Last news in Fakti

19 Май, 2021 10:27 2 860 21

Нетаняху: Бомбардировките в Газа върнаха "Хамас" години назад

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас-
  • газа

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса, въпреки съвместното предложение на Франция, Египет и Йордания

Нетаняху: Бомбардировките в Газа върнаха "Хамас" години назад - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължават въздушните удари и ракетния обстрел в резултат на напрежението между Израел и Палестина, докато международните призиви за прекратяване на конфликта се увеличават, предаде АФП.

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса, въпреки съвместното предложение на Франция, Египет и Йордания.

Представителят на Китай в ООН каза, че се е запознал с проектодокумента и заяви, че Китай подкрепя предложението.

Същевременно беше съобщено за нови сблъсъци между израелските сили и протестиращи палестинци като в Западния бряг, така и в Източен Йерусалим. Десетки са били приети в болници с огнестрелни рани, допълва АФП, позовавайки се на медицински данни.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че на „Хамас“, палестинската военна групировка, контролираща Ивицата Газа, са нанесени „неочаквани удари“ и че операциите ще „продължат толкова дълго, колкото е необходимо за възстановяване на спокойствието“ на всички израелски граждани.

Нетаняху подчерта, че бомбардировките са „върнали „Хамас“ години назад“.

Досега в Газа са убити поне 215 души, включително почти 100 жени и деца, според здравното министерство.

В Израел са убити 12 души, включително две деца, съобщават местните здравни власти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маке

    31 4 Отговор
    Има само едно право това на по-силният.
    Така е било така и ще бъде.
  • 2 търкаляща

    35 10 Отговор
    А знаете ли защо започна този конкретен конфликт? Защото еврейски съд е постановил решение, с което е изгонил палестинци от домовете им, за да ги даде на евреи.

    Коментиран от #4

  • 3 Скачени съдове сте

    25 7 Отговор
    Хамаз и вие.Те с години назад,вие също.Ако Израел смята че е спечелил адмирации и съчувствие за каузата си,бошлаф работа..
  • 4 14 88

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "търкаляща":

    Лебенсраум теорията че на всеки народ му е необходимо жизнено пространство за разрастването му.
    Евреите стават все повече и им е тясно.
    Ако не се разширят ще загинат ако се разширят ще трябва да изгонят други и да се заселят на тяхно място.
    Затова например японците ламтят за Курилските острови
    а китайците превземат света като купуват имоти във Франция Англия и Америка
  • 5 цигански работи

    9 8 Отговор
    Два сигански клана си устроили вендета.
  • 6 Императорът бай Дон

    13 7 Отговор
    направи капитална грешка,тоест грях.Вместо да равнопостави трите религии в Свещеният град,той подари Йерусалим на юдеите.А те дойдоха Там от Египет..

    Коментиран от #8

  • 7 100perа

    8 19 Отговор
    Амиии, не е „Хамас“, палестинската военна групировка, контролираща Ивицата Газа", а палестинската терористична организация Хамас, контролираща Ивицата Газа.
    Направете си справка със списъка на терористичните организации на ЕС - Хамас е терористична организация с политическо и военно крило.
  • 8 100perа

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Императорът бай Дон":

    Е, вярно е, но пък арабите идват доста по-късно от североизток (Сирия, Персия и т.н.). В района на днешна Палестина идват чак след началото на ранните арабски нашествия след приемането на исляма - 6-7 век от н.е.
  • 9 От ада

    17 9 Отговор
    Израел са сатанинска държава. Върти го сучи го, мир там няма да има. Да си строят третия Соломонов храм, да идва антихристът, после Христос веднъж завинаги да въздаде на който каквото и да се свършва с този ад
  • 10 Гост

    14 4 Отговор
    Когато исраел атакува, това е защита, когато Палестина се отбранява е ТЕРОРИЗЪМ, а света, света си гледа сеир, пласира огромно оръжие, радва се, че умират НЕВИННИ ПАЛЕСТИНЦИ, а плачат за исраеловите...??Този конфликт няма да спре, защото исраел така си създава врагове за години напред, няма как да УБИВАШ СТОТИЦИ НЕВИННИ, а техните близки след време да не търсят отмъщение...жалко е,защото така мъртвите няма да се върнат...
  • 11 Яница

    11 5 Отговор
    Иэоставени от света и отчаяни от собственото си правителство, палестинците всеки ден прекарват живота си в своебраэен театър на абсурда! Иэраел не е спрял да иэселва палестинци от родните им домове, да отчуждава имоти да конфискува эемите им! Сега светещите в нощното небе ракети иэстреляни от гаэа са много впечатляващи эа световното обществено мнение - което иначе не эабеляэва терора на ответната страна осъществявана над палестинците всеки божи ден с една нетърпяща въэражение формална "эаконност"!!!!
  • 12 Мислете малко!

    10 11 Отговор
    Тука имам чувството, че пишат основно неграмотни по история. Тази земя още от христово и хилядолетия преди това е израелска. Каква палестина, какви араби като религията им е основана 6в.....По тяхната логика и България трябва да е турска..... Тези глави само за прически ги носите повечето.

    Коментиран от #15, #16, #19, #20

  • 13 жуд

    7 3 Отговор
    Те евреите я спретнаха тая патаклама-нетаняху от подсъдим става герой и спасител на евреия и второ имат претекст да наритат палестинците в йордания-там населението основно са палестинци, отдавнашната мантра на еврейството:
    палестинците си имат държава да вървят там....
  • 14 Тъй , тъй !

    5 2 Отговор
    Бомбардировките в Газа върнаха "Хамас" години назад, когато омразата им към Израел беше по-голяма от днешната.
  • 15 Хаберий

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мислете малко!":

    За твое сведение тая земя е получила днешното си име от най-древните завоеватели на тези земи българите-егсази (хиксоси) още през 19-ти век пр.н.е. Нарекли са я "Балистан" ("Бал-истан" -"Български лагер, столица, земя"). Етнонимът фелистимляни идва също от това название на страната Балистан, след фонетични промени - "б">"ф".

    Коментиран от #21

  • 16 Хаберий

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мислете малко!":

    Докато евреите, чийто етноним и етническа групировка също са получени благодарение на хиксосите, се оформят като самостоятелно племе около 11-10 век пр.н.е.
  • 17 Злобното евреин

    2 2 Отговор
    винаги се опияниява, когато връща някого назад в развитието. През 2008 г. върнаха света назад финансово, сега не Хамаз, а палестинците връща назад корумпето нещастно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ние мислим

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мислете малко!":

    Нашите прически са си наредд Римляните приеминуват Юдея в Сирия Палестина заради възстанията на юдеите, разрушават Йерусалим и продават в робство по-голямата част от населението. И като се има предвид , че юдеите и арабите са една кръв, а сегашните евреи са в по-голямата си част хазари, палестинците са законните наследници на тези земи. Не тези лъжци и богохулници
  • 20 Значи викаш

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мислете малко!":

    Първо им е създадена религията и после са дошли арабите. Не ти ли минава през едната гънка, че може би е имало араби и преди да е възникнала сегашната им религия.
  • 21 Аз с фонетични промени

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаберий":

    Мога да изкарам и атлантидите българи 😂😂😂