29 Април, 2021 13:38 1 235 4

Германия трябва да промени своята климатична политика

  • германия-
  • закон-
  • климат

Решение на германски съд

Германия трябва да промени своята климатична политика - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Конституционният съд на Германия реши, че законите за защита на климата в страната не са достатъчно обширни, съобщи Билд.

Правителството ще трябва да преосмисли своята климатична програма. Посочени са пропуски в законодателството на страната.

За това настояват много климатични активисти. Смята се, че регламентът отлага голяма тежест от намаляването на емисиите за периода след десет години.

До края на следващата година правителството трябва да промени своите цели в сферата. Това постанови съд в Карлсруе.

Смята се, че свободата на следващите поколения ще бъде под въпрос ако няма промяна в митата за намаляване на емисиите. Така ще се гарантира свобода в прехода към климатична неутралност.

Няколко екологични групи считат решението за частична победа в опитите си да променят германското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тумбьо Гретев

    0 0 Отговор
    Достатъчно е дъртата Меркел да спре да пъpди!
  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    Мирише на климатични лоХдауни. Някой беше писал тука че следващите карантина ще са заради климата. Тъй май ще е.
  • 3 Анонимен

    5 0 Отговор
    Измамата наречена "борба с климатичните промени" върви с пълна сила . Към момента германците са едни от най-силно налапалите тази въдица но явно трябва да стане още повече . Всяка стъпка в посока на мнимото "спасяване на климата " е стъпка в посока съсипване на модерната цивилизация и всички блага и ползи които тя дава. Като започнат да си седят вкъщи безработни и на тъмно и студено ще им дойде акъла на германците но ще е късно.
  • 4 111

    4 0 Отговор
    Поредната стъпка за тотален контрол, действаща вече в много страни по цял свят. Потърсете документа "Absolute Zero" или най-добре гледайте видеото "ABSOLUTE SLAVERY: Zero Carbon Agenda Deconstructed".

    Накратко - до 2050 година - без самолети, без кораби, само с малки електрически коли и влакове, без животновъдство и земеделие, без печки на газ, без камини, без цимент и нова стомана и т.н.

    Цел? Всичко да е на ток, за да може оцелелите да зависят напълно от произвеждащите го. Всичко да е бъкано с електроника, за да може всеки и всичко да бъде следено, включително всяко ваше действие, всяка ваша мисъл, всяка хапка храна, която изядете или изхвърлите. Всичко да е противоприродно - лабораторно създадено месо, генно модифицирани, отгледани без слънце растения, химия вместо билки, 31 пола вместо 2.

    Уж всичко в името на премахването на въглеродния двуокис. А въглеродът, наред с кислорода и водорода, е основен градивен елемент на живота на Земята.

    Освен това:
    Фирмата "Ааника" разработва генно модифициран микроб с цел проследяването му като баркод, който не може да се махне след измиване или дори варене на храната. "Майкрософт" има патент "WO 2020/060606 A1" за датчик в тялото, който ще ви прави ЕЕГ и ЯМР, ще ви следи реакциите и според тях ще ви се дават виртуални пари.

    1984 идва. Полицията на мисълта чука на вратата.
Новини по държави: