18 Май, 2021 12:52 1 277 1

ЕС очаква бързо оценяване на плановете за възстановяване

  • ес-
  • фонд-
  • португалия

Това може да стане през юни

ЕС очаква бързо оценяване на плановете за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Първите планове за европейска подкрепа ще бъдат одобрени през юни. Това обяви португалският външен министър Аугусто Сантош Силва, цитиран от EUObserver.

Португалия председателства ЕС. Представителят на страната заяви, че трябва да се действа бързо.

Очаква се информация от европейските представители за оценките по внесените планове. Това може да стане след съвета на финансовите министри.

Той ще се проведе през следващия месец. При спазване на сроковете, финансиране може да бъде получено от някои държави още през лятото.

За да стане това, осем държави трябва да ратифицират допълнителни финансови гаранции към ЕС. Това ще позволи започването на набиране на средства от финансовите пазари.

Повечето държави обявиха, че ще разчитат само на градовете от европейския фонд. Очаква се оценките да бъдат направени през следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фери

    1 0 Отговор
    България не иска парите на ЕС които ще завихрят нова корупционна спирала
Новини по държави: