10 Май, 2021 19:30 1 909 21

Намери се лекарят на Навални, който няколко дни бе в неизвестност

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • александър мураховски

Александър Мураховски изчезна в петък по време на лов в района на село Поспелово

Намери се лекарят на Навални, който няколко дни бе в неизвестност - 1
Снимка: DW

Намери се лекарят, който беше в неизвестност, след като не се върна от лов миналия петък. Александър Мураховски бе човекът, прегледал Алексей Навални след отравянето му през 2020, но не открил следи от токсични вещества.

Издирваният от петък насам главен лекар на болницата в Омск, където първоначално беше приет известният критик на Кремъл Алексей Навални след отравянето му миналата година, е намерен жив. Александър Мураховски е успял сам да се върне от гората, където е бил на лов. Състоянието му е видимо нормално, но е приет за изследвания в болницата на Болшеуковския район, съобщи днес пресслужбата на регионалното правителство.

Мураховски изчезна в гората

Мураховски изчезна в петък по време на лов в района на село Поспелово. След като връзката с него прекъснала, негови приятели се опитали безуспешно да го открият. След това те алармирали властите, които организираха акция за издирването му. В нея се включиха полицейски служители, войници от гвардията, доброволци и местни жители. В неделя спасителите откриха на 6,5 километра от ловната база в района АТВ-то на Мураховски, с което той се придвижвал в гората, но без следа от самия него. При издирването на лекаря районът е бил оглеждан от въздуха с дронове и хеликоптери.

През ноември Александър Мураховски оглави здравното министерство на Омска област. Преди това той ръководеше спешната помощ на болницата в Омск, където беше докаран Алексей Навални след отравянето му през август миналата година. Тогава Мураховски констатира нарушена обмяна на веществата, а Навални го обвини във „фалшифициране" на диагнозата. Има подозрения, че по този начин руските лекари са се опитали да забавят прехвърлянето на Навални за лечение в Германия. По-късно няколко западни лаборатории установиха, че Навални е бил отровен с вещество от групата „Новичок".

Двама души от екипа, лекувал Навални в Омск, са мъртви

Германският "Билд Цайтунг" припомня, че през февруари неочаквано почина заместник-ръководителят на клиниката в Омск Сергей Максимишин – на 55-годишна възраст от инфаркт. Именно Максимишин установи миналата година натравянето при Навални и предприе спешни действия, които на практика спасиха живота на опозиционния политик.

През март тази година пък почина и Рустам Агишев, шефът на отделението по травматология и ортопедия в същата болница в Омск - от инсулт, на 63-годишна възраст. Той също е бил в екипа, занимавал се с Навални непосредствено след отравянето му.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    6 40 Отговор
    Джуджето се уплаши от голямата гласност и звънна на убийците си от ГРУ да отмени присъдата. Горкия човечец, доктора се отърва на косъм.

    Коментиран от #6

  • 2 Навални?!

    30 5 Отговор
    Тоя ако станеше президент на Русия щеше да е Плевню на квадрат..

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пешо

    19 1 Отговор
    запил се някъде ,
  • 5 GnG

    33 0 Отговор
    А, за Джулиан Асандж, НЕЩО не КАЗВАТ ли ?!

    "Близо 120 лекари и психолози призоваха да се сложи "край на психическия тормоз и на неадекватните медицински грижи" спрямо основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж. В писмото, публикувано от медицинското списание "The Lancet", се казва още, че здравето на Асандж е увредено вследствие на престоя му в еквадорското посолство и в лондонския затвор "Белмарш"."
  • 6 гост

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Е не баш , провели са му задълбочен инструктаж какво да забрави завинаги , ако иска семейството му да не му се случи случка !!

    Коментиран от #13, #20

  • 7 Милото то

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАКОН и РЕД":

    Сетило се да се прави на ариец..
  • 8 The Fugitive

    11 0 Отговор
    Боко да не е заминал на лов?
  • 9 Ооо

    20 1 Отговор
    Само Една Военна Натовска лаборатория се изказа че ЕВЕНТУАЛНО Е НАМЕРЕН НОВИЧОК ----НО НЯМА ТАКОВА ВЕЩЕСТВЕННО ДОКАЗАТЕЛСТВО КОЕТО ДА ДОКАЖЕ ОБЯВЕНОТО И СЪОБЩЕНИЕ !!!

    ТОЛКОЗ ПО ДОКАЗАТЕЛСТВОТО! Само Помпозни Предположения и Опашати Лъжи.
  • 10 Мето

    16 1 Отговор
    Пишете само простотии и моделирате чрез тях общественото мнение.
    А какво стана с Асандж? Що не напишете нещо за него.

    Коментиран от #14

  • 11 барчо

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАКОН и РЕД":

    Нали се сещаш, че тези дошли на 10.11. първата и работа беше да се демонизира комунизма изобщо като идея. Само че нямаше как да го прокарат първоначално и явно гледам са успяли чак през 2000 г. Като гледам всяка една точка в като цяло са само приказки за кръчмата. Ще се спра само на една точка - МОРАЛНИЯ УПАДЪК. Моралното състояние на една държава е пряко свързана с морала на неговото население. Не знам дали знаеш, но до 10.11 горе долу нямаше как да живееш постоянно на семейни начала с някого. Нямаше наркотици, нямаше денонощни кръчми в студентски град, нямаше страх от това, че ще ти убият детето, нямаше педерррунгели, педддофили, неккрофили, нямаше мафия и за тези неща само ги знаехме на теория. Е. Сега всичко това го има и ми се струва, че моралния упадък започна точно от 10.11.1989 г до сега и не спира да прогресира. Прогресира и необразоваността, въпреки тапиите, които лесно се купуват за по няколко хилядарки. Продажността на тия горе също е на високо ниво. Сключени договори с ясно съзнание, че са в пълен ощърб на България и българския народ вече са си ежедневие. За народния съд също може да се спори дали е довел до обезлюдяването на България, както сега се прави. От 9 милиона, тук живеят не повече от 5.5 милиона. Това как точно да се разбира??? Новата власт уби 2 милиона и още 1.5 изгони от България и ги направи невъзвращенци, като ги принуди да бъдат най-долната прислуга на запада и да вършат най-долната работа, която не искат дори и техните римляни
  • 12 Wee

    19 0 Отговор
    Предлагам сега истериците със силна русофобия да се поуспокоят .
  • 13 Олбрайт

    0 13 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    едно екскурзия до заФадна държава, оттам защитен свидетел в САЩ и путя сам че умре от инсулт :) макар че той е тъпичък и може като Слобо да се докара...

    Коментиран от #16

  • 14 барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мето":

    Ами ако има тук някой да изпълнява поръчки, но няма, то бих искал щом се пише статия за Наглонахални и сие, преди нея или след нея всеки път да пишат и за Асандж. Ма като пишат нещо, всеки път да вкарват и следната шапка. Асандж направи достояние на цял свят видео материал в реално време как американски военни от хеликоптер избиха невъоръжени журналисти от различни издания. И до ден днешен за виновните американски военни не са разследвани. И това при всяка статия, точно както при Наглонахални.
  • 15 Хахаха..

    4 0 Отговор
    А на Джо Бастуна още не са му намерили доктора..
  • 16 барчо

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "Олбрайт":

    Ако имаш в предвид Сл. Милошевич, не знам дали знаеш, но съдът, дето го осъди, тоя международния. Същия този съд го оправда по всики обвинения година след като почина в техния пандиз. По принцип когато нещата стигнат до съд, лъсват доста лъжи, които няма как да се прескочат.
  • 17 не може да бъде

    3 0 Отговор
    Ами случват се такива работи,ето преди време беше изчезнал един специалист от британските служби в областта на разузнаването и неговите колеги го търсиха няколко дни!И го откриха -заключил се в тоалетната ,защото "руснаците идват!"
  • 18 Перо

    6 0 Отговор
    Този ционистки филм с правата на човека сме го гледали преди 32 г.и ни натресе криминален преход с държавни управници криминални и държавни престъпници и феодализъм.

    Коментиран от #19

  • 19 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Прав си. Евреите са нашето нещастие.
  • 20 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Путин това нарочно го направи Пусна слух че лекаря е изчезнал Но не може да прикрие че това е активно мероприятие , за това трябва нови санкции и да изгоним още дипломати Путин се опита да залуди демократичния свободен свят към който и ние принадлежим
    Да излезем първи с предложение какви санкции да му наложат и по колко руски дипломата да се изгонят докато други евроатлантици не са ни изпреварили
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор
    След като е намерен можел ли е да говори ? Защо с две изречения не се каже какво се е случило ? Цяла статия само локуми !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания