12 Май, 2021 21:15 2 036 12

Стрелецът от Казан остава в ареста

  • казан-
  • русия-
  • стрелба-
  • арест-
  • убити-
  • училище-
  • ученици

Той призна вината си

Стрелецът от Казан остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на младежа, който откри вчера безразборна стрелба в училище в руския град Казан. 19-годишният Илназ Галявиев, който уби деветима и рани 23-ма души, остава в ареста до 11 юли, предаде БНР.

Следственият комитет обвини Галявиев в убийство, а той призна вината си. На днешното заседание беше представляван от служебен адвокат. По-рано говорителят на следствието Светлана Петренко съобщи, че младежът се държи неадекватно, което затруднява разследването.

По думите ѝ миналата година той е бил диагностициран с мозъчно заболяване. По-рано многократно е търсил медицинска помощ заради силни болки в главата. Негови роднини споделиха, че в последно време е проявявал агресия и раздразнителност. Самият Галявиев обаче заяви пред съда, че не страда от тежки заболявания. Той призна също така, че по време на вчерашното нападение е произвел най-малко 17 изстрела. Днес в Казан бяха погребани жертвите на нападението – двама възрастни и седем деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    5 1 Отговор
    Българският пример

    Трудно ще е да се “изчегърта” модел, който е така удобен за интересите на чужди на евроатлантизма сили. Успехът обаче ще е пробив и би насърчил и други в ЕС. Например в Унгария, където в резултат от управлението на Виктор Орбан върховенството на закона бе сериозно подкопано. Но дори и Унгария, където независимите медии затварят една след друга, е поставена на 92-о място в класацията на “Репортери без граници”. Докато ситуацията в България от години е същинско срутище, докарало я до срамната 112-а позиция. Най-големите телевизии все още прекъсват програмите си, за да ретранслират авторски видеа на премиера в оставка Бойко Борисов.

    Възстановяването на законността и демокрацията в България означава много повече от “изчегъртване” на ГЕРБ - то гарантира задържането на страната в орбитата, избрана още през 1997 с декларацията за членство в ЕС и НАТО. Това е и тест за бъдещата власт, и фундамент за управленска платформа. Другото е след Борисов да имаме “колективен Борисов”.
  • 2 Хитлер

    11 2 Отговор
    Жалко за учителката и децата които са убите от този смахнат човек взел пример от атаките отвъд океана. Бог да ги прости а Путин да затегне мерките а не само да се оправдава

    Коментиран от #6, #11

  • 3 BigBulgarianBoss

    6 0 Отговор
    Това не е новина 🤔 щеше да е новина ако го бяха пуснали
  • 4 SQUAD GAME 2015

    4 0 Отговор
    Невинни хора, умряха но проблема трябва да се реши по законодателен начин
  • 5 Arma 3

    5 0 Отговор
    Бог да прости хората, такива не трябват да лежат в затвор а трябва смъртно наказание
  • 6 Абе другарю...

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хитлер":

    Този е психично болен и няма как да си вземе легално оръжие. Това негово оръжие е нелегално. Ако е Русия беше разрешено носенето на оръжие като е Америка, в някой щати учителите ходят с пистолети на работа. Тоя като стъпи в училището и е умрял. Ама като "затегнеш мерките" само обикновенните хора няма да имат оръжие.

    Коментиран от #10

  • 7 Гешев

    3 4 Отговор
    Джуджо да направи по-добре разпоредба зелените му човечета в отпуска да не се шляят със служебното си оръжие и ракетни системи Бук по чужди земи.

    Коментиран от #8

  • 8 Arma 3

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гешев":

    Ку* за подлогата на ционизма под мен!

    Отивай да погребваш волните стрелци в Негроидните щати! Там такива случки са ежеднение!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    3 1 Отговор
    тоя изрод и да го убиеш му е малко!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания