Last news in Fakti

29 Април, 2021 04:44 2 362 26

Европейският парламент осъди действията на Русия

  • европейски парламент-
  • русия-
  • украйна-
  • навални-
  • чехия-
  • кремъл

Европейският парламент осъди действията на Русия Мнозинството в ЕП заяви, че е против руската дейност срещу Украйна, Чехия и Навални

Европейският парламент осъди действията на Русия - 1
Снимка : Shutterstock

Мнозинството в Европейския парламент осъди днес руските действия срещу Украйна, Чехия и Алексей Навални. По-късно ЕП ще приеме резолюция по тези въпроси, съобщи БТА.
Групата на Европейската народна партия заяви, че Кремъл се връща към поведението от съветската епоха и призова ЕС да осигури военна подкрепа за Украйна.

Социалистите и демократите посочиха, че Москва разпространява фалшиви новини, подкупва европейски политици и е „издигнала стена“ срещу държавите с върховенство на закона.
„В ЕС няма място за руска намеса“, посочи организацията "Обнови Европа" и обобщи, че руските действия целят единствено оцеляването на режима на президента Владимир Путин.

Според групата "Идентичност и демокрация" в случая с взривените военни складове в Чехия през 2014 г. става дума за действия на български посредник, изнасял боеприпаси за Украйна и Сирия, в нарушение на задълженията на ЕС.

От тази парламентарна група предупредиха, че последвалите събитията в полето на дипломацията ще лишат ЕС от търговски възможности.
Зелените заявиха, че руснаците страдат от политиката на Кремъл и призоваха руските действия в ЕС да не остават ненаказани, а на Украйна да се даде европейска перспектива.

Европейските консерватори и реформатори настояха ЕС да спре строежа на разширението на газопровода "Северен поток" и оцениха събитията в Чехия като "държавен тероризъм".
Според Левите западната намеса в Украйна дестабилизира региона. Те поставиха въпроса защо изводите от чешкото разследване се представят чак сега и изразиха съмнение, че целта е вътрешнополитическа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 7633

    23 1 Отговор
    Стига.
  • 3 324

    54 4 Отговор
    Брей, голям мерак за ресурсите на Русия, ама ядец. Путин не е нито предател на Родината си нито пияница! Гледай си ЕС в своята паница и престани с пропагандата, защото не си правиш услуга, отвращаваш!
  • 4 ХАН КРУМ

    31 8 Отговор
    ТОЛКОВА МНОГО ПРИЛИЧАТ , НА СИВ ,ЧЕ ЧАК СЕ ЧУДЯ КАКВО ПРАВИМ ТАМ. И КАКТО ДРУГАРЯ БРЕЖНЕВ КАЗА......ЖИВ КОМУНИЗЪМ....

    Коментиран от #6

  • 5 Хахаха..

    28 5 Отговор
    ЕП не е съдът в Хага,то и ние с бабата всеки ден осъждаме поведението на комшиите от третия етаж в кухнята..
  • 6 no name no face no number

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "ХАН КРУМ":

    СИВ и това блато ес и нато изобщо не си приличат тези сега са безморални алчни манипулатори
  • 7 не се търпи

    50 2 Отговор
    Чак пък и призовават за военна помощ за Украйна ...Европа това си мислеше , да се сбие с Русия заради кефа на Бай Дън....ФАЩ защо не изпратят военна помощ...ама са предупредени и само се зъбят от страни. Подлудиха държавите от целия бивш соц. лагер да гонят руски дипломати , защо не ги гонят от САЩ , Германия и Франция...и после ще ми пишат тук за руска окупация, а сега какви сме , да не сме свободни ?

    Коментиран от #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Флин

    33 4 Отговор
    Кораба потъва и плъховете са в паника. Тия хора наистина не знаят в какъв свят живеят. Жалки са и ако не пропагандираха за война дори щяха да са забавни.
  • 10 Редови Гражданин

    25 3 Отговор
    А аз осъждам ЕП, ЕС и всички, които ни учат на демокрация и ни внушават кое е правилно и кое не, 'щото поощряват Тиквата да продължава да подарява България.
  • 11 развийш ли

    6 6 Отговор
    Кога нашите нагъзени леваци ще станат като европейските леви партии??? Никога!!!
  • 12 Жоро

    5 24 Отговор
    Руските подлоги сън не спят. Пак са първи с коментарите си в защита на путиновата диктатура. Жалки безродни същества.
  • 13 Европеец

    17 0 Отговор
    Каква загриженост,колко крокодилски сълзи за режима в Украйна,за Навални, за лъжливите твърдения на зависими от САЩ властимащи в редица бивши соц. държави. И нито дума за опита за преврат в Беларус и заговора за убийство на Лукашенко и Мадуро или за Асандж
  • 14 Диверсант

    17 0 Отговор
    СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ, ИЗВАДИЛ ФАКТИТЕ ЗА КРЪВОЛОКА НАТО И АМЕРИКА, ПОКРИЛИ ЗЕМНОТО КЪЛБО С ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ И РЕКИ ОТ КРЪВ
  • 15 Павел пенев

    8 0 Отговор
    Кажете колко депутати е имало в залата и колко са гласували против Русия. Долни лъжци.
  • 16 Бай Манчо

    11 0 Отговор
    Точно за украйна се загрижили - вчера 28.04 имаше марш на нацистите в центъра на Киев показаха го на живо но клоуна и останалите артисти не предприеха нищо - и брюкселските зелки ги защитават и допускат подобно безобразие ? Навални си е престъпник който си излежава присъдата и ще бъде "изкарван" от нафталина в удобен за янките и зелките от брюксел момент - нищо ново .
  • 17 Костова

    10 0 Отговор
    Кои фалшиви новини разпространява Русия? И кои европейски политици е подкупила? Документи, видео от скрити камери, извадки от банкови операции, отразяващи постъпването на кремълски пари на сметките на европейските политици? Хайде европейските бюрократи да поразмърдат малко задните си части и да се разтичат за доказателства.
  • 18 Бг_язовец

    11 0 Отговор
    Нищо не разбрах добре -ЕС осъжда действията на русия срещу чехия, заради взривен склад свързан с нелегална търговия включително и в сирия, което е в нарушение на задълженията на Ес?
  • 19 Костова

    14 0 Отговор
    По време на ВСВ всички ръководни съветски кадри са изпращали своите мъжки рожби на фронта, никой не е кръшкал. И не са смеели, дори синът на Сталин не е седял на топло в някой кабинет, а се е биел на фронта. Обикновените хора са губели своите синове, погребвали са своите рожби и онези по върховете. Да вземат и сега бюрократите в ЕП да изпратят първо своите изнежени синчета да се бият за Украйна.
  • 20 барчо

    10 0 Отговор
    Много ми е интересно как би постъпила българската съдебна система срещу човек, който е откраднал чрез измама 500 000 американски долара, след това извършва нови измами и присвоявания, публично обижда, да речем Васил Левски, като го нарече продажник и родоотспъпник, после пък отиде до Русия и помоли Путин да наложи санкции на Българската държава. Същия организира протестни действия срещу правителството си и въпреки неполучено разрешение от общината ги осъществява. Открито кара малолетни да се включат в протестите. На протестите организира нарочни хора, които да предизвикват стълкновения с полицията. Да не говорим, че доказано Русия му е плащала крупни суми. Какво точно ще направи съдът срещу този човек???
  • 21 Време беше

    2 4 Отговор
    ЕС да прогледне и да признае, че единствената дейност на руснаците са фалшивите новини, шпионажа и диверсиите. Да видим обаче какви мерки ще се вземат, за да бъдат ограничени тия дейности от страна русия.
  • 22 Урко

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "не се търпи":

    Завсичките години на санкции Германия не спра за мик търговията с Русия .Само нашите балами от источният блок се зъбят и зазгубиха Руските пазари.
  • 23 ивелин

    8 0 Отговор
    Чакалите в Брюксел с всеки изминат ден стават по-агресивни защото това го иска стопанинът им и те се принуждават да бъдат такива да се " нахвърлят" върху всичко щом го иска хазаинът им.
  • 24 Фери

    6 0 Отговор
    А Гебрев нарушавал ли е закона.
    Мая Манолова защо не го повика за обяснение в Парламента?
  • 25 Фактолог

    0 3 Отговор
    Прощавайте, ама аз да попитам!?
    В рубли ли ви плащат!?

    Коментиран от #26

  • 26 боб дън

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Фактолог":

    Ноууу . с доларес фалшификарес от обора .щот сме много и няма толкова рубли за всички бе умник