30 Май, 2021 18:45 3 520 5

Извънредно положение в Нова Зеландия (ВИДЕО)

  • нова зеландия-
  • наводнение-
  • кентърбъри

Местната метеорологична служба издаде "червен код" за предупреждение, като във вътрешността на районите се очаква да падне до 300 милиметра дъжд

Извънредно положение в Нова Зеландия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите на Нова Зеландия обявиха извънредно положение в провинция Кентърбъри, тъй като регионът беше засипан от силен дъжд, който може да принуди хиляди хора да изоставят домовете си.

Изпълняващият длъжността министър на управлението при извънредни ситуации Крис Фаафой, който посети най-тежко засегнатите южни части на района, заяви, че около 3000 жилища са изложени на риск и армията е мобилизирана, за да съдейства за евакуация, ако е необходимо.

"Дъждът ще се задържи поне до утре. Ще бъде силен и властите ще наблюдават нивата на реките тази вечер", каза Фаафой.

Новозеландската метеорологична служба издаде „червен код“ за предупреждение в района, като във вътрешността на районите се очаква да падне до 300 милиметра дъжд. В крайбрежния град Крайстчърч, главният град в Кентърбъри, синоптиците очакваха да паднат около 100 мм, много над месечната обща средна стойност за май.

Администраторът на групата за управление на извънредни ситуации в Гражданската отбрана на Кентърбъри Невил Рейли каза пред New Zealand Herald, че е обявено извънредното положение, тъй като властите не могат да си позволят да рискуват.

"Има много планове за извънредни ситуации, така че ако се случи нещо неприятно, ние сме в състояние да изведем хората и да ги оставим в убежища", каза той.

Нийл Браун, кметът на Ашбъртън, заяви, че около 4000 души в града могат да бъдат принудени да се евакуират, ако река Ашбъртън излезе извън бреговете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 fks

    3 2 Отговор
    Да се оправят боли ме дедовия
  • 3 СЛОНА

    0 1 Отговор
    ТАКА Е И ЗАТОВА КАКВО ПОДПРЕШ С ЗЪБ ИКУР ТОВА ОСТАВА
  • 4 And

    1 3 Отговор
    Фандъкова е виновна! Нали глупаци такива

    Коментиран от #5

  • 5 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "And":

    Не ,Путин е