7 Май, 2021 14:10 1 296 1

Южна Корея: Малко вероятни са провокации от Пхенян преди срещата на върха

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен ун-
  • ракети

В неделя КНДР остро осъди изказването на президента Джо Байдън за това, че ядрената ѝ програма е сериозна заплаха, като предупреди, че САЩ ще се изправят пред криза извън контрол

Южна Корея: Малко вероятни са провокации от Пхенян преди срещата на върха  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея вероятно няма да извърши големи провокации преди преговорите на върха между САЩ и Южна Корея, планирани за по-късно този месец. Това заяви министърът на обединението Ли Юн в петък, цитиран от "Йонхап"

"Не можем да изключим всички възможности на Северна Корея да повиши напрежението, но много експерти казват, че шансовете КНДР да засили военното напрежение преди срещата на върха Южна Корея и САЩ остават относително ниски," каза Ли за радиопредаване. "Мисля, че това е така, защото Северна Корея вече трябва да знае добре, че нещата са се объркали значително по време на администрацията на експрезидента на САЩ Барак Обама и няма да направи такава грешка отново", добави той.

В неделя Северна Корея остро осъди изказването на президента Джо Байдън за това, че ядрената програма на Пхенян е сериозна заплаха, като предупреди, че САЩ ще се изправят пред криза извън контрол. Според Пхенян, такова изказване е "голям гаф".

Срещата на върха ще се проведе във Вашингтон на 21 май, когато ядреният въпрос на Севера ще бъде една от основните точки на дневния ред.

Докато САЩ приключваха прегледа на политиката си за Северна Корея, Сеул призова Пхенян да поднови преговорите за денуклеаризация с Южна Корея и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Византиец

    3 1 Отговор
    Е то с какво може да провокира Ким Чен Ун , с малкатата си па..ка , с малките си ядрени оръжия, с малкия си ръст като на Путин джуджето от кремълския цирк, или с всемогъщата си икономика която се разляла по улиците като комунист от ТКЗС
Новини по държави: