Last news in Fakti

18 Юни, 2021 20:10 2 901 33

Наводнение в Крим. Наредиха частична евакуация в Ялта

  • крим-
  • ялта-
  • наводнение-
  • дъжд

Полуостровът, който се слави с живописната си брегова ивица и с умерения си климат, е бил любима дестинация на руските благородници през 19 век

Наводнение в Крим. Наредиха частична евакуация в Ялта - 1
Снимка: shutterstock

Властите на анексирания от Русия украински полуостров Крим наредиха днес частична евакуация на град Ялта заради наводнения, причинени от проливни валежи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Беше обявено и извънредно положение и поискана помощ от армията за справяне с щетите, причинени от наводненията.

"Първо евакуираме хората от наводнените райони в градския център и от районите, намиращи се в близост до реки", заяви Янина Павленко, ръководителка на администрацията на Ялта. Павленко каза още, че ситуацията вече е започнала да се подобрява и че валежите вече са престанали.

Крим, който се слави с живописната си брегова ивица и с умерения си климат, е бил любима дестинация на руските благородници през 19 век и на съветските работници по време на платените им от държавата почивки.

След анексията на Крим от Русия полуостровът продължава да е популярна дестинация за руските туристи, като руските власти инвестираха сериозни средства в изграждането на инфраструктура, която да свързва Крим с Южна Русия, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    64 12 Отговор
    Крим не беше анексиран, а се ПРИСЪЕДИНИ към РФ доброволно и след референдум с категоричен резултат. За разлика от Крим, в България не се е провеждал референдум към ЕС или НАТО. Ето защо е по-уместно думата АНЕКСИРАНА да се употреби за България, отколкото за Крим.

    Коментиран от #10, #12, #15

  • 2 Крим наш Крим Ваш

    8 6 Отговор
    Крим е Български
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 2 Отговор
    от няколко дни са така..........инфото е старо и вмирисано..........
  • 4 Аз Човек

    40 5 Отговор
    Наводненията в Крим, по-малки ли щаха да бъдат, ако той не бе "анексиран"? Или целта е думата КРИМ да бъде заедно с думата АНЕКСИРАН?
    Май, пак на чужд гроб плаче дойчевеле и шопарите на които плаща?
  • 5 Меги

    33 2 Отговор
    "Анексираният от Русия украински полуостров".................? Спрете се малко!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    32 4 Отговор
    Първo. Джурнaля. Крим, cлeд oбщeнaрoдeн 2-уМИЛИOНEН рeфeрeндум (Виcшaтa фoрмa нa дeмoкрaтичнo изявлeниe нa coциумa)
    Втoрo. Бaндeритe ликувaхa в нeтa и нaвceкъдe, чe cлeд кaтo ca причинили eкoлoгичнaтa кaтacтрoфa нa Крим, блoкирaйки Дoнcкият бaceйн и нeгoвитe вoди, ca гo oбeзвoднили(oтдeлнo ca гo oбeзтoчили, cпирaйки eнeргиятa oт Зaпoрoжкaтa AEЦ, cтрoeнa oт CCCР ., нo нe и oт бaндeритe или фaщ!!!!) Викaйки - eтo ви вoдa, мocкaли!! Eтo ви бaня!!!
    Тoвa ca бeтeр мaкe e и Вутe!! Cвoлoчня ca бaндeритe!
  • 9 Мечо Пух

    26 2 Отговор
    Ето на, виждате ли! Ако лошата Русия не беше анексирала Крим, 100% сигурно беше, че наводнение нямаше да има щото укрите щяха да направят магия и дъждът щеше да се изсипе над Русия и Краснодарска област...Обаче не, не става щото нали Русия такова Крим...
    И все пак да благодарим на автора на статията, че ни повтаря безкрайната мантра за анексирания Крим и лошия окупатор Русия...
  • 10 Сандо

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Какво да искаме от политкоректните ни журналисти?Та те с пот на челото,треперещи ръце и усмъртена съвест се борят за къшея бял хляб,и тяхната не е лесна.Е,можеха да научат що е то анексия,за да не се излагат още от първия ред,но вече никой не обръща внимание на такива дреболии.
  • 11 Седесарят.

    13 1 Отговор
    Ай ,стига с тоя Крим.!. Русия е водила 15 войни за Крим ,и накрая дз го подари ,на Украйна..Да,бе да..!!Да даде САЩ ,Калифорния на Мексико..
  • 12 факти

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Русопродажническата ви наглост няма край...Крим не само ,че беше НЕЗАКОННО анексиран ,ами този нагласен "референдум" дори няма смисъл да се коментира.Ти знаеш ли въобще как се прави референдум бе русороб ? Искаш да ми кажеш,че е съвсем законно една държава да влезне с войска на територията на друга държава,да направи референдум без съгласието на държавата която е окупирала и после да й присвой територията така ли ? Вашата наглост въобще има ли граница ? Еми то така и Турция може да влезе с войска в южна България,да проведе един "референдум" по техните правила и без нашето съгласие и да ни вземе територията,ама според продажниците като вас няма никакъв проблем в това.А Украйна утре ако реши да влезе с войска в русия и да проведе референдум в дадена територия без руско съгласие ,важи ли или тогава не ?

    Коментиран от #13, #16, #21, #27, #28, #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 жужетоЗе

    6 0 Отговор
    Фак*ти
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 жужетоЗе

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    Фак*ти
  • 17 Kcaniba

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    а тротролерсатчо, казаха ти го за фактите, с две амерски думи.

    Коментиран от #19

  • 18 123

    10 1 Отговор
    Стайков , прочети малко история преди да пишеш глупости ! Но от ГМО мисирка толкова ....
  • 19 факти

    1 12 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Нищо не ти се разбира.Аргументирай си поне мнението,защото е ясно ,че ти плащат да защитават руските ти господари,ама нямаш дори опорка по темата !

    Коментиран от #20

  • 20 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "факти":

    ???
    куречи
  • 21 Ланс Линк

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    Щом знаеш как се прави референдум русофоб обясни как стана в Косово. А ако Турция влезне в южна България ще е с благословията на твоите господари. Украйна, ако влезне с войски в Русия ще е последното нещо което ще направи като независима държава

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ланс Линк":

    Викаш за едните може,ама другите ако го направят ще е последното нещо което ще направят нали ? Осънзаваш ли просто платените ти разсъждения колко са елементарни ?

    Коментиран от #23

  • 23 Ланс Линк

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Защо си мислиш, че всички са платени като Вас.

    Коментиран от #24

  • 24 факти

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ланс Линк":

    Защото си личиш отдалеч с "разсъжденията" ти и защитаването на руските терористични окупатори.Ето аз ти казвам ,че пет пари не давам и не ме интерсува САЩ и интересите им.А ти можеш ли да кажеш същото за русия ? Не можеш ,защото си платен предател.

    Коментиран от #32

  • 25 барчо

    6 1 Отговор
    Без значение от новината, щом има или няма нещо за Крим, то винаги се пише, че бил анексиран. Набиване, промиване на мозъците е в пълна сила. По време на референдума Крим е автономна република в рамките на Украйна, която пък от своя страна е измислена от другаря Сталин. Украинската територия винаги е била руска принципиално. Абсолютно предателство към държавата Русия или даже по-скоро може да се окачестви като държавна измяна са действията и на Загроби и на алкохолика Елфи е цялостната и дейност, изразяваща се в унищожаването и на военната мощ, икономика и подаряването на територии. Та Крим като автономна република има пълното право да обявява, организира, реализира референдуми на каквато решат тематика и изпълнява решението на народа. Дотук с тематиката за някакво "анексиране". Не е коликиално тема като тези наводнения да се използват да се набива отново тази анекс тема. Що се отнася до въпросните наводнения, то те са причинени от унищожаването на мелеоретивните напоителни канали по всички бивши соц държави. Ще дам един елементарен пример. В бургаски окръг около селата там и ще спомена Тръстиково, всички напоителни канали са откраднати и селяните си направиха кочини, краварници, покриха си дворовете. Една плоча е като размер около 2 м дължина и 1.5 ширина, дебелина около 10 см. Каналите бяха широки в дъното 2 м, дълбоки 1.5 м и широки в горната част около 2.4 м. При проливни дъждове от бургаското езеро през тези канали се изпускаше регулярно водата и за н
  • 26 барчо

    7 1 Отговор
    При проливни дъждове от бургаското езеро през тези канали се изпускаше регулярно водата и за наводнение изобщо не можеше да става и на въпрос. Спомням си някъде между 2000 или 2002 г стана такова наводнение, че пътя между Бургас и Средец беше залят до над коляно вода. И това е в цяла България. Например имаше язовир между Г. Дъбник и Крушовица, както и напоителна канализационна система. Е. Сега няма нито язовир, нито напоителна система. Всички тези системи са направени така, че при никакви дъждове да не се наводняват населените места и те не се наводняваха. Всички по онова време си мислехме, че наводнения не стават по принцип и не отдавахме значение за цялата тази наука. За съжаление новата власт след 89 г позволи унищожаването и. Удобно обвинява дъждовете и нищо не прави за защита на населението си. Но, няма нищо чудно. Това се казва капитализъм. Важна е печалбата, а от защитата на народа печалба няма.
  • 27 ДаЗдраПерМа

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    по време на кримския референдум нямаше държава украйна а територия на която бушуваше анархия и погазване на конституцията не случайно меркел толкова настояваше путин да стисне ръката на порошенко защото щайнмаер такова изака че мирише до ден днешен
  • 28 дончичо

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    бабината ви трънкина
  • 29 За овце

    3 0 Отговор
    Анатролчо, спри се вече с глупостите за "анексирането". База на ФАЩ в Крим няма да има. Край. Точка.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тъп сайт

    1 0 Отговор
    Още една "свободна" медия - така наречените "факти". Общоизвесто е, че сте собственост на пеевски... дали ще същесвувате още дълго..?
  • 32 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "факти":

    Това какво казваш е едно, а какво е всъщност е съвсем друго. На всички нормални хора е ясно, че такива като тебе са лакеи на тиквата.
  • 33 краси

    0 0 Отговор
    Само глад за руските въшливи мужици !
Новини по държави: