Last news in Fakti

20 Май, 2021 15:53 6 042 27

Русия: Ще отговорим!

  • северна македония-
  • русия-
  • дипломат-
  • изгонване-
  • москва-
  • ес-
  • скопие

Решително осъждаме подобни немотивирани действия, обявиха от Москва

Русия: Ще отговорим! - 1
Снимка: Shutterstock

Русия ще предприеме ответни стъпки на изгонването на свой дипломат от Северна Македония. Това се посочва в разпространено днес съобщение на руското МВнР, предаде БНР, цитирайки ТАСС.

Решително осъждаме подобни немотивирани действия, които не могат да не се отразят на отношенията между двете страни. Ще последват ответни мерки, се посочва в изявлението.

Властите в Република Северна Македония обявиха вчера руски дипломат за персона нон грата и той трябва да напусне страната до дни, съобщиха медиите в Скопие. Няма официално съобщение за причините за това решение, но дипломатически източници в Скопие предполагат, че случаят най-вероятно е свързан с последните действия на редица страни от ЕС след разкритията за ролята на руски шпионски групи в различни инциденти в няколко европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    55 5 Отговор
    е, немотивирани... искат си луната хората край вардар. и правят последно предупреждение.

    Коментиран от #10, #11

  • 2 КОТарАК

    63 5 Отговор
    макетата допреди години бяха първи приятели на Русия . даже Зайо ходи в Кремъл да се обяснява и да се извинява , че ще влизат в НАТО

    Коментиран от #7

  • 3 Обикновен

    49 4 Отговор
    Спор за първия полет в космоса!
  • 4 майстор

    9 58 Отговор
    Русия: Ще отговорим! АБЕ,АЛО,ОТ РУСИЯ,АЙДЕ ДА ОТГОВОРИТЕ И НА БЪЛГАРИТЕ. ПРАТЕТЕ 200 000-300 000 РУСКИНИ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ,БЕ АЛО! ЦЯЛО ЛЯТО ДА КРАСЯТ БЪЛГАРСКИТЕ КУРорТИ.

    Коментиран от #6, #23

  • 5 лелелел

    67 2 Отговор
    простите макета имаха за съюзник Русия , която им подкрепяше глупостите , а сега щото са ТЪПППИ , ще ги разковът и от Русия и отЕС. Те си мислят че германия ще притисне България , ама не са познали , Революционерите ни , историята ни и ракията не си я даваме. Те посегнаха на първите две , няма партия у нас да е такъв самоубиец , че да легне на макетата......
  • 6 еми тва е

    48 6 Отговор

    До коментар #4 от "майстор":

    и защо да го правят? МутроМорието кой го иска? Виж колко оферти има в руски сайтове за почивки в Азия , Гърция и Турция , ние не сме конкурентни вече , а и българите станаха по-американци от янките. Сори , от простотия губим пари , щото сме и богати , а не само прости....ужас!

    Коментиран от #26

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Ти май се връзваш на тази СКАЛЪПЕНА КОМЕДИЯ....

    Коментиран от #13

  • 8 Закривай

    21 2 Отговор
    Им посолството. Каква полза от С.Македония.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТтТ

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    МарйА Атанасова , кога?! Тези идиоти само се заканват!
  • 11 Поведение

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    "верен пудел" подобно на братовчедите си от изток.
    -Вдигни лапа за здрасти !
    -Бау
  • 12 Русофил

    10 4 Отговор
    Абе какво ги бавите? Пращайте танковете, газете и да влизат албанците
  • 13 КОТарАК

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ка скалъпена комедия бе? да не мислиш че щатите ще позволят държава-членка на НАТО , особено такава нищожна , да си играе игрички?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 реалиста

    9 13 Отговор
    Ще отговорим:Спираме износа на матрьошки и водка за Макетата
  • 16 Деймос

    18 4 Отговор
    Малко по почтено го направиха. За всички е ясно кой издава нареждането за гонене на руски дипломати.. България го направи по много тъп начин с шпиони ...по добре да беше мълчала и да изгони някой от солидарност !

    Коментиран от #17

  • 17 Не Пия Водка

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "Деймос":

    Е и докога ще им мълчим на мурзилките ,да си стоят в Азия.Тръгнали да се занимават с Европа ,да отиват при Ким да разузнават
  • 18 питанка

    17 1 Отговор
    И макетата ли си помислиха, че са велики. Не , няма да ви приемат в ЕС , даже и след тоя резил. Вие ще съжалявате, а на руснаците не им е до вас. Могат и без вас.
  • 19 До Владимир Путин президент на РФ

    8 3 Отговор
    Вова, дорогой мой, продължаваш ли да мислиш, че Кирил и Методий са граждани на РСМ а не на царство БГ?

    Коментиран от #27

  • 20 Путин ще преусмисли за азбуката,

    3 1 Отговор
    Което е казал, а ще си спомни, че такава държава нее имало до 1945год и ще пусне Петров и Баширов да прегледат Паметниците до Моста на Вардар, да няма някой Паметник на някой Руски цар или Император!!
  • 21 Баце

    4 0 Отговор
    Братушки, не се напрягайте много. Само им кажете, че Кирил и Методий са българи, азбуката е българска и ги оставете да им гледате сеира. Ама нали и Вие сте многоходови, а сега им яжте .... така де.
  • 22 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Братя руснаци,стига тия номера с македонците. Не виждате ли че са по прости и от украинците които забъркаха същата националистическа каша.
  • 23 Рони

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "майстор":

    Какво може друго да каже простака
  • 24 big

    4 2 Отговор
    Аз ако съм, ще изгоня минимум десет! Така ще разберат, че с Русия шега не бива! Същото се отнася и за нашите поплювковци!
  • 25 Маке

    2 0 Отговор
    не се еб****те со назе! Ние и Америката сме я открили, управлявали сме я и пак ке управляваме. Не сте чували Алфонсо де Охеда(което ще рече- Охридски, участвал в намирането на новиот материк)? Не сте чували вицепрезидентот Спиро Егню/ Spiro Agnew( което значи Спиро Агнев-прав македонец? А да знаете, що Доналд Тръмп/Donald Trump e Дончо Трампов- също прав македонец по пра-пра-лелина му линия(даже булка си взе тука близо до нашите земи, оти е наш)? Арее, не ми се моткайте!
  • 26 И аз да кажа

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "еми тва е":

    Ти, конкретно, какви пари би спечелил като дойдат невъзпитаните руснаци на ол инклузив в хотелите на мутрите от 90-те? Те крият обороти ,лъжат с осигуровки, но искат държавата да им осигурява туристи и да им поема загубите. Заради руснаците напълно загубихме немските, полските и чешките туристи, които са несъмнено по-платежоспособни и на които им допадаше по-умерено горещият летен сезон у нас.
  • 27 Змей Горянин

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "До Владимир Путин президент на РФ":

    Ти, приятелю, сериозно ли мислиш, че Кирил и Методий са българи? Нещо да си чувал за това, че Ростислав Виликоморавски се обърна към Императора в Константинопол с молба да му помогне в борбата с немските попълзновения? И точно по тази причина Императорът НА ВИЗАНТИЯ /а не нашия Борис/ натовари двамата граждани на ИМПЕРИЯТА /а не на България/ със задачата да създадат четмото и писмото на тогавашния славянски език? Нали знаеш, че и ние самите пеем "... тъй солунските двама братя насърчаха дедите ни...". Става дума за двама братя ОТ СОЛУН, тъпако. А не за братя от Плиска и Преслав. А Солун е част от Империята и съответно двамата братя са служители на Императора, а не на Борис. Схваща ли кухата ти кратунка за какво става дума?
    Та давай по-полека в стрмежа си да изкараш, че ние сме създали азбуката. Други я създадоха и ни я дадоха. Ние само я съхранихме, развихме и я предадохме по веригата на други. Не сме толкова велики, колкото ти се иска. Та, Путин каза истината, когато заяви, че оисмеността е дошла при тях от македонските земи. Дори и ахмак като теб трябва да знае, че Солун е в Егейския дял на Македония. Кретен! Всички русофоби сте кретени и това е абсолютна и неотменима истина.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания