставките на стратегически минерални суровини от тези африкански държави - нефт, злато, диаманти, мед, боксит, уран, манган, кобалт. Комбинираната съвместна работна група („Африкански рог“) действа в Джибути, Еритрея, Етиопия, Кения, Сомалия и Судан. Съществува специална инициатива за борба с тероризма в Източна Африка, която обхваща Джибути, Еритрея, Кения, Танзания и Уганда. Тя се контролира от Държавния департамент на САЩ, който отделя 100 милиона долара всяка година за тази инициатива. Съществува инициативата „Безопасно небе за Африка“, която контролира въздушния трафик в региона. Има програми за военно обучение и образование, ца финансиране на военните операции в чужбина...

    Източна Африка е здраво оплетена в мрежата на Пентагона. Ето защо Вашингтон може да сменя президенти тук всеки месец.

    Заедно със САЩ програмата "ново робство" в тази част на света се финансира от Европейския съюз, Великобритания, Япония, Германия, Франция, Холандия, Швейцария, Норвегия, Швеция, България, Люксембург, Малта. И те водят региона в безизходица. Има ли нещо от другата страна на везните

    Западните медии следят отблизо всичко, което се случва в Китай. И там, за първото тримесечие на 2021 г., БВП е нараснал с 18.3% в сравнение със същия период на миналата година. Това е най-бързият тримесечен ръст от 1992 г. насам и е с 6,5% по-висок от предходното тримесечие. Това са недостижими показатели за западната икономика.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сульо

    9 2 Отговор
    ха, намерили се тпите фашаги да казват какво да се забранява - какво не. ние искаме да се разрешат забранените партии в Германия. Айде запада д а се срива окончателно и да изчезва от сцената - стига му толкова...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бивш генерал от НАТО

    17 1 Отговор
    Навални е един красив чист руснак, богатир, който наистина щеше да бъде прекрасен ръководител на Русия като княз, който "растеше с часове а не с дни" но ако не беше най-обикновена пешка движена от запада! Нека дойде в България където да поживее два-три месеца и да види какво се случва с адът на Земята! За по-младите от вас, които не знаят какво беше назад и още по-назад... Ставаме по-зле с всеки изминал месец, а сме в НАТО, а сме в Европейски съюз... а сме и със Запада, който е уж най-добре на планетата?? Ако не се беше появил Путин, който се опъна на този запад и промени тотално историята и политиката сега щяхме да сме роби и да работим за тях, а може би вече сме роби....нека тези от вас, които не се чувстват роби да си вдигнат лявата ръка от клавиатурата сега! Все повече се убеждавам, че мястото ни е в посока Русия!

    Коментиран от #26, #27

  • 23 GnG

    18 5 Отговор
    Русия е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, с НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА !

    Тези държави, които ПЛАЧАТ за Навални, могат да му предложат ГРАЖДАНСТВО и да си го ЗАБЕРАТ ! :)
  • 24 посрангерманец

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    налягай си парцалките, че ще сънуваш Непобедимая Красная в немско кошмарче швабче, ферщейнзи? Да няма пак хенде хох изневиделица
  • 25 ARGON

    4 0 Отговор
    Всички подривни еврейски "неправителствени" организации да бъдат забранени навсякъде - в цял свят.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АРГОН

    3 0 Отговор
    Навални е еврейски моше-ник. Не е руснак.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания