Last news in Fakti

30 Април, 2021 12:33 3 033 3

Ограниченията при съседите по Великден

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великден

Опашки за ваксини в Гърция

Ограниченията при съседите по Великден - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Традиционно по време на Великден една от най-предпочитаните дестинации за туристите е Гърция. Тази година обаче те се отказаха да посетят южната ни съседка заради пандемията от коронавируса. Днес 30 април всички магазини са затворени. Полиция следи за спазване на ограничителните мерки в църквите. В храмовете се влиза само с двойни маски и на дистанция. Част от богослужението се извършва пред църквите, за да се спазва дистанция.

От сутринта пред центровете има опашки от чакащи за ваксиниране. Според информация от лекарите повечето са млади хора, които бързат да се ваксинират в почивните дни.

Медицински екипи извършват безплатни бързи тестове на над 100 места в страната, предимно в райони с червен код с високо ниво на заразени.

Поради забрана за напускане на областта повечето гърци си остават вкъщи за празниците, а тези, които пътуват, са при спешни случаи предимно в помощ на болни роднини. Туристите са малко в сравнение с предишни години поради действащите ограничителни мерки. Групи пристигат предимно по островите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ковидко

    7 1 Отговор
    Нищо ! Щом прилагат такива драконовски мерки за църквите...още по- лошо ще става!
  • 2 мерките да са вземат повече пари изванре

    3 0 Отговор
    мерките са да трупат изванредн труд
  • 3 Бекъма

    0 0 Отговор
    Честито Рождество Христово!