Last news in Fakti

1 Юни, 2021 15:25 2 920 8

Българка става първият координатор по младежта на ЕС

  • ес-
  • координатор-
  • биляна сиракова

Това беше обявено днес

Българка става първият координатор по младежта на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българка беше представена като първия координатор на ЕС по въпросите на младежта.

Постът се заема от Биляна Сиракова. Идеята на поста е да се повиши сътрудничеството и споделянето на знания в областта на младежта в европейските агенции.

Избраната е дългогодишен служител на Европейската комисия. Сиракова ще отговаря за заетостта, образованието, природата и демокрацията.

Планирано е сътрудничество с младежки групи и предаването на техните послания до европейските представители. Постът е нов.

Той е част от идеите за стратегия за младежта. Очаква се новият представител да участва в дискусиите за европейското бъдеще.

Това беше приветствано от европейския комисар по младежта и иновациите Мария Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Поредната калинка на измислена длъжност да папка.
  • 2 русенец

    7 1 Отговор
    ЕС изпревари по бюрокрация Съветския съюз! Комитети, комисии, координатори - всичко са обхванали и го контролират. Съветският съюз загина. ЕС все още не е.
  • 3 Не че

    2 0 Отговор
    нещо , де !
  • 4 цербер

    2 1 Отговор
    Българка става първАТА координаторКА по младежта на ЕС.
  • 5 глоги

    3 0 Отговор
    Избраната е дългогодишна служителка на Европейската комисия. Мамина и татина щерка,като оная в жълтия бански с титките и тутката.
  • 6 зелен петел

    2 0 Отговор
    "Планирано е сътрудничество с младежки групи и предаването на техните послания до европейските представители. Постът е нов. " Ще е секретарка на европейската комисарка по младежта и иновациите Мария Габриел. 14-15 000 евро месечна заплата,като останалите разходи са отделно. Да е жив данъкоплатецът български!
  • 7 Факт

    2 2 Отговор
    Младежта с афроиндийски произход!?
  • 8 на тая

    0 0 Отговор
    българка защо фамилията и е българска? Ако не е "Габриел", трябва да стане, примерно Лайънел, Фернандел, Майдел, Мендел или нещо по-така, да звучи по европейски. Така по-ефективно ще координира въпросите на европейската младеж.
Новини по държави: