6 Май, 2021 10:27 3 152 13

Германия с нови изисквания към българите заради COVID

  • германия-
  • изисквания-
  • българи

Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики

Германия с нови изисквания към българите заради COVID - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия продължава да бъде в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск по отношение на България от държава с висока честота на заразяване на рискова държава.

Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По информация на посолството ни в Берлин до 12 май включително продължава да важи сегашният режим за влизане в Германия.

Напомняме, че освен предоставянето на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа, е необходима регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики.

До 12 май 2021 г. като цяло е валидно изискването пътуващите с въздушен транспорт към Германия задължително да представят негативен тест преди качване в самолета.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон:​+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15 и e-mail: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    21 4 Отговор
    От цялата работа, ако някой реши да почива тук, след като се прибере у немско 10 дена трябва да е затворен у дома. Само си правете извода дали ще има немски туристи това лято.
  • 2 Българин

    24 6 Отговор
    Къде е свободното движение на хора в ЕС? ЕС се превърна в концлагер.
  • 3 Kkk

    11 7 Отговор
    Вчера кацнах в Дортмунд с нормален антиген тест. Въобще не е вярна статията. Изискванията за българи са като и да другите европейци. Има си сайт, на който няма отделни изисквания за българи.
  • 4 честен ционист

    12 1 Отговор
    Разбрахте ли вече какво значи Европа на няколко скорости и България, че е задната предавка. Скоро ще можете да си ходите само на село без карантина. От списъка с червените държави влезеш ли веднъж, няма излизане, както когато ви натрясоха Баце. Понеже българите са безгръбначни и това ще преглътнат и 2 ПЦР ще си боднат, един у ниса и един у г..а.
  • 5 онзи

    11 1 Отговор
    Унищожиха международния туризъм.
  • 6 Пак

    8 2 Отговор
    Пишене неверни новини
  • 7 Някой си

    14 1 Отговор
    Това е лична заслуга на Бивитко и шутовете Му от щаба!
    Като си играеш предизборно с пикове и смърт така става!
  • 8 Интересно,

    2 0 Отговор
    защо пилот публикува статията, но, от друга страна - защо ли пък не. 😉😄😆😂🤣 Действително има алтернативи - (отрицателен) PCR-тест не е единственият вид тест, който се признава.
  • 9 Европа

    5 0 Отговор
    Горепосочените два телефонни номера са на българското консулство в Мюнхен, а не в Берлин.

    Коментиран от #10

  • 10 Евала за коментара!

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Европа":

    Имаш око за детайлите!
  • 11 Hahaha

    3 0 Отговор
    Леката подробност че антигенен тест също е валиден е пропусната случайно…
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    0 0 Отговор
    Баба Меркел май не гледа какво се случи с Тиквата у нас.... С алчността си да набута повече ваксини, на есен ще си ходи у село след изборите в Германия.
Новини по държави: