Last news in Fakti

19 Май, 2021 11:57 1 817 7

Гърция подкрепя туризма - Май 2021

  • гърция-
  • хотели-
  • туристи

Продължават програмите за сферата

Гърция подкрепя туризма - Май 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкото правителство обяви, че ще предостави подкрепа за хотелите, съобщи Катимерини.

Страната вече започна своя туристически сезон. Много хотелиери все още се колебаят, дали да отворят.

Удължени са програмите за субсидиране на временно прекратените трудови договори. Сезонните служители ще могат да се включат в програма, която ще покрива техните социални осигуровки за шест месеца.

Тяхната нетна заплата ще бъде субсидирана с двеста евро. Това трябва да стимулира туристическия сектор.

Много хотелиери не бързат да отварят, заради слабия брой резервации за лятото. При затворени хотели остават затруднени и резервации, като се търси решение на въпроса.

Туристическите компании във Великобритания настояват гръцките курорти да бъдат разрешени за посещение, като интересът в САЩ към Гърция е много обещаващ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    20 8 Отговор
    Вечерен час, като при военно положение, припадащи по гранците, маски навсякъде при 40° (без плажа), без музика по заведенията, като на погребение, полицаи с кочани с 300 еврови глоби....туристи концлагеристи! Прави са да се чудят да отварят ли хотели при тези "стимулиращи мерки" ! С трици маймуни...

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 эфх хэ

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "само питам":

    Забравил е да пише , че и в колата трябва да си с маска. З00 евро.
  • 4 аз съм Веска

    14 0 Отговор
    ХОДИХ И НА НАШЕТО МОРЕ И НА ГРЪЦКОТО .
    ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ ГЪРЦИЯ Е ОТДЕЛИЛА МНОГО СРЕДСТВА И ВРЕМЕ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ЧИСТОТА .ТАМ ДУМАТА ТУРИЗЪМ Е ИЗДИГНАТА В КУЛТ .
    ТУК ХЕМ ИСКАМЕ ТУРИСТИ , ХЕМ НЕ ИМ ДАВАМЕ ОНОВА ЗЕЛЕНО , КОЕТО ТУРИСТИТЕ ТЪРСЯТ ПО ВРЕМЕ НА ОТДИХ .
    ТРЯБВАТ НИ МНОГО ЦВЕТЯ , И ТУЧНО ЗЕЛЕНО .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хотелиер

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "QR Виза":

    Никой за почивка в Гърция, всички в Черно море !!! Гръцки тюлени атакуват беззащитни български туристи !!!! 'Безпрецедентен, както и рядък инцидент се случи близо до остров Кира Панагия, северно от Алонисос, когато 50-годишна жена от България, която беше на почивка с платноходка, видя тюлен в морето. Жената се приближи с намерението да погали тюлена и да се възхити отблизо, което накара тюлена да изпадне в паника и да я атакува с ухапвания по краката. Ужасена от нападението и наранявания на краката си, туристката е била транспортирана от членове на нейната група до здравния център в Скопелос за помощ и лекарите сметнали за необходимо да я транспортират до Волос, където тя се лекува в "Ахилопулия" болница. Инцидентът е станал много близо до зона А на морския парк на Алонисос и се счита за изключително рядък, тъй като тюлените, които живеят там, са в защитена зона и в същото време са много приятелски настроени.'
  • 7 Почиващ в Гърция над 40г

    2 0 Отговор
    Беше соц отдавна тук уж нааай доброто море,само тук пясак и зелено но какво видях в гръцко много км плажове,много пясак много зелено палми а цветя мнооого и мнооого и на открито и чисти улици всичко подредено чиста вода езеро,а храна прясна и много и по евтино от тук чадъри големи и шезлонзи по онова време когато тук си постилахме чаршав на пясака и 4 колчета на които пак чаршав за сянка...как ще ги стигнем поне да бяха видяли нашите но пък ние сме си все там...
Новини по държави: