Last news in Fakti

13 Юни, 2021 09:55 1 820 5

Девет загинали при взрив на мина

  • колумбия-
  • мина-
  • загинали

Инцидентът е станал в Колумбия

Девет загинали при взрив на мина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко девет души загинаха, а трима бяха спасени след експлозия във въгледобивна мина в Соча, Централна Колумбия, съобщи президентът Иван Дуке. "Скърбим заедно със на семействата на деветте миньори, които загинаха при експлозията във въгледобивна мина в Соча", написа президентът в Туитър и допълни, че тримата спасени са настанени в общинската болница.

Според националната агенция за мините експлозията в петък в мина "Диаманте 5" е предизвикана от концентрация на "метан и въглищен прах".

Страната е регистрирала 171 жертви на подобни инциденти през 2020 г., спрямо 82 за предходната година. Полезните изкопаеми, добивани в мините, и добивът на петрол са основно перо в износа на Колумбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 14 88

    2 2 Отговор
    цгните умират не е загуба

    Коментиран от #5

  • 2 До авторката....

    3 0 Отговор
    Я да помислиш (ако има с какво) как се пише: "На мина" или "в мина"? Написаното заглавие точно и ясно казва-настъпана е мина,тя се е взривила и има загинали.....а четейки по долу вече се изяснява че има взрив в мина (място където добиват нещо си)...Да не си естествено руса?Не ви ли учат преди да станете "журналисти" , макар че 99% от материалите ви са преписани (дори и това не умеете).
  • 3 Има грешка

    0 0 Отговор
    Основното перо в износа на Колумбия е кокаина.
  • 4 GnG

    1 0 Отговор
    Ако, България не бе подписала на 3 декември 1997 Конвенцията за забрана на противопехотните мини в Отава, и не бе премахнала минните полета по българските граници, държавата нямаше да бъде РАЗГРАДЕН ДВОР за тълпите от имигранти !

    Този договор до ден днешен не е подписан от държави, като САЩ, Русия, Китай, Израел, Индия, Иран, Саудитска Арабия и др.

    След като, САЩ и Русия могат да се ОТКАЗВАТ от подписани МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, то България СЪЩО може да се откаже от договора в Отава и да възстанови суверенитета на българската граница !

    България се ОТКАЖЕ от Договора в
  • 5 SHKËNDIJA

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "14 88":

    Тея са твоя рода