Last news in Fakti

30 Април, 2021 16:35 2 863 8

Байдън: Не изпращайте нелегално децата си в САЩ

  • сащ-
  • мигранти-
  • латинска америка-
  • джо байдън-
  • родетели-
  • деца

Призивът американският президент направи към семействата от Латинска Америка

Байдън: Не изпращайте нелегално децата си в САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън призова родителите, които изпращат своите деца пеша в САЩ, за да преминат нелегално границата, да прекратят тази практика. "не изпращайте децата си. Точка. Те са изложени на огромни опасности на хиляди мили. Обръщаме се към тези държави, от които те са пристигнали и им казваме: Вижте, вие може да подаде заявление (за получаване на убежище) в родината си. Не ви се налага да идвате пеша", каза Байдън в интервю за телевизионния канал NBC.

Американският президент не се съгласи с кореспондента, който го попита, може ли ситуацията на границата между САЩ и Мексико да се окачестви като кризисна. Байдън също така оспори твърдението на събеседника си, че за първите 100 дни от своето управление не е успял да събере нито едно семейство, пристигнало в САЩ през южната граница. "Сега влизането на деца без родителите си в САЩ е по-малко. ситуацията е под контрол. ние събираме децата с родителите им, в момента, в който прекосят границата, но в много от случаите, ние не знам къде са тези деца", уточни Байдън.

Американският президент още по време на предизборната си кампания обеща значително да разхлаби мерките срещу мигрантите, въведени от предшественика му Доналд Тръмп. В резултат, след неговата инагурация броят на гражданите на Латинска Америка, опитващи се да проникнат в САЩ, значително нарасна. В редица случаи родителите изпращат децата си зад граница, разчитайки че американските власти ще бъдат принудени да ги приемат и да им окажат помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    8 0 Отговор
    Вижте, вие може да подадеТЕ заявление.
  • 2 цербер

    7 0 Отговор
    Ситуaциятa e пoд кoнтрoл. Ниe cъбирaмe дeцaтa c рoдитeлитe им, в мoмeнтa, в кoйтo прeкocят грaницaтa, нo в мнoгo oт cлучaитe, ниe нe знaм къдe ca тeзи дeцa", утoчни Бaйдън. НАЧАЛОТО НА ИЗРЕЧЕНИЕТО ЗАПОЧВА С ГЛАВНА БУКВА!
  • 3 требе стригане

    14 0 Отговор
    Е как така нали приемате всички.
    Между другото кога падаха визите за америчку викате
  • 4 яяяя

    13 0 Отговор
    Хубав детски затвор! Детско Гуантанамо!
  • 5 Мумията е много куха лейка

    13 0 Отговор
    Въобще няма да ги разубеди да спрат "детския туризъм" практикуват си го от половин век,сам не си вярва на "идеите".Нищо свястно не може да свърши,Старият Дон беше повече в час! Сега раздава пари и бонуси като нашето цезарче,форсира печатницата а половината Мексико му се изсипва на главата,как ще прави производство,къде му са пазарите,и как ще пълни Хазната и ще плаща Космическият трилионен дълг,само Бог Знае.Но Бай Дън не знае..
  • 6 Това

    8 0 Отговор
    е много зловеща снимка. Има такава при едни други които бяха изключителни преди 75год!Ужас!
  • 7 ДЯВОЛА

    11 0 Отговор
    Низпращайте децата си нелегално а само легално с корупционни практики, може да идвате от бедни държави но тук в Америка ще ви направим богати джендъри, пари има за всички точим ресурсите на света

    Коментиран от #8

  • 8 Дядя Вова ,

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "ДЯВОЛА":

    Мы с тобой !