Last news in Fakti

1 Май, 2021 09:40 2 960 21

СЗО включи ваксината на "Модерна" в списъка за спешна употреба

  • ваксина-
  • модерна-
  • коронавирус-
  • световна здравна организация

Досега одобрение от СЗО са получили ваксините на "Пфайзер", "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън"

СЗО включи ваксината на "Модерна" в списъка за спешна употреба - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация препоръча ваксината срещу копронавируса на американската компания "Модерна" за спешна употреба, предаде Франс прес.

"СЗО днес включи ваксината на "Модерна" в своя списък за спешна употреба, което я прави петата ваксина, получила одобрение", се казва в съобщение, публикувано късно снощи на сайта на организацията.

Досега одобрение от СЗО са получили ваксините на "Пфайзер", "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън", предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    8 2 Отговор
    Международния криминален съд в Хага вече прие една такава жалба на 5 март 2021 год., за нарушения на Нюрнбергския кодекс, извършени от израелското правителство. Жалбата беше представена от адвокати, доктори, публични активисти и широката общественост. Организацията „Хора за Истина“ обвинява част от израелското правителство, медиите, някои политици в парламента, министри и кметове, и др.1 в злоупотреби с власт, които целят притискането на гражданите за да участват в масов експеримент под измамни претексти.

    Проведени са стотици изслушвания от „Берлинската анкетна комисия по аферата с „Ковид-19“ на стотици учени, лекари, икономисти, юристи с международна репутация, от 7 октомври 2020 год. И се доказва със доближаваща се до 100% сигурност, че този скандал никога не е бил проблем свързан със здравето.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    12 3 Отговор
    СЗО - политизирана организация Всички ваксини , освен Спутник V ще получат одобрение. Фактът, че някои от тях са наистина опасни за живота и здравето на хората не вълнуват СЗО. Така или иначе те няма да ваксинират себе си и семействата си с тези ваксини.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хахаха

    4 2 Отговор
    Ще има процеси, вероятно. Без всякакъв свян лишават хората от най доброто в името на политиката. Говоря за Спутник. Колкото повече време минава, толкова по очевидно става, коя ваксина става, а коя не. И тия, които са против Спутник тук, говоря за официалните лица, с голяма доза вероятност ще бъдат съдени.
  • 11 Перо

    7 0 Отговор
    Глобализъм и финансови интереси в действие!
  • 12 Перо

    5 1 Отговор
    Борбата е за връщането на най-големия платец в СЗО.За това се правят и измислените списъци на ваксините,подчинени на финансови и глобални интереси! Научната експертиза е друга!
  • 13 Ваксиниран

    2 13 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Що, пишеш глупости?! Преди два дни ми инжектираха втората доза на "модерна". Вдигнах температура на 38.4 за около 2-а часа. Слаба болка на мястото на инжектиране. Това е! Направих си тест. Имам 100% имунитет! Тестът струва 20лв.!:) Да си жив и здрав!:)

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 14 Майна

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран":

    Много ми хареса един коментар,, Колко смелост имат страхливите за да се ваксинират .....,,

    Коментиран от #15

  • 15 Човек

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    По-точно е да се каже:Колко си смел, за да си предвлидив?! Ваксините са едни от най-големите открития на човеството! Разбира се не ти пречи да отречеш че и колелото е нещо особено и да твърдиш че че Планетата е плоска!:)
  • 16 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран":

    Защо приемаш коментара ми толкова лично? Бъди и ти жив и здрав след ваксината. Естествено, че ваксинираните няма масово да почнат да се тръшкат в предсмъртни мъки. Някои увреждания от ваксините имат и забавено действие. Главната ми мисъл бе, че Спутник V е първата регистрирана ваксина, но от СЗО още я изследват и не и дават Зелена светлина.

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран":

    Има нападки срещу Бил Гейтс, че той като главен разпространител на масовите ваксинации не е ваксинирал трите си деца с нито една ваксина. Пък ти си помисли. Аз не съм Антиваксър, все пак има страшни болести, за които изкуствената имунизация е единственото спасение. Но срещу малко по-сложен грип нямам намерение да се ваксинирам. Видяхме, че СЗО и не е някоя организация, която действува умно и адекватно.

    Коментиран от #19

  • 18 Човек

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Не съм специалист и не мога да коментирам. Сигурно има и политически игри, както обикновено!:) Астра Зенека също беше атакувана много остро нищо че е създадена в Оксфорд и в UK си я прилагат масово! Те, така!:)
  • 19 Човек

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Моя близка почина от него! Само на 43! Спортен тип! Няма спомен да е боледувала от каквото и да било! Знаеш ли каква жена?!

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Човек":

    Не зная каква жена, но моите съболезнования. Да, хора умират и е тъжно когато това са наши близки. Но хора умират и от много други болести.Това не значи да започнем да живеем в параноичен страх. А точно това ни внушават упорито.

    Коментиран от #21

  • 21 Човек

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Не знам дали е нарочно, или случайно, но изтърваха биологично оръжие.Сега се опитват да закърпят нещата. Не съм параноик и изобщо не живея в страх! Рано, или късно всеки ще умре! Не съм го измислил аз. Въпроса е кога и как!