Last news in Fakti

20 Май, 2021 09:48 1 876 21

САЩ все още искат да спрат газопровода "Северен поток 2"

  • северен поток 2-
  • сащ-
  • русия-
  • газ

По-рано през деня германският външен министър Хайко Маас потвърди, че Вашингтон ще се откаже от някои наказателни мерки срещу Nord Stream AG, компанията, която ръководи строителството

САЩ все още искат да спрат газопровода "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джалина Портър подчерта в сряда, че Вашингтон "се ангажира да използва всички налични дипломатически инструменти", за да предотврати завършването на проекта за газопровод "Северен поток 2".

САЩ желаят да "засилят европейската енергийна сигурност" и да отблъснат руското "хищническо поведение", каза тя по време на пресконференция.

В същото време сенаторът от Ню Хемпшир на Демократическата партия Джейн Шахин разкри, че САЩ ще приложат допълнителни санкции към други осем организации, свързани с проекта, но добави, че е "разочарована, че администрацията няма да поддържа същия стандарт по отношение на самата компания Nord Stream 2 AG".

По-рано през деня германският външен министър Хайко Маас потвърди, че Вашингтон ще се откаже от някои наказателни мерки срещу Nord Stream AG, компанията, която ръководи строителството на газопровода.

"Виждаме това като конструктивна стъпка, която с удоволствие ще обсъдим допълнително с нашите партньори във Вашингтон", посочи Маас и допълни: "Мисля, че спечелихме още три месеца за дискусии с Вашингтон как да постъпим".

Неговите забележки идват след информация, че американският президент Джо Байдън ще се откаже от санкциите срещу "Северен поток 2", тъй като не е готов да компрометира отношенията на страната с Германия. Междувременно заместник-секретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер коментира, че Вашингтон "ясно е сигнализирал, че газопровода "Северен поток 2" е лоша сделка", но не даде допълнителна информация за евентуални наказания.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    52 1 Отговор
    Искат, ама нямат желание. САЩ могат да си позволят да извиват ръчичките единствено на такива квази държавици като нашата, Естония, Латвия, Литва. Навсякъде другаде са псувани и гонени.
  • 2 Да би младо знаело

    17 0 Отговор
    Да би старо можело..
  • 3 сорошки лай

    42 1 Отговор
    Едно е да искаш,второ да можеш,а трето и четвърто да го направиш.Истината е,че краварите вдигнаха бялото знаме пред Император Владимир Путин.СП-2 вече е факт,а на сороснята не и остава нищо друго,освен да пика газ поне една седмица.Втова отношение не разбирам поредната глупост и поредното национално предателство на нашите управници,които не излизат от говеждото посолство.С това триморие големи инвестиции ще чакаме от Балтийските джуджета и Полските проститутки,няма що.Освен шутове от Москва и Берлин друго няма да получим.

    Коментиран от #16

  • 4 Ами не

    31 1 Отговор
    Малка им е какалашката на сащисаните...-с мечката мед не могат да ядът...
  • 5 ха-ха

    34 1 Отговор
    САЩ желаят да "засилят европейската енергийна сигурност" - като лансират, шистовият си втечнен газ. А Европа, се гърчи и нищо не може да направи, срещу американската загриженост.
  • 6 барчо

    24 0 Отговор
    Северен поток 2 е живото доказателство на това на какво е способен капитала за печалба. Американския капитал в името на печелбата си е съгласен с методи на нелоялен конкурент да унищожи икономиката на чужда държава, а защо не и самата държава, а пък въпросните западни фирми изпълнители също са съгласни да работят за руснаците, въпреки политиката на собствената си държава. За 10% се раздвижва, а за над 200% е способен да продаде и собствената си майка. Което иде да значи, че няма престъпление, което да го спре, за да я вземе.
  • 7 Точно

    23 0 Отговор
    "хищническо поведение"? 🤔 Точно определение на натовската политика.
  • 8 барчо

    21 0 Отговор
    Американците да спрат на момента вноса на "тежък" нефт от Русия. Така ще покажат какво ще стане на практика ако СП2 не заработи с Германия и ЕС. А спрат ли да внасят "тежък" нефт от Русия, спира нефтопреработването. Видяхме какво стана само като спряха доставките от една тръба. По бензиностанциите бензин се купува в найлонови торбички. Направо не повярвах на очите си от този клип. Дебела американка сипваше в двойни наелонови торбички тип "потник" 15 литра бензин и ги слагаше в багажника на колата си. Видях и дебел американец да бие амеирканка за бензин на бензиностанцията. Що не ги видях тия кадри по нашата телевизия се чудя?!?!
  • 9 Хижи

    15 0 Отговор
    И кой е прецаканият? Украйна със Северен поток и България с Южен. Умниците сладки.
  • 10 хитрата сврака

    16 0 Отговор
    Сега в тръбите на Полша,Балтийските нещастници и на Украинскитефашисти ще тече само свеж руски въздух.От нас зависи дали и нашите тръби няма да имат същото съдържание.Да не забравяме,че Турски поток е само транзитен през България и няма разклонения.Поне засега...
  • 11 Булаир

    13 0 Отговор
    Е що да искат да го спрат, нали САшТ бяха пазарна икономика?

    Коментиран от #12

  • 12 То тъй, ама...

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Булаир":

    Само тяхната. Всяка друга, нарушава националната им сигурност.
  • 13 dron

    0 17 Отговор
    Руският трол да не квичи радстно ,защото спиране на санкциите докато
    путя не се разкара няма да има . Оттам и вдигане на тролските хонорари да не се чака! Междувременно проближения на п. Дерипаска
    сподели че 80%/осемдесет/ от руснаците живеят под чертата на бедност,която се знае ,че при в.в.путя хич не е висока. Със здраве!

    Коментиран от #19

  • 14 Павел Пенев

    16 0 Отговор
    Не ни пробутвайте стари новини. САЩ отмениха вчера всички санкции по отношение на Северен поток 2 с мотив да не се конфронтира с Германия и ЕС. Това е удар по главите на украинците които са по прости и от нас.
  • 15 Голям Слон

    17 0 Отговор
    Американците винаги са ми били еталон за наглост в международната политика. Най-лошото е, че няма кой какво да им направи. Подпалват си държави и после никой не им търси отговорност. Докога, не е ясно. Сега тръгнали да мислят за енергийната независимост на Европа. И ако не купуваш газ от Русия, ще го купуваш от САЩ, например. Аз, например, бих предпочел тръба до себе си, вместо някой да ми кара бутилки. По-удобно е. Не зависиш от кораби, време, метеорологични условия. И какво? Купуваш от САЩ, ставаш зависим от тях. От едните може, от другите не. Никаква логика не намирам. Убиваш и принципите на свободната конкуренция. И в правото си на какъв налагаш забрани когато си на 5000 км разстояние?! Трябва вече да стане някакъв конфликт между САЩ и Русия, за да се нормализират нещата. Обаче първи ще паднат пионките в Европа. И май основно те ще понесат негативите на един такъв конфликт. То това е и целта, де.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ехааа

    9 0 Отговор
    И аз искам да забранят в Европа да се внася шистов газ от САЩ. Кво праим а?
  • 19 По минусите ще ги познаете

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "dron":

    Видя ли колко фата декиш твоето мнение? Русия направи зимна олимпиада в летен курорт, моето момиче. А в Москва, Питер, Казан и Калининград стандартът е съизмерим с този в най-развитите държави, да се разбира Югоизточна Азия.
  • 20 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    АБСОЛЮТНА ТЪПОТИЯ ---РУСНАЦИТЕ ПРИКЛЮЧВАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРЪБОПРОВОДА - ОЩЕ НЯКОЙ МЕСЕЦ И КРАЙ !!!!! ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА "ВИЕ СРЕЩУ ЛУНАТА " !!!!!!!!!!
  • 21 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Искам да искам