Last news in Fakti

20 Май, 2021 19:20 4 369 38

Шансът България да разреши преговори със Северна Македония е голям

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Това обяви Буяр Османи

Шансът България да разреши преговори със Северна Македония е голям - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Има шанс България да разреши преговорите със Северна Македония до юни. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът призна, че основната идея на българското служебно правителство е да организира честни избори. То обаче остава пълноправно правителство, което може да взима решения.

Затова е подадена и молба за среща. Това може да доведе до адаптиране на плана за действие.

Работата за разрешаването на европейските преговори продължава. Северна Македония опитва да възстанови доверието с България.

Османи вярва, че това може да стане със спазването на договора за добросъседство. Може да се направи обзор на спазеното до този момент по договора и да се изготви план за следващи действия.

Македонското правителство смята, че може да започне преговори с ЕС след следващата среща на върха.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    43 19 Отговор
    Няколко пачки от лилавите банкнотки и некое и друго килче и лично Славуца ще иде да пее Македонскои девойче на чаршията в Брюксел.
  • 2 "Баяр Османи"?

    49 2 Отговор
    Е това е македонско име! Албанец способен да разсъждава! Не е истина!
  • 3 ПППП

    60 2 Отговор
    Нещо сте се объркали!
  • 4 Софиянец

    39 1 Отговор
    Така е, нарича се анексия
  • 5 Татарстан

    8 93 Отговор
    България със зъби и нокти се бори да спъне членството на РСМ в ЕС, защото ще бъде дори след македонците по качество на живота в прехваления съюз. Не че на българите им пука за някакви си там исторически търкания, Ганьо е доказал, че и майка си продава за пари.

    Коментиран от #9, #27

  • 6 Птиченцето

    29 1 Отговор
    веднъж кацва на рамото ! Дано се задържи !
  • 7 Полковник РУМНО

    66 1 Отговор
    Не на влизането на РСМ в ЕС. Влизането означава край на българската азбука, писменост и история. Гърция води преговори 28 години и накрая РСМ се съгласи с условията на гърците.
  • 8 Козяк

    31 8 Отговор
    Е, това го решаваме ние, а българските политици ще козируват.
  • 9 Питай акушерката ти

    40 2 Отговор

    До коментар #5 от "Татарстан":

    Колко пъти те е изтървала на цимента, преди да излезеш от родилното! Питай и майка си, колко пъти баща ти те е кърмил с оная си работа, понеже майка ти е нямала мляко!

    Коментиран от #15

  • 10 Макетата са по ганьовци и от нас

    32 3 Отговор
    Разбрах го,след като изгониха руския дипломат.Българи,сър..
  • 11 БАЙ КУРТИ

    33 4 Отговор
    Е то е ясно след като ЕС. отидоха в Хърватия , Македония , ще дойдат и тук и ще поставят условия .... Ако искаш помощ от ЕС ще признаеш историята на С . МАКЕДОНИЯ . СЕГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ ДАЛИ СА МЪЖКАРИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
  • 12 Напомнително :

    28 6 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.
    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.
    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

    Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!
  • 13 ФАКТИ :

    34 3 Отговор
    99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват, че сме такива будали(глупаци)...
  • 14 Дългият

    26 0 Отговор
    Това вече го казахте,да видим дела,на приказки и мрънкане нямате равни.Чакате някой друг да се промени но Вие...не...Няма такъв филм...
  • 15 Скорпи

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Питай акушерката ти":

    Тя едната гънка в мозъка където я има е от тези падания....
  • 16 Обосновано

    19 1 Отговор
    предположение :
    Преди 31(тридесет и една !) години, когато в смесените райони българите се възпротивиха срещу непоследователната ни политика спрямо българомохамеданите и турците(смяна на имената - връщане на имената), колега от Благоевград ми каза, че негови роднини от Македония му казали :
    "Вие може и да се оправите с вашите турци, но ние с нашите албанци никога !" ...
  • 17 Павел пенев

    28 1 Отговор
    Това не е шанс, а изнудване от корумпирани типове на ЕС. Ако това правителство разреши този фарс- са отиват по дяволите. По добре да гласуваме за престъпника Боко.
  • 18 Това ще

    23 1 Отговор
    е краят на президента и служебното правителство в едно с партийте от уж протеста.
  • 19 акуд

    11 9 Отговор
    р.радев, комунистите и хората на божков се готвят да изработят нов ньойски договор в замяна на привилегии!!!!!
  • 20 С подлост и мръсотия не става, Зайо!

    31 1 Отговор
    СЛЕД МРЪСНИШКИТЕ НОМЕРА НА СЪРБОМАНСКАТА ТИТОВА НОМЕНКЛАТУРА, РСМ НЯМА НИКАКЪВ ШАНС В ТОЗИ СИ ВИД ДА ПОЛУЧИ ПРИЯТЕЛСКА РЪКА ОТ БЪЛГАРИЯ. НИКАКЪВ!
  • 21 АлМак от Мелмак

    31 0 Отговор
    Зайо, изчезни! Ставаш все по - противен!
  • 22 Бай Вълчан

    25 0 Отговор
    Абе то шанс може да има, но не зная вероятност дали има.
  • 23 Перо

    20 2 Отговор
    Не знам какво им дава такъв оптимизъм,навярно нон-стоп търчане из европейските страни,но изтеглиха късата клечка,ако смятат,че ще натиснат Президента Радев и Премиера и той ще се притесни от ЕС и ще приеме северномакедонските искания за влизане през задния вход за българска сметка. Пред всички страни на ЕС ще се изложи РСМ,ако техния въпрос стигне до конференцията,подобно на това,което направиха гърците в Букурещ пред всички! В ЕС си знаят,че не може да има случайности,само с една страна! Отказ до дупка на това просто и лукаво македонистко племе.
  • 24 Перо

    13 1 Отговор
    Президентът Радев трябва да протестира пред отговорните гости от ЕС за непремерените и враждебни изказването на ръководители на страни от ЕС,без предварителни консултации със страната за която се касае въпроса,повдиган на международна среща! Извикването на посланика на виновната страна не е достатъчно,защото касае само двустранните отношения!
  • 25 бай Даньо

    16 1 Отговор
    Македонците си играят добре картите , въпреки че държат само седмаци в ръката и "не тръгват". С тия оптимистични послания създават илюзията в Европа че проблема е малък и лесно решим , но стига българите да имат желание ... нашата игра е да обясняваме на Европа бавно , сериозно и със самочувствие че имаме сериозен проблем и никакъв натиск няма да помогне и решението дори да дойде няма да е утре, да се подготвят за сага подобна на гръцката с името на измислената "държава"...

    Коментиран от #31

  • 26 Учудващо

    12 1 Отговор
    много верни и точни коментари тук. Май българина започва най сетне да се пробужда. И да му светва как скъпите ни приятели пт Европа искат да ни извозят. Ако верно служебното и Радев клекнат на макетата мисля , че България ще им се види доста тясна. Как се обръща палачинката. Сега само от един човек зависи решението на БГ. За добро или лошо се казва Радев.

    Коментиран от #28

  • 27 бай Даньо

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Татарстан":

    По продажен народ на земята от вас мъкнатата не съществува. Не е толкова лесно да се изтрие националното съзнание на народ. Има примери на народи със националната си свяст оцелели хиляди години във враждебна среда. Вие мънкита не сте народ а сте боклуци без национална свяст и сърбите лесно са ви промили мозъка. Осен това сте и малоумно стадо защото интернет е пълен с доказателства за българския ви произход изобщо истинската ви история. Ако говорите със грък той директно ще ви каже че сте БЪЛГАРИ. Е, докарахте до мечтата си да не сте българи .. дори в нашите очи на българите. По вардарско сте само боклук останал другото се е прибрало в България преди много години и албанците , стискаме им палци на тия... другия път като ви нагънат няма танкове.

    Коментиран от #35

  • 28 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Учудващо":

    Има Решение на НС с пълен консенсус по македонския въпрос и никоя друга власт не може да го отмени!

    Коментиран от #29

  • 29 бай Даньо

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Ти случайно не забеляза ли че има ново народно събрание и се очаква още по ново !?
  • 30 селянин

    5 1 Отговор
    Даа, колкото аз имам шанс да стана американки президент
  • 31 бай Даньо

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "бай Даньо":

    Само да добавя към предния ми коментар. Докато спираме мънкитата за ЕС (по това в България няма никакъв разнобой, така или инак ще го направим докато не клекнат) то ние рано или късно ще се окажем в положението да бъдем ухажвани и да ни се обещават работи... Тоест ще имам лостове да влияем за постигане на наши български цели в Европа, не непременно свързани с измислената "държава". Ако мънкитата виждаха поне крайчеца на една такава мъдра и проактивна политика и разбираха колко по добри карти имаме от тях , оптимизма им щеше да изсъхне като чурус на тераса в Меден Рудник ....

    Коментиран от #38

  • 32 Скопие лъжат че са бедни

    1 4 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вълканов

    0 2 Отговор
    Блокирате, не блокирате истината, Вие Софийските Печенеги сте си предатели на Македонската кауза.
  • 35 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "бай Даньо":

    Аз мисля, че нас трябва най-малко да ни интересуват тия македонци. Не искат да признаят корените си, ми ок, но защо всичките напират за бг паспорти. Никой не трябва от тия да получава такъв, освен ако не живее и работи в бг поне 5 години както е навсякъде. Направили си държава Македония, отделили се от бг, ми ок, няма да ги спира никой, и косово се отделила, ми ок, но сега кво ми реват, че ги спъваме за ес. Така сме преценили така правим. Аз лично никога не бих се съгласил тия българо-мразци да са в ЕС.
  • 36 имаджин

    2 0 Отговор
    Шансът България да разреши преговори със Северна Македония е голям,колкото моя "господин".
  • 37 В-Е-Т-О / V-E-T-O

    1 0 Отговор
    Шансът България да пусне Северна Македония в ЕС е колкото шансът Гърция да даде зелена светлина на Турция за ЕС.
    Даже тази страна СМ трябва да се казва официално Скопски Коминтерновски Продукт. Това е истината.
  • 38 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "бай Даньо":

    то ухажването вече започна,ама ний да не сме прости
Новини по държави: