31 Май, 2021 15:33 3 957 41

Русия ще разположи военни части близо до границата си

  • русия-
  • граница-
  • армия-
  • нато-
  • сергей шойгу

Действията на нашите западни колеги рушат международната система, обявиха от Москва

Русия ще разположи военни части близо до границата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще разположи около 20 нови военни формирования и части край западната си граница до края на годината в отговор на действията на трансатлантическия алианс НАТО, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Ройтерс.

"Действията на нашите западни колеги рушат международната система за сигурност и ни принуждават да предприемем адекватни контрамерки", каза той според агенция Интерфакс. "До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат сформирани около 20 военни формирования и части", посочи той, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    63 4 Отговор
    айде , пак вагони с памперси за предните щатски бази...
  • 2 14 88

    12 76 Отговор
    Китайският пудел рассия кудкудяка когато Си им нареди

    Коментиран от #15

  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    41 4 Отговор
    По този начин руските и американските войници ще са на едно провикване разстояние. Ще могат директно да си теглят по една благословия.

    Коментиран от #22

  • 4 pbdan

    73 14 Отговор
    Руснаци, стига сте дрънкали оръжия с вашите агресивни войски разположени на ваша територия съвсем близко до нашите отбранителни войски разположени по вашата граница. Прекалявате вече! Памперсите свършиха.
  • 5 Ямболъски цървул

    49 1 Отговор
    Нормалното е когато всяка страна разполага военните си части близо до границите си.

    Коментиран от #9

  • 6 Любляна

    31 5 Отговор
    Вива Русия фак Марика
  • 7 ЪРП

    25 3 Отговор
    ГЛЕЙ СЯ ,КАТАО СИ РАЗПОЛОЖАТ НЯКОЛКО БАТАРЕИ КАЛИБРИ, КИНЖАЛИ, ЦИРКОНИ И АВАНГАРДИ............И ОЩЕ 1-2 ДЕСЕТИЛЕТИЯ РЕВ, ЧАКАЛСКИ ВОЙ И САНКЦИИ.........., РЕВ ,ЧАКАЛСКИ ВОЙ И САНКЦИИ.............И ТЕ ТАКА :-)
  • 8 Сър Алтън Джон

    14 1 Отговор
    А какво стана с Динко-Граничаря от Ямбол😁 продължава ли да обикаля по българо турската граница и лови бежанци

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бледолики

    7 38 Отговор
    Диктаторите винаги усещат страха. Също когато Южна Корея и САЩ правят учения и Ким Чен Ун прибягва до памперсите. Психиатричните клиники са винаги отворени за параноични диктатори. Сега джуджето е обещало помощ на Лукашенко с американското име Александър

    Коментиран от #25, #28, #29, #36

  • 11 Герд Мюлер

    25 4 Отговор
    Исаак Нютон (1643-1727) е формулирал аксиомата: "На всяко действие отговаря равно и противоположно противодействие." Колко е бил гениялен! през ден, два, до три (най-много) неговата аксиома влиза в действие. И се питам защо са избрали да "спортуват" с Русия?
  • 12 Нямат право

    16 4 Отговор
    Да разполагат до границите си! Да си ги съберат в средата и ние с една ракета ще ги ударим! А ние имаме право навсякъде около тях да разполагаме ! Това е демокрацията!
  • 13 Хлъц

    27 9 Отговор
    Сащисаните имат поведение на квартален бабайт.Бие,трепе и тормози.Докато не вземе страха на всеки.И след това лежи на стара слава.Без да забележи, че няколко младежи от квартала, тихичко тренират.Бойни изкуства,щанги,фитнес.И доксто се обърне, времето му изтекло.Но пак продължава да дуе атрофирани мускули.Накрая,на другите ще им писне,ще го заврат в някое къоше и ще го накарат да повръща през всички отвори.Не остана кътче от планетата,в което да не ровичкат,и да се опитват да налагат техните правила.Но до време! Този път( да ни пази Бог) ако се завърти някоя мътна кървава,ще бъдат наистина превърнати в територия от сгурия.
  • 14 Динко обикаля с една голяма кола която

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сър Алтън Джон":

    Има право да спира КАДЕТО си иска!!И ние и полицията гледаме но се правим че не виждаме!! В софия ви е познато до болка!
  • 15 ДДД

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "14 88":

    Така де обаче Русия ви го натика , а наци!!!
  • 16 Kcaniba

    3 25 Отговор
    Империята на злото и лъжата!Дрънка оръжие !
  • 17 Е бива

    25 1 Отговор
    Пак добре, че войските са откъм тяхнта страна.
    Еврогeйцитe ще оставят кафяво ако руснаците минат откъм отсрещната страна на гранците си
  • 18 Безпристрастен

    20 3 Отговор
    Някой задава ли си въпроса: Защо толкова спокойно Руснаците и техния ВПК продават на определени държави С-400, СУ- 35 , който са водещи като технология,и стрстегически параметри? Защото Руснака има в ръкава си ,много по модерни системи, самолети,военни разработки.Никой не изнася на пазара най новото.Особено във военната индустрия. Днес продаваш на неутрална страна,или дружески настроена,но утре се променя политическата система,и същото оръжие,може да се насочи срещу теб.

    Коментиран от #20, #27

  • 19 Според мен

    15 0 Отговор
    Трябва да разположат войските си наистина до своите граници но срещуположната им страна
  • 20 pbdan

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Безпристрастен":

    И не само това. Всичко което изнасят е с Е-оборотное накрая, т.е. експортен вариант. С орязани параметри и възможности. Със система чужд-свой за по-сложните установки(авиация, ПВО, ракети), така че да не могат да се ползват срещу руски системи.
  • 21 дико

    26 3 Отговор
    К А К В О ПРАВЯТ САЩ ДО РУСИЯ . А Русия да седи и да гледа със скръстени ръце ? Тоя филм Русия вече го е гледала и няма да се повтори . НАТО е разписала договор да не се разпростира на изток нито метър а вече е и около Русия.

    Коментиран от #23

  • 22 pbdan

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

    Същото може да стане ако руснаците разположат отбранителни войски по канадо-американската и мексикано-американската граници. Каква е разликата?

    Коментиран от #24

  • 23 Бай Дън

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "дико":

    Аааа в грешка си! Русия е до САЩ, само на 85 км. от нас са-Беринговия проток! Ако рашъните насъскат евенките и тия се качат на лодките...десанта в Нормандия ще ни се стори детска икра! Лоши са рашките, лоши!
  • 24 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "pbdan":

    Войските на американците в Европа отбранителни ли са? Включително и опита да учат български войници да стрелят по мишена с образ на руски войник?

    Коментиран от #26

  • 25 Александър

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бледолики":

    е толкова американско име,колкото на баба ти хвърчилото
  • 26 pbdan

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

    Една войска е отбранителна когато си стои в казармата или е на учение в рамките на държавата си. Това в мирно време. По време на война може да се превръща в нападателна с цел да доразгроми врага и да стигне до военна победа. Иначе е окупационна армия ако няма война, а учи другите да воюват вместо нея(създава марионетни войски). Не вярвам, че български войник ще стреля по руснак извън границите на България, особено в източно направление.

    Коментиран от #31

  • 27 факти

    3 14 Отговор

    До коментар #18 от "Безпристрастен":

    Това ти е малко във фантазията.Има нещо вярно в тази мисъл ,но тя важи само за някои определени военни сфери,но не и за тази която си посочил.Руснаците имат нещо по-модеро от С400 и то е С500.Дали въобще става нещо и от двете никой не знае ,защото никога не са пробвани в бойна обстановка.Колкото до СУ-35 ,какво по-модерно очакваш да имат руснаците ,като откъм авиация са жестоко изоставащи ? Руснаците още не могат да напарвят изтребител от 5-то поколение ,защото не знаят какво представлява стелт технолгоията ,както и нужните двигатели за 5-то поколение.СУ-35 им е "най-модерния" изтребител ,а той реално е на нивото на френския Рафал и на Грипен Е.Русия ,за да има модерни и скрити разработки ,трябва да има научния потенциал,технологични възможности и най-вече финансови ресурси за подобни разработки,а русия няма нищо от горе изброението.Всичко им е кът и това не е трудно да го видиш като им погледнеш цялото състояние.

    Коментиран от #30, #34

  • 28 Аноним

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бледолики":

    В съвременното робство робите мислят,че са свободни.
  • 29 дончичо

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бледолики":

    Нещо си в грешка,'Александър' е македонско име....
  • 30 EGSMBNSPTR

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "факти":

    Един селски разбирач също има право на мнение, независимо колко неграмотно е то !
    21 век, има гъгъл, има търсачки, цъкни виж имат ли, нямат ли руснаците изтребител 5-то поколение, цъкни виж за него и хамериканските отзиви.
    Безплатно инфо - от 2019 тестват Т-60 "Гълъб", ама не знам 3-то ли е 4-то ли е ??? А, ама то май било 6-то :)
  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "pbdan":

    Армията на Русия си стои в границите на страната, с готовност да отбие чужда агресия. Армията на САЩ е дошла чак от другия край на Земята въпреки това, че Русия не е заплашила друга Европейска държава и провежда подготовка за война с Русия, от името на НАТО, което служи за параван на САЩ. На едно мнение сме, нали?

    Коментиран от #39

  • 32 Димов

    1 0 Отговор
    Това е провокация! Как смеят? Нямат право! Веднага санкции.
  • 33 Вълко Червенков

    1 3 Отговор
    Сами са си виновни.Американците си бяха тръгнали от Европа,а прословутите "бази" на НАТО в новоприетите страни имаха скромен персонал от има-няма 50 човека.

    Коментиран от #35

  • 34 факти без факт

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "факти":

    не се напъвай да пишеш, първо се опитай да четеш, след това пробвай да мислиш, ако ти се получава, опитай да пишеш, ха дано пак да не са глупости.
  • 35 Дедо ви

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Вълко Червенков":

    Американците не си тръгват ако не ги изритат.

    Коментиран от #37

  • 36 когато

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бледолики":

    по тукашните земи е имало хора с името Александър, в Америка са живеели само местни индианци и това име е било непознато сред тях. (впрочем, в кой клас си или вече си "университетски" възпитаник?)
  • 37 Вълко Червенков

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Дедо ви":

    Напротив.Тръгват си когато решат.Никой не можа да ги изрита от Сирия.Още са там и държат под контрол петролните находища.И кубинската революция не ги изрита от "острова на свободата".Гуантанамо си е там и надживя Фидел.Когато си тръгнат от някъде,значи са решили да си тръгнат.
  • 38 СратовецОтНато

    2 1 Отговор
    арогантното и безотговорно поведение на руските власти буди нашето възмущение. Дислоцирайки войски по границите си, те ги разполагат опасно близо до нашите граници, което повишава градуса на напрежението и стресира нашите военнослужещи. Това разкрива агресивните намерения на Русия. Предлагаме им, да изтеглят войските си зад Урал(най-добре някъде около Оймякон), да освободят Навални от затвора и да го обявят за президент, да съставят правителство, което координира действията си пряко с Вашингтон, едва тогава можем да мислим за "конструктивен" диалог. В знак на добра воля ще им дадем от нашите "евро-атлантически ценности", за приятели не ни се свиди, а те ще ни дават, каквото си поискаме.
  • 39 pbdan

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

    Не го ли разбра още в началото? Представи си ако бе се случило както описах в 22 пост. През 1961г. беше голям проблем ракетите на СССР в Куба. Не оправавдавам този, който създава сегашния жизнен стандарт на руснаците. Но те са просто притиснати и освен ниския жизнен стандарт нямат друг шанс да са силни военно.
  • 40 Историк

    0 3 Отговор
    БРАВО, направете си армията от 10 мил. дрехи, казарми, оръжия, отделете младите хора от семействата им, и ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ВИ ЗАТЪВА ИКОНОМИКАТА. Сега Русия е на 11 място, след Италия, Канада, Индия, Бразилия и с това темпо на дрънкане на гол тумбак,чифте пищови след още 5-10 г. ще станете на 21 място в света
  • 41 petar svilenov

    0 0 Отговор
    Какво да прави.Да се сниши ли.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания