Last news in Fakti

4 Май, 2021 19:09 3 695 13

Аржентина събра милиарди от богатите

  • аржентина-
  • данък-
  • богати

Обявиха приходите от нов данък

Аржентина събра милиарди от богатите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Аржентина обяви събраните приходи от новия данък върху най-богатите, съобщи Блумбърг.

Инициативата за данъчно облагане на богатите получи подкрепа в цяла Латинска Америка. Средствата трябва да осигурят подкрепа за икономиката.

Аржентинското правителство обяви, че новият данък е бил платен от над 10 000 души с активи от над 200 млн. песо. Общо от тях са събрани 2.4 млрд. долара.

Милионерите в страната се противопоставиха на плащането на таксата до крайния срок на шестнадесети април. Събраната сума е по-висока от очакваната и ще подобри правителствените данни за данъчната събираемост.

Правителството ще използва приходите за икономическа подкрепа и стипендии за малък бизнес. Страната се опитва да преодолее безработицата.

Разглеждат се различни планове за допълнителна заетост.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    37 1 Отговор
    Хайде и у нас!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Иво

    21 1 Отговор
    Haпълно подкрепям.
  • 3 бл.134 в Зап. парк

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Няма що. Ще им стигне за 1-2 месеца помощи , компенсации, стимули....и после какво ...при КриСтаЛина
  • 4 Ташунко Сапа

    28 0 Отговор
    На Баце чекмеджето ще ги оправи за 2 години напред
  • 5 Фрао

    5 11 Отговор
    Мне, тва не е ок.Трябват правила за средния бизнес за да се развиват нагоре и д хранят семейства, а не да се щавят милионерите.
  • 6 Behemoth

    18 0 Отговор
    Ако приберем парите на ТИКВАТА само и ще закърпим бюджета!
  • 7 Тука никога няма да стане това

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    У нас няма как щот всички милионери и милярдери са от управляващата шайка и техни приятели, познати и роднини😉
  • 8 Матей

    10 2 Отговор
    Виждате ли в Аржентина какво правят,данък-богатство.Някои протестирали ,и все пак се събрала значителна сума,значи в тая страна не са далеч от идеята за социална държава,да не се бърка със социализъм,още повече с комунизъм.В тая страна се забелязва известно стабилизиране,даже взеха руската ваксина,не искат да са американска колония.

    Коментиран от #11

  • 9 Магелан

    2 3 Отговор
    Шок и ужас.Аржентина е богата селскостопанска държава със корунпирани полетици.От десиделетия в Аржентина имат проблем с бюджетния дефицит и хиперонфлацията.За това не са виновни богаташите.Тези последни финандови действия с новия налог ми мирише на латиноамерикански комунизъм.

    Коментиран от #12

  • 10 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. всеки който се занимава с румен йорданов. ще бъде съден. тези с уредите ви говорът по ум и вие го изговорите на яве. вие всички от днес сте с [ злите сили. ]
  • 11 Бръм

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Матей":

    Матейчо, що се плашиш от думата "социализъм", все едно е нещо прокълнато...Да не би капитализЪма да е цъфнал и вързал, хеле пък дивия капитализъм у нас и др такива бънанови републики..Ай ся, вземи се стегни и да направим един нов социализъм, като в скандинавските страни например..Щото там по-мяза на социализъм отколкото на капитализъм..;)
  • 12 Бръм

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Магелан":

    Аде бе, Мъглане, честен богаташ...е па нема такова животно. Един на сто да има що годе почтен...Другото всичко е измамници, крадци, корумпирани, експлоататори...Не ми ги защитавай тия сребролюбци
  • 13 Борко, дръж!

    1 0 Отговор
    Аааа, не ми пипайте зайчарника. С честен труд съм спечелил всичко, а и в БГ има плосък данък!
Новини по държави: