Last news in Fakti

28 Май, 2021 23:35 2 143 0

Инцидент с петролен танкер спря корабоплаването през Босфора

  • босфор-
  • петролен танкер-
  • инцидент-
  • корабоплаване-
  • повреда

249-метровия плавателен съд е изгубил мощност и се е отклонил към брега

Инцидент с петролен танкер спря корабоплаването през Босфора - 1
Снимка: Shutterstock

Движението на корабите през Босфорския пролив в района на Истанбул днес беше спряно поради авария на петролен танкер, плаващ под хърватски флаг, съобщи телевизия Haberturk, цитирана от ТАСС.

Според нея 249-метровият танкер е получил повреда в системата за управление, загубил е скорост и се е насочил към брега. След като е претърпял повреда в кормилната уредба, корабът е трябвало спешно да бъде спрян с помощта на осем влекача на бреговата охрана и пет спасителни лодки.

Спасителните кораби са успели да спрaт танкера на 300 метра от брега в района на квартал Еникьой, предаде БНР.

Според портала за търсене на плавателни съдове танкерът е следвал маршрута Новоросийск (Русия) - Картахена (Испания).

"Инцидентът с танкера в Босфорския пролив не е причинил наранявания, физически щети или замърсяване на околната среда. Трафикът ще бъде възстановен след приключване на необходимите операции", се казва в официално изявление от страна на турските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: