Last news in Fakti

18 Май, 2021 10:20 1 427 8

Западните Балкани призоваха за разширяване на ЕС

  • ес-
  • словения-
  • западни балкани

Призив от общата среща

Западните Балкани призоваха за разширяване на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Разширяването на ЕС трябва да се динамизира. Това обявиха представители на Западните Балкани, Хърватия и Словения, съобщи ТАСС.

Страните се събраха на обща среща в Словения. Основната тема беше европейската интеграция на региона.

Македонският държавен глава Стево Пендаровски заяви, че историческите въпроси не трябва да имат общо с европейските въпроси. Сръбският държавен глава Александър Вучич заяви, че е трудно да се намери съгласие за границите в региона.

Държавният глава н Хърватия Зоран Миланович отправи призив за възможно най-бързата европейска интеграция на региона. Това беше подкрепено от словенския му колега Борут Пахор.

Миланович допълни, че в момента Северна Македония се намира в много трудно положение. Той посочи условията, които се поставят на страната точно преди старта на европейските разговори.

Страните от региона ще продължат да се подкрепят за европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    9 0 Отговор
    Като камък на шия,
    като белег от нож,
    като черна шамия,
    като стар меден грош
    все те нося по мене,
    нищо, че ми тежиш,
    от глава до колене
    нищо, че ме болиш!

    Миряна Башева

    Коментиран от #3

  • 2 Бивш левскар

    10 2 Отговор
    Титовите мекерета.
  • 3 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Мда : "Тежък характер".
  • 4 Перо

    5 0 Отговор
    РСМ налага на ЕС нови,северно-македонски правила за присъединяване и страните от бивша Югославия естествено одобряват,защото икономиките и социалните връзки са им силно преплетени и имат взаимни интереси във всички области. Има обаче исторически истини,наложени несправедливо от великите сили,предизвикали асимилация,геноцид и окупация на територии,които не бъдат ли изчистени,ще създават нескончаеми бъдещи проблеми. Така управниците на РСМ искат да вкарат през служебния вход на ЕС комунистическата идеология,кражбата на история и исторически лица,приватизираната етническа принадлежност на населението на друга държава,неизпълнение на договорни задължения,незачитане на културни и образователни ценности,преследване на хора с признат друг етнос,извън регламентирания от местното правителство и т.н. Всички тези неща управниците на РСМ са оградили с “червени”линии и еднолично решават,че не подлежат на обсъждане за преговори с ЕС! Правилното решение е отказ за присъединяване,до пълното разрешаване на проблемите,на двустранна основа,чрез доказана истина,а не политическа наука и политически “професори” от РСМ,работещи на принципа “Немам доказ,али тврдам!”
  • 5 пак не разбрал

    7 0 Отговор
    ''Благополучието на Западните Балкани, е основен приоритет за България.''-/ Р. Г. Бъчварова/. Любопитно, чии приоритет е благополучието на България ? Едва ли, на тия от снимката ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор
    Не на влизането на РСМ в ЕС. Влизането означава край на българската азбука, писменост и история. Гърция води преговори 28 години и накрая РСМ се съгласи с условията на гърците.
  • 8 нако

    0 0 Отговор
    Айдеееееееееее оп и тия !!!! На опашка за еврофондове ! Бунаци , кво си мислите , че еврогейците само за вас стягат софрата с големите пари
    ха-ха -ха !!! Първо ще правите вноски до второ пришествие , а след това ще ви дават заеми , които ще връщате ! Ама , нека първо да се научат къде са аджеба тези диви западни Балкани !!!
Новини по държави: