Last news in Fakti

20 Май, 2021 16:50 2 079 21

Висши европейски представители в България и Северна Македония

  • българия-
  • ес-
  • северна македония

Посещенията ще се състоят утре

Висши европейски представители в България и Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският представител по разширяването Оливер Вархели и португалският външен министър ще посетят България и Северна Македония, съобщи БНР.

Визитите ще се проведат утре. Обсъдени ще бъдат въпроси, отнасящи се до разширяването на ЕС.

В София се очаква да пристигнат сутринта. Предвидена е среща с държавния глава Румен Радев и премиера Стефан Янев.

Следобед ще пътуват до Скопие. Там ще разговарят с македонския държавен глава Стево Пендаровски и македонския премиер Зоран Заев.

Посочва се, че започването на европейски преговори със Северна Македония и Албания е основен приоритет. Разглеждат се варианти за тяхното бързо започване.

България и Северна Македония продължават да търсят споразумение. Споразумение ще позволи на македонското правителство да започне преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 30 Отговор
    Ще наминат да наритат льотчика по кокалчетата.
  • 2 Българка

    35 6 Отговор
    Докато не си пренапишат учебниците, не спрат с езика на омраза срещу България и българите, никакво споразумение с РСМ! Да си пишат историята от създаването си от Сталин и Тито. Преди това са били територия и част от Българско царство!

    Коментиран от #12, #19

  • 3 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    Дръж се Радев ,ние сме с теб!

    Коментиран от #5

  • 4 Майна

    31 4 Отговор
    РАДЕВ ГО ПРИТИСКАТ ОТВСЯКЪДЕ..., ТО ,КРАВАРИТЕ, ТО ЕС..., С ЕДНА ДУМА ГЛОБАЛИСТИТЕ, ПРИ ТОВА В ТАЗИМОМЕНТА ТРУДНА ЗА БЪЛГАРИЯ СИТУАЦИЯ ,КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ЕЛИМИНИРА МАФИЯТА ОТ ВЛАСТТА..КУРАЖ, Г-н Президент, мислете за народа, ТОЙ ВИ ВЯРВА.
  • 5 Путин

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ами дръжте му го ,а пък ако решите и по един език
  • 6 Ще го уморат

    6 6 Отговор
    От работа Радев 😁! Толкова не е работил, през целият си живот
  • 7 no name no face no number

    8 1 Отговор
    Гейропейци на балканска разходка . Още ли го има тоя съюз измислен
  • 8 Ах ма Европо

    2 0 Отговор
    Нужни ли ти са всички тези престъпници?
  • 9 Перо

    14 3 Отговор
    Това правителство с съставено от професионалисти и няма да се допусне отстъпление от българските интереси. Не е лошо Премиера и Президента да се консултират с проф.Топалов и другите професори от комисията,както и МВнР за посещението в Рим за 24 май с делегация от РСМ.

    Коментиран от #15

  • 10 гочо

    6 6 Отговор
    ВИЗИТАТА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ДИВОТИИТЕ НА ВМРО- ДС ЧЕНГЕТО КАРАКАЧАНОВ. ПУСНАХА НАПРЕД В ПРЕГОВОРИТЕ С МАКЕДОНИЯ ДАСКАЛИ ПО ЛИТЕРАТУРА И ИСТОРИЯ,А ДИПЛОМАТИТЕ НЕ РАЗБРАХ КЪДЕ ОСТАНАХА.ТРЯБВАШЕ ВТОРИТЕ ДА СА НАПРЕД,А ДАСКАЛИТЕ НАЗАД КАТО ЕКСПЕРТИ.ОБЪРКАНА РАБОТА.СЕГА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ОБЪРКАНА РАБОТА.
  • 11 Перо

    10 3 Отговор
    Премиерът трябва да протестира пред гостите за непремерените изказвания на някои ръководители на страни от ЕС и необходимостта от консултации с БГ по въпросите касаещи страната.
  • 12 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Добре че Турците не разсуждават така.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Полковник РУМНО

    8 1 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 15 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Не трябва да има делегация от РСМ. Това е нонсенс.
  • 16 благодарности

    9 0 Отговор
    Нека благодарим на Заев , Пендаровски и Ко за това , че износиха по десет чифта обувки да бродят из Европа и да ни охулват. Ето че има ефект - "висши европейски представители" вероятно с любопитство са установили, че на Балканите има и друг член на ЕС освен Гърция. И лошата реклама е реклама !
  • 17 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Нека тези висши представители да обяснят защо 28 години не се намесиха във вреда на Гърция за регулиране на отношенията с Македония, а сега идват у нас за да се месят в наша вреда. Такава ли е т. нар. Европейска солидарност. Тези от Португалия много бързо забравиха революцията на червените карамфили от 1973 год. Ние обаче не сме забравили че в Македония живеят чисти българи,които говорят на български и имат обща история с България и че години наред са под сръбско влияние с анти българска насоченост.

    Коментиран от #21

  • 18 БЮРМ/FYROM

    6 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници
  • 19 ЕХАА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    ТО НЯМА ВРЕМЕ ЗА ТОВА КОЕТО ПИШЕШ ТИ !!! ЩЕ ВИДИШ КАК НАШИТЕ СЕГАШНИ УПРАВЛЯВАЩИ ЩЕ ПОДВИЯТ КОЙРУКА !!! ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ И ПУСНАТ МАКЕТАТА ВЪВ ЕС БЕЗ НИКАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ !!! И ЩЕ СЕ ОБЯВЯТ ЗА ПОБЕДИТЕЛИ !!!!
  • 20 Ми ся

    3 0 Отговор
    Ми ся'....то по бързо ша' приемат СМ във ЕС , ако ТУЙ правителство обяви ,ЧЕ ние сме МАКЕДОНЦИ !!!
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Павел пенев":

    Още навремето, френският президент Валери Жискар де’Стен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.
    Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти – утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса.
    Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата.
    ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ.