7 Юни, 2021 17:33 1 341 6

Вицепрезидентът на САЩ на спешна визита на юг заради мигрантския натиск

  • камала харис-
  • гватемала-
  • мигранти-
  • сащ

Камала Харис често е критикувана, че досега не е намерила възможност да посети граничните общности в САЩ, нито е дала пресконференция във връзка със задълженията си около границите

Вицепрезидентът на САЩ на спешна визита на юг заради мигрантския натиск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис започна първото си официално пътуване в чужбина. Посещенията в Гватемала и в Мексико имат за цел изясняване на причините за мигрантския поток по южните граници на Съединените щати.

Първото пътуване на американската вицепрезидентка до Гватемала и Мексико започна с обратен завой. Технически проблем принуди самолета на Камала Харис и екипа ѝ да се върнат обратно в базата Андрюс в Мериленд около 25 минути след излитането. Правителственият самолет се е приземил успешно, а по-късно въпреки забавянето Харис успешно пристигна в Гватемала.

През март т.г. Камала Харис бе назначена от президента Джо Байдън за ръководител на дипломатическа програма във връзка с кризата с миграцията.

Харис обаче е критикувана, че досега не е намерила възможност да посети граничните общности в САЩ, нито е дала пресконференция във връзка със задълженията си като ръководител на администрацията за граничната криза.

Вицепрезидентката отговаря, че нейният фокус винаги е бил насочен към основните причини за миграцията, а не към условията в граничните градове на САЩ. Но критиците ѝ са на мнение, че ако тя посети граничните райони, би разбрала много по-добре как мигрантската криза засяга престъпността, бизнеса и начина на живот на хората.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    6 3 Отговор
    Нe бивa дa ce пoзвoли нa Бoриcoв дa ce измъкнe cух oт вoдaтa
    и дa ce прaви, чe мaгнитcкaтa буря от САЩ нe гo зacягa!

    "Кoй кaквoтo cи e нaдрoбил, дa cи гo cърбa!"

    Коментиран от #4

  • 2 Барак уда

    8 2 Отговор
    Афроамерика не желае латиноси—мигранти.Белите хора си тръгват заради черният расизъм в тая проклета територия.
  • 3 Ддддд

    10 1 Отговор
    Ма нали точно те-демократите искаха закон в който емигрантите без гражданство да могат да гласуват...-а сега олелеее имало натиск.Ай стига ни занимавахте вече с това долно американско лицемерие...
  • 4 Не зависи от нас,българите

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ставри":

    Евала на тия от Орлов мост и последното софиянче,пример са,но те не са резолюция.Резолюцията засега е Вашингтон,те махат Борисов заради интересите си.Иначе не дават и един пробит долар за нас.Аз пък,като дрът русофил,и една копейка не бих им дал без духова американска музика..
  • 5 324

    12 0 Отговор
    Нали ги поканиха, мигрснтите какво ще се запознава с причините за миграция. Освен това не им пука за белите в граничните райони.
  • 6 смях

    11 2 Отговор
    Леле! Вицепрезидента на претендиращата да е най-най-велика държава, щял бил да ходи на място, за да си изясни причините за миграцията към САЩ, и да разбере по-добре влиянието на миграцията на престъпността, бизнеса и начина на живот... Тия наистина ни смятат за идиоти!