Last news in Fakti

30 Май, 2021 05:56 2 090 10

Поне 10 загинали при протести в Колумбия

  • колумбия-
  • протести-
  • загинали

Антиправителствените демонстрации са се състояли в Кали

Поне 10 загинали при протести в Колумбия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 10 души са загинали по време на антиправителствените демонстрации в колумбийския град Кали, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Протестите започнаха преди един месец, но срещнаха твърд отпор от страна на властите.

Десет души са загиналите през изминалата нощ, заяви пред радио Карасол отговарящия за сигурността в града Карлос Рохас. Според полицията осем от загиналите са застреляни.

Колумбийският президент Иван Дуке обяви, че изпраща армията, за да възстанови реда след седмици на антиправителствени протести, които започнаха още през април. Поводът е предложение за увеличение на данъците. Предложението беше оттеглено, но демонстрациите продължиха - този път недоволството е срещу полицейското насилие, бедността и здравната криза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ляв плюс

    19 4 Отговор
    И защо така Демократичният Запад не обелва ни дума за потъпкването на протестите в Колумбия - атлантическото сателитче в Латинска Америка. Значи за съседната Венецуела може, пък за Колумбия пас, а лицемери?
  • 2 Гевара

    11 3 Отговор
    За американските изверги и сатрапи закони няма и никога не е имало!
  • 3 Гошо

    6 3 Отговор
    Абе не трябваше ли във Венецуела да са тия протести ,що Колумбия ,да не сте объркали там Каракас с Колумбия
  • 4 ШиШиШиШи

    6 1 Отговор
    Увеличаването на данъците ще зарадва народите от цял свят . КАК ИНАЧЕ ЩЕ СЕ ЗАПЪЛНИ ОГАБЕНИТЕ ЗАРАДИ ви рус често БЮДЖЕТИ ?
  • 5 плевен

    2 6 Отговор
    Вие като чуете за протести и сърцата ви се разтапят. Опитай да свържеш името на град Кали с най- мощния наркокартел в региона "Кали". В съюз с него, навремето щатите ликвидираха Пабло Ескобар и неговия картел.
    Сега там е като в Портланд. Ако не протестират за едно нещо, ще е за второ или седмо. Важното е да се пали и краде. Добре са ги застреляли.

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 6 берия

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    На болшевиките все САЩ им е виновен.
  • 7 Атлантик плюс

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Да, протестите в атлантическите държави са несправедливи и следва да се потъпкват и разследват за руски подбудители. Само в диктаторските държави протестите са справедливи и следва да се подкрепят от демократичния запад
  • 8 Давайте!

    0 3 Отговор
    Леви пе дали, въртете!

    Коментиран от #9

  • 9 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Давайте!":

    Левите обикновено не са пе дали - не им се връзва с морала
  • 10 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    И как е в Портланд