27 Април, 2021 20:10 2 558 6

Турция затваря платформи за криптовалути

  • турция-
  • криптовалута-
  • банка

Голямо търсене в страната

Турция затваря платформи за криптовалути - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Общо четири са платформите за криптовалути, спрели работа в Турция от миналата седмица, съобщи Блумбърг.

Това стана след първите регулации, въведени от централната банка. Продължават действията за ограничаването на падането на турската лира.

Централната банка забрани заплащането на стоки и услуги с криптовалути. Самите криптовалути обаче не се забраняват, което доведе до неразбиране на решението.

Инвеститорите в страната започнаха да използват широко този тип валути след започването на спада на турската лира. Много граждани смятат, че това е добър вариант за защита на техните спестявания.

Турското правителство замрази сметките на платформата на Вебиткоин. Някои служители на компанията са били привикани за показания.

Компанията трябваше да спре своите дейности, за да може да изпълни огромни брой поръчки. Турското правителство проучва дейностите на различни компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Solomon

    7 9 Отговор
    Ердоган нещо много си повярва,че Турция е голяма сила е може да е независима от интересите на САЩ...
  • 2 Патето Яки

    6 0 Отговор
    Тъкмо си наклепах мотиката да копая.
  • 3 ТОЙ

    2 7 Отговор
    Тия са враг и винаги ще бъдат.

    Коментиран от #5

  • 4 Късно е

    4 2 Отговор
    либе за китка. Човекът от Чавушоглу и Сойлу вече открадна 2 милиарда евро и замина за чужбина. Тези работи не се извършват без висока защита и голям дивидент ..
  • 5 Тоа па

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЙ":

    Ти си враг и винаги такъв ще си останеш
  • 6 Някой си

    2 2 Отговор
    Айде сега . На крива ракета космоса и виновен . Абе велик е агата , велик. Скоро всички милионери ще ги направи. Па защо не и милиардери.Абе тия ме усъмниха още когато бат''Дончо фъсна веднаж и по ефекта на пеперудата, лиретката на другия край на кълбото се срина. Пасторчето си замина, а Ердо посърнА.
Новини по държави: