Last news in Fakti

1 Юли, 2021 11:38 19 063 175

„Всички следи водят към Русия”: ракетата, която почерни 298 семейства

  • mh17-
  • малайзийски самолет-
  • русия-
  • ракета-
  • бук-
  • украйна-
  • донбас-
  • самолет-
  • трагедия-
  • разследване-
  • нидерландия

Започна по същество делото за свалянето на пътническия самолет

 „Всички следи водят към Русия”: ракетата, която почерни 298 семейства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нидерландският съвет за безопасност, базиран в Хага, обяви, че е необходим закон за предотвратяване на полети над конфликтни зони. Въздушното пространство над територии, в които се водят военни действия, трябва да се избягва, а решенията трябва да се взимат по-бързо, защото ситуацията може да ескалира изведнъж. Какъв бе поводът за този призив?

Полет MH17 на Малайзийските авиолинии, изпълняваш курс от Амстердам до Куала Лумпур през юли 2014 година, бе свален с ракета, докато прелита над Източна Украйна. 298 души загубиха живота си, като по-голямата част от тях бяха нидерландски граждани. Седем години по-късно започна по същество делото за свалянето на самолета, което за миг почерни 298 семейства. Няколко държави поискаха свикването на международен трибунал, но до процес под егидата на ООН не се стигна, защото Русия блокира инициативата с правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН.

 „Всички следи водят към Русия”: ракетата, която почерни 298 семейства
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седем години след тази трагедия най-важният въпрос е: кой свали Боинга, летящ над Украйна? Основните заподозрени са четирима, а „следите водят до Русия”, посочва DW. Трима от тях са руснаци: Игор Гиркин, бивш министър на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република, генерал-майор Сергей Дубинский и полковник Олег Пулатов. Гиркин е най-високопоставеният от тях, докато другите двама са поддържали тесни връзки с руската служба за военно разузнаване ГРУ, която е снабдявала бунтовниците с оръжия. Четвъртият заподозрян е украинецът Леонид Харченко. Нито един от проруските сепаратисти не признава вината си. Би Би Си коментира, че началото на същинския процес дава надежда на опечалените семейства за справедливост.

След бедствието петте държави, които бяха най-засегнати от него - Австралия, Белгия, Холандия, Малайзия и Украйна - сформираха така наречения Съвместен екип за разследване (JIT). Разследващите стигнаха до заключението, че Боингът е бил поразен от ракета „Бук”. Русия и до днес отрича да има вина в свалянето на самолета. Защото обаче следите водят към Москва, след като самолетът е свален над Украйна? Разследващите са сигурни, че ракетата е била изстреляна от територия в Донбас, която е била под контрола на проруските сепаратисти. Русия анексира Крим през 2014 г. и изпрати свои войници в Източна Украйна, които и до ден днешен водят сражения срещу украинските сили. Ракетната система „Бук” е била транспортирана там от Русия и е била върната обратно през границата малко след свалянето на самолета. Тези констатации се основават на разкази на очевидци, които казват, че са видели изстрелването на ракетата, на откритите останки от самолета и ракетата, на сателитни снимки и радарни данни, както и на снимки и видеоклипове, показващи транспортирането на руската ракетна система до площадката в Донбас, където е била използвана. Има и записи на телефонни разговори между заподозрени, някои от които бяха оповестени публично от JIT. До момента никой от заподозрените не се е явил в съдебната зала в Нидерландия, където се води делото. Русия не екстрадира своите граждани, а украинецът Харченко вероятно е получил руски паспорт.

 „Всички следи водят към Русия”: ракетата, която почерни 298 семейства
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички доказателства свидетелстват, че Русия е предоставила ракетата от самоходния зенитен комплекс „Бук”, с който през 2014 година беше свален самолетът на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет MH17 над Донбас. Такова мнение изрази пред DW българският разследващ журналист Христо Грозев. Следователите щателно са проучили всеки достъпен фрагмент от телекомуникационните данни, всяка спътникова снимка, всеки постинг в социалните мрежи, всички планове за разположението на руски войници в региона, в това число и на зенитно-ракетната бригада, която, според следствието, е била в състояние да транспортира зенитно-ракетния комплекс „Бук”.

„Гардиън” припомня част от разследването, което с изключителна точност проследява пътя на ракетната система „Бук” от Русия до Източна Украйна. Тя преминава границата в тъмните часове на 17 юли 2014 г., след което е откарана в контролирания от сепаратистите Донецк, преди да бъде разположена близо до град Снежное. Свидетели съобщават, че руски военен екипаж е придружавал зенитното оръдие, заедно с бойци на ДНР. По това време проруските сепаратисти губят територии и са уязвими на нападения по въздух от украинската бойна авиация, което принуждава руската армия да разположи там ракети „Бук”. Съдът представи и разговори, според които четиримата основни заподозрени обсъждат разполагането на ракети „Бук” и нуждата от ПВО система. В прехванатите разговори обвиняемите наричат Русия „Москва”, „знаете кой” и „източната съседка”. Един от командирите казва, че изпращането на комплекса „Бук” ще промени драматично съдбата на ДНР на бойното поле, защото танковете вече няма да са толкова лесна плячка. „Ако не получим „Бук”-а, нещата се прецакват. Той е нашата единствена надежда”, казва Сергей Дубинский в разговор, предаден от украинското разузнаване на нидерландските разследващи. След свалянето на пътническия самолет Кремъл представя заблуждаващи и фалшифицирани сателитни изображения като „доказателства” за своята невинност. В хода на разследването Москва на няколко пъти променя тезата си и продължава да отрича своята вина.

 „Всички следи водят към Русия”: ракетата, която почерни 298 семейства
Снимка: БГНЕС/ EPA

След свалянето на самолета проруските сепаратисти в Източна Украйна дори се похвалиха в социалните мрежи, но по-късно изтриват публикациите си, разбирайки своята грешка. Разследващите твърдят, че ракетата е била транспортирана от база на руската армия, принадлежаща на 53-та зенитна бригада в Курск. Фрагменти от ракетата на местропроизшествието недвусмислено показват, че именно това е причината за падането на самолета и погубването на тези невинни животи. Обвинението заяви пред съда, че Русия често е представяла неверни твърдения през седемте години от свалянето на самолета. Холандският премиер Марк Рюте обеща, че човекът, който е натиснал бутона за изстрелване на ракетата, ще бъде изправен пред съда. За мнозина това изглежда невъзможна задача. Но с началото на този процес и доказателствата проблясва вяра, която крепи роднините на загиналите. Дори и да има малко очаквания, някой някога ще бъде екстрадиран или ще признае за това масово убийство.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугин

    77 177 Отговор
    Идват нови, съкрушителни санкции.

    Коментиран от #15, #119

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Урсула

    144 43 Отговор
    А Хитлер изтрепи 20 милиона 🎃🏴‍☠️

    Коментиран от #65

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    256 40 Отговор
    А всичко е толкова просто ! Дори Путин да бе разположил там 100 ракети Бук лично --- кой отклони по посока и височина и заплати там самолета над УКРАИНСКОТО въздушно пространство, за което отговорност носи местното РВД?????????

    Коментиран от #10, #34, #75

  • 5 А ЗАЩО...?!

    246 42 Отговор
    Не казвате,че в същото време и на същото място Украинските Въоръжени Сили също разполагат с ракета ,,Бук"...?!Да не би да са я монтирала на огневата позиция само за военен експонат...?!

    Коментиран от #29

  • 6 Деймос

    236 39 Отговор
    Да, да ! САЩ ,защо отказват да дадат спътникови снимки ...?? Тези факти с висока вероятност са ясни !! На Русия и донбас не е необходимо да свалят самолети ! Виж на други е много необходимо да посочат с пръст че там живеят лоши хора ..

    Коментиран от #141

  • 7 мадърфакери

    187 37 Отговор
    От западногадняшките уста няма къде другаде да водят следите освен към Русия.
  • 8 Салама

    134 13 Отговор
    Дойчо веле е виновен, не е дало навреме информация.
  • 9 !!!?

    40 144 Отговор
    Байдън: Путин е убиец !!!?

    Коментиран от #20, #24, #69, #148

  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    9 24 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ЗАПРАТИ ТАМ *** / ред./
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И друго!

    179 18 Отговор
    Защо Украйна не е забранила този коридор за полети на гражданската авиация,знаейки прекрасно,че там се водят военни действия...?!?!
  • 14 какво

    208 26 Отговор
    DW DW DW. Самолетът беше свален да лето под 10 000 м. (9400м). До него в този ден летяха украински изтребители. Ракетата е САВЕЦКА, а не руска. Произведена е и е предадена на Украинската СССР. Това, че опълченците плениха една такава система е проблем на Украйна, а не на Русия. Това, че самолетът беше воден от авиодиспечерите като агне на заколение също е проблем на Украйна, а не на Русия.
  • 15 Ужаст

    103 17 Отговор

    До коментар #1 от "Калугин":

    И кво прайм по-нататка?! Айде помогни на човечеството,събуди си гънката и детайлизирай Спасението.Или пак със С,като Санкции? И колко да са съкрушителни? Като планът "Барбароса" на Хитлер,или още "по-съкрушителни"? Тишинааа...
  • 16 Жужето убиец

    27 105 Отговор
    Жужето убиец
  • 17 Диверсант

    110 8 Отговор
    АГЕН ДЖАМБА... Ето как най после откри топлата вода....,, ВСИЧКО Е ТОЛКОВА ПРОСТО "".......кой и защо отклони самолета и го насочи в тази посока.....?????
  • 18 А добро

    39 2 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    ... утро!!! Малко по-малко съзнателността идва у хората!!!
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    88 10 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ УЧЕНИ УСТАНОВИХА , ЧЕ КОЕФИЦИЕНТА
    НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА РОДЕНИТЕ СЛЕД 1980 Е С 20% ПО-НИСЪК
    ОТ КОЕФИЦИЕНТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА РОДЕНИТЕ МЕЖДУ 1939 ГОДИНА И 1980 ГОДИНА
    ......................... И-МА и Т-ЪП Н-АРОД

    Коментиран от #93, #95

  • 20 Е,и?

    55 7 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Как ще го докажеш? Това не ти е Хиросима и Нагасаки,дето няма КАК да правиш шмекендии.С една дума - хахахаха..

    Коментиран от #39

  • 21 Жужев

    17 53 Отговор
    Водката е виновна
  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    139 14 Отговор
    За всички убити с АК пак ли Русия и Путин са виновни ? Между другото запада остана изненадан когато Русия каза, че във всяка ракета от тази система състава е различен и щом им покажат осколки биха казали точния номер на изделието и къде е то ! Познайте дали им показаха една частица поне и защо НЕ !!!!
  • 23 Денис

    122 16 Отговор
    Ти ли написа този материал? Да беше го прегледал малко преди да го публикуваш. Как мислиш звучи ли ти достоверно че съществувал видеозапис който показвал как зенитката БУК е транспортирана от Русия до източна Украйна. Големи ахмаци трябва да са тези които са направили този запис. Още по-големи са тези които са го предали на съда в Холандия. А най-големите са тези които вярват на съшити с бели конци обвинения
  • 24 БАЙ Х@Й ‼️

    77 8 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Пак идваш БЕЗ ДОМАШНО !!!! Байдън НИКОГА не е казал това !!! Поне изгледай материала !!!! Думите са на журналиста, просто Байдън не го отрече! Друг въпрос е , че всичко е репетирано!

    Коментиран от #44, #82

  • 25 Землянин

    18 105 Отговор
    И всичкото плиткоумно русофил изрева да защитава матушка. Ем да, ама вас никой не ви пита. Ушанкия е сама на политическата сцена понеже с всичките си действия се погрижи целия свят да се обедини срещу нея, та сега букът няма значение дали е бил украински или руски, Русия ще бъде обявена за виновна и познайте какво следва...

    Коментиран от #32, #77, #127

  • 26 Гледам на боб

    101 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Такова мнение изрази пред DW българският разследващ журналист Христо Грозев.

    Тази комбинация на "веле" с поръчковия писач на цру христо грозев обяснява всичко.
    Нали помните, че този същия сочеше руска връзка при взривовете в Чехия, а после натопи и съратника Гебрев.

    Ако някой бутне човек с "мерцедес", да знаете че има германска връзка и най вече на "дойче веле".

    Коментиран от #135

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ARGON

    90 14 Отговор

    До коментар #5 от "А ЗАЩО...?!":

    Украйна е хваната в лъжа за сваления малайзийски „Боинг“ МН17. Публикуваният през Септември 2014 доклад на холандската разследваща комисия заключава, че малайзийския „Боинг“ е бил „пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост“. По кабината на сваления „Боинг“ ясно се виждат дупки, причинени от картечен огън, който няма как да бъде нанесен по друг начин, освен от друг самолет – боен. Въпреки това, за да запази неутралитет, холандската комисия заяви, че не може да прецени кой е свалил малайзийския „Боинг“ МН17 – опълченците, които всъщност не разполагат с изтребители, или ВВС на Украйна.

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 вива хамерика

    72 10 Отговор
    Сега американците по същия начин натискат други кораби да си играят на война с Русия в Черно море. Да не си цапат ръцете самите те финансират маневри на лай-НАТО и другите да попадат под радарите на Русия. После като потъне някое джелезо да не се сърдят.
  • 32 Гледам на боб

    52 7 Отговор

    До коментар #25 от "Землянин":

    Я процитирай "целия свят"?
    И към него, между другото, не се е присъединила Малайзия.
  • 33 Антимилиционер

    48 11 Отговор
    Е, и какво като са го свалили? Американският режим весели ден убива нелегално в нелегалните си военни бази в Сирия и никой не им търси сметка. Голяма работа
  • 34 !!!?

    17 80 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Абе Ланкоуло, сам падаш в собствения си капан - Донбас е украинска територия и свалянето на самолета от Путин е по-малкото зло, защото ще бръкне от хазната и ще плати кръвнинанта, но за него по-страшно е, че така се доказва участието на редовни руски войски на страната на сепаратистите, което заедно със свалянето на МН17 е Казус за Хага като военно престъпление !!!?

    Коментиран от #56

  • 35 Антимилиционер

    16 45 Отговор

    До коментар #29 от "ARGON":

    Не може военен самолет да стреля челно по кабината на друг самолет. Това е свръх дебилщина. Да не си на 12 години?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бивш канадец

    77 10 Отговор
    Още миналата година президентът на Малайзия заяви, че не вярва на холандското разследване. Явно и той вижда дебелите бели конци, с които е съшито. И защо, апропо, холандците не допуснаха руснаците до разследването - както и не поискаха от тях никаква информация, въпреки че рашките им предложиха такава от А да Я?
  • 38 Голям Слон

    82 13 Отговор
    Там е работата, че нищо не води към Русия, но така е изгодно да се пише и приказва. Цялото това крякане е съпроводено със страшно много изцепки. Предполагам съвсем умишлени. Като се започне от фейсбук статуса на първия пилот, мине се през въздушен коридор над територия с бойни действия, стигне се до изземане на черната кутия и пълно скриване за някакъв период.. Какво е правено с тази черна кутия, никой нищо не може да каже. Може само да се предполага. Защо Украйна не разсекрети разговорите между диспечерите и пилотите? Защо въобще ги е засекретили? Има много гнили места в този случай. Но Русия трябва да се хапе....
  • 39 !!!?

    13 59 Отговор

    До коментар #20 от "Е,и?":

    Путин сам си призна, като каза: "Ние не убиваме който и да е" !!!?

    Коментиран от #80

  • 40 Гришата

    67 9 Отговор
    много просто ,първо трябва да се анализира каква е изгодата на този който свали самолета? кои полуотрови навалний,скрипал и мижатурката гербев,а складовете в Чехия и веднага след "разкритието"за взрива Ростатом бе отстранена и веднага се намести американска фирма а кой обвини България за убийството на папата? ееееее.. много са скалъпените и наивни лъжи на запада и сащ това е дъвка за наивници
  • 41 СПЕЦПИДARAZ

    12 60 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    След като Москва твърди нещо , винаги истината е друга
  • 42 цялата истина

    56 6 Отговор
    Защо тогава се самоуби Капитан Владислав Волошин или пък му затвориха устата.
    Къде изчезна диспечерката от Днепропетровск Анна Петренко ?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 !!!?

    12 29 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Журналиста попита, а Байдън потвърди ! Ти какво искаш повече !!!?

    Коментиран от #59, #83

  • 45 Дан

    55 7 Отговор
    Когато Гебрев продава оръжие ,с което са избити хиляди хора,България ли носи вина?
  • 46 Анатемакраваре

    52 9 Отговор
    Щом така нареждат краварете - такава ще е "истината".
    То само Русия има руски ракети.
    "Там,където краварин/Се Ре У-то/ на се ре, даже и с "Ариел"-а не може да се изпере."
  • 47 БАЙ Х@Й ‼️

    55 7 Отговор
    Ти май си ПРАВ, а можеш да мислиш само седнал !!! Какъв капан , какви пет лева ! Отговорността за сигурността и безопасността на полетите над всяка страна е отговорност на съответното Ръководство на Въздушното Движение на съответната стран !!! Защо самолетът е принуден да промени посоката и да снижи височината ????? Това е първият въпрос който ясно защо се пропуска !!!

    Коментиран от #54

  • 48 Търсишисе повод за Санкции срещу

    45 10 Отговор
    Русия иго Създадоха!! Русия, няма защо да участва в този Сненарии, писан на Друго място и изпълнен над Украйна!!
  • 49 БАЙ Х@Й ‼️

    54 6 Отговор
    И като са толкова сигурни , че е прехвърлена от Русия , защо не дадоха останки от шрапнели та да им покажат серийния номер и къде е базирана въпросната Бук!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 стоян георгиев

    17 68 Отговор
    тва че русия свали самолета беше ясно още от момента в които се случи.тва че руснаците го отричат ,лъжат и сменят постоянно позицията си за станалото също бе ясно и очаквано,както и очаквано бе че и ще получат подкрепа в лъжите си от феновете на руската хибридна пропаганда у нас.иначе сега се изясни с наи-малки подробности как е станало.от къде е дошъл бука къде е бил точно дислоциран,кои са били екипажа му,как после се е изтеглил в русия.та накрая ще има едно солидно финансово обезщетение което русия ще трябва да плаща .осъдените руснаци няма да лежат щото русия ще ги скрие,но ясно се вижда, че путин лъже обянсяваики как нямал нищо общо!тва ще даде отражение в доверието към русия .

    Коментиран от #123

  • 52 Иван

    15 56 Отговор
    Алооооо, русофилчетата, не разбрахте ли че Русия се отказва от долара. Сега ще ви плаща с копейки. 😂😂😂😂. Не си заслужава да скачате на амбразурата

    Коментиран от #145

  • 53 Употребата на "Холандия"

    23 7 Отговор
    за име на държава е фактологична неточност. Държавата е "Нидерландия", а "Холандия" е част от наименованието на две провинции в Нидерландия - Северна Холандия и Южна Холандия. А оттук произлиза и другата грешка - Марк Рюте не е премиер на Холандия, а на Нидерландия.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 TO220

    48 12 Отговор
    Ракетата, свалила боинга е руска, но стара модификация, каквато в руската армия отдавна не е на въоръжение. Такива модификации обаче има в армията на 404. Къде е диспечерът да даде показания?
  • 56 Гледам на боб

    26 7 Отговор

    До коментар #34 от "!!!?":

    Е именно - така се "доказва" нещо, което го няма. За собствена употреба.
  • 57 ARGON

    46 10 Отговор
    Напишете в Гугъл:
    Украйна хваната в лъжа за сваления малайзийски „Боинг“ МН17
  • 58 !!!?

    25 7 Отговор

    До коментар #50 от "Соросоид":

    Ами побликуват ти нещо позитивно за Русия...например: "Черната кутия" на българската армия отива в Русия !!!?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 az #Победа76

    50 7 Отговор
    „следите водят до Русия”, посочва DW... DW обвинява, DW "доказва вина", DW произнася присъди! Пак вкиснали манджи от DW.... :)))
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Поп Андрей

    39 7 Отговор
    Отговорът на следният въпрос дава отговор и на следващия, а той е- Кой има интерес от свалянето на самолета? Другото е "мушенгия" - както казва един световно известен инспектор и учен. А за Дойче Зеле една голяма благословия.
  • 64 az #Победа76

    16 1 Отговор

    До коментар #62 от "русенец":

    Щото е мисирка!
  • 65 щ ооо

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Урсула":

    Сталин още повече.
  • 66 Въпрос

    11 31 Отговор
    Путин в Хага кога??

    Коментиран от #129

  • 67 Амчи тъй де?!

    38 7 Отговор

    До коментар #54 от "!!!?":

    Нали Донбас е Украинска територия и официалната власт е Украинска...!Защо Държавата Украйна дреме,а не издаде публичен указ,че поради военни действия с местни сепаратисти и за безопасност на гражданската авиация се забраняват полетите в този квадрант...?!?!

    Коментиран от #89

  • 68 Гост

    42 4 Отговор
    Много ми е интересно, след като руснаците знаят,че автоматично ще бъдат обвинени за това защо да го свалят и то пътнически. Същото и със нав*лни. Всичко това прилича на принципа - хвърляй кал пък ако не лекетата ще останат.

    Коментиран от #85

  • 69 Да ,ама...

    28 5 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    ...после БайИздън се отметна...едва ли не ,че било шега...- били се посмели по телефона с Путин по тази думичка...!БайДрън,нямаше мъжеството категорично да каже-Да!А взе да увърта по Краварски ..
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Олга

    31 8 Отговор
    Един чудак търсил изгубения си часовник покрай уличния фенер.Питат го: Защо търсиш точно там? . Отговорът му: Тук било много светло.
    И Нидерландия търси виновния под фенера.На светло.И закономерно намери там часовника - Русия. Кой може да е друг, ако от първите дни това го обяви Обама и всичките “демократични и свободи” медии, а украински диспечер изчезна мистериозно както и обещаните американските снимки на района, а Украина получила тежка дума в разследването в отличии от недопуснатата Русия, а протестиращата Малайзия допусната на финал.

    Коментиран от #124, #134, #136

  • 72 Гост

    41 11 Отговор
    Малайзийският Президент каза, че свалянето на самолета е дело на Украйна, а подготовката е извършена от Сащ.

    Коментиран от #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ARGON

    35 7 Отговор

    До коментар #50 от "Соросоид":

    Прав си. От еврейските медии - само долнопробни лъжи и дезинформация, а за Русия - лошо или нищо. Отврат.
  • 75 Затова пише,

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    че е необходимо да се въведе закон за предотвратяване на полети над конфликтни зони (изглежда, за момента няма такъв). Първоначално на тази височина е трябвало да прелети самолет на сингапурските авиолинии, който обаче впоследствие се е изкачил на по-голяма височина.
  • 76 !!!?

    5 19 Отговор
    Фактите за свалянето на МН17 са неоспорими !!!?

  • 77 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "Землянин":

    Скоро ще полетиш в космоса, и ще се радваш докато ти... свърши кислорода, или се събудиш под земята!
  • 78 Пламен

    11 30 Отговор
    Лъжат както лъгаха за Катин и Южнокорейския самолет,чак след 40 години си признаха. Лъжата им е държавна политика. За разлика от тях,Иран веднага призна,извини се и изплати обезщетения за сваления украински самолет.
  • 79 Какво доказват

    12 16 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    думите на малайзийския президент? Ако така се доказваше нещо, то нямаше да има разследвания.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 !!!?

    12 30 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Защо да нападам Русия !? Тук темата не е Русия, а кремълската хунта и нейните престъпления !!!?
  • 82 Vladi

    21 4 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    как Байдън да отрече думите на журналиста ?като нито е знаел къде се намира нито какво го питат
  • 83 БАЙ Х@Й ‼️

    15 7 Отговор

    До коментар #44 от "!!!?":

    "Журналиста попита, а Байдън потвърди ! Ти какво искаш повече !!!? 1. Не журналистА , а журналистЪТ, подлог!

    Коментиран от #84

  • 84 БАЙ Х@Й ‼️

    13 4 Отговор

    До коментар #83 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    "Журналиста попита, а Байдън потвърди ! Ти какво искаш повече !!!? 2. ЖурналистЪТ не попита , а каза фразата!

    Коментиран от #86, #88

  • 85 !!!?

    10 34 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Башибозука на Путин е свалил МН17 защото е мислел, че сваля СУ'шка. Виж видеоклипа от постинг 76 с разговорите между участниците в престъплението, може пък нещо да светне в инфантилното ти мозъче !!!?
  • 86 БАЙ Х@Й ‼️

    13 6 Отговор

    До коментар #84 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    "Журналиста попита, а Байдън потвърди ! Ти какво искаш повече !!!? 3. Байдън не потвърди, а премълча и каза , че отдавна познава Путин!
  • 87 Война

    7 23 Отговор
    Война е в статията пише че танковете са им уязвими на украинската авиация!!!! Е какво очакват тези хора, изтребители летят и бомбят танковете убиват екипажите им те са искали да се защитят. Руснаците са им дали една установка ама те като нямат опит и са направили белата. При война какви пътнически самолети какви 5 лева над тази територия, Украйна е най-виновна и после Украинските сепаратисти които просто са биле неподготвени за такова оръжие. Същото стана и с Иран като ги притиснаха до стената и направиха белата. А има и много по-луди хора и диктатори само си представете ако Тръмп беше притиснал СК до стената какво можеше да стане с Япония.
  • 88 БАЙ Х@Й ‼️

    11 8 Отговор

    До коментар #84 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    "Журналиста попита, а Байдън потвърди ! Ти какво искаш повече !!!? 4. Искам повече да не споря с хора на които номера на обувките е тяхното Ай Кю , а да водя беседи с интелигентни хора !
  • 89 стоян

    8 25 Отговор

    До коментар #67 от "Амчи тъй де?!":

    до 67 ком -много просто е бе другарю -украинската армия не стреля с ракети по самолети защото сепаратистите нямат самолети

    Коментиран от #98, #103

  • 90 Да приемем, че Русия

    13 21 Отговор
    няма вина за свалянето на самолета... Защо е наложила вето за свикването на международен трибунал?
  • 91 МИХАЙЛОВ

    38 9 Отговор
    DW - ДОЙЧЕ ВЕЛЕ
    ФОРМАЛНО УЖ ЕМЕДИЯ,
    ФОРМАЛНО УЖ Е НЕМСКА МЕДИЯ...,
    НО РЕАЛНО НИТО Е МЕДИЯ,
    НИТО Е НЕМСКО...
    ...РЕАЛНО ДОЙЧЕ ВЕЛЕ
    Е НАЙ - ГОЛЯМАТА
    ПРОПАГАНДНА ЦЕНТРАЛА
    НА ЦРУ НА САЩ
    ЗА ПРОИЗВОДСТВО
    НА ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ,
    ЗА ПРОПАГАНДНИ КАМПАНИИ
    И ОБРУГАВАНЕ НА РУСИЯ И КИТАЙ
    И ЗА ЗАБЛУЖДАВАНЕ
    И ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ
    НА ГРАЖДАНИТЕ
    НА ЕВРОСЪЮЗА...
    ....РЕАЛНО ДОЙЧЕ ВЕЛЕ
    Е 100% СОБСТВЕНОСТ
    НА ЦРУ НА САЩ,
    ФИНАНСИРА СЕ
    С МРЪСНИ ПАРИ
    ОТ ЦРУ НА САЩ,
    РЪКОВОДИ СЕ ОТ ЦРУ НА САЩ
    И ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИ,
    ПОРЪЧКИ, НАРЕЖДАНИЯ, ЗАДАЧИ
    САМО НА ЦРУ НА САЩ
    И СЛУЖИ НА ИНТЕРЕСИТЕ
    И ЦЕЛИТЕ НА ЦРУ НА САЩ...
    ...А ДЕЙНОСТТА И ИНТЕРЕСИТЕ
    И ЦЕЛИТЕ НА ЦРУ НА САЩ
    СА ОБЩОИЗВЕСТНИ...
    ...ФАКТИ ИМАТ ДОГОВОР
    ФОРМАЛНО С ДОЙЧЕ ВЕЛЕ,
    А РЕАЛНО С ЦРУ НА САЩ...
    ...ТА ЗАТОВА DW СИ ИМА
    И ПОСТОЯННА РУБРИКА ВЪВ ФАКТИ
    И ЕЖЕДНЕВНИ ПУБЛИКАЦИИ
    НА ЧЕЛНО МЯСТО ИЛИ МЕЖДУ
    ДРУГИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ВЪВ ФАКТИ

    Коментиран от #94

  • 92 Дългият

    10 35 Отговор
    Русия някога да е признала нещо което е в нейн ущърб...няма такъв случай.Те ще кажат и на черното бяло и обратно.И пряко и коствено са виновни защото...НЯМАТ РАБОТА В КРИМ,ДНР,ЛНР..окупатори...

    Коментиран от #97

  • 93 И. Иванов

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Хана, що ми се струва, че си родена след 1980-та!?
  • 94 Скорпи

    11 6 Отговор

    До коментар #91 от "МИХАЙЛОВ":

    Абстрахирай се от факта че това е ДВ...нали имаш очи и уши....сам не можеш ли да си изясниш нещата....
  • 95 Оправи си правописа,

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "САТЪРА НА ХАНА":

    а после можеш да обясниш за връзката между коефициента на интелигентност, годината на раждане, зодията, цвета на очите и всичко, което се сетиш.
  • 96 Четец

    16 9 Отговор
    Чета и се чудя как още на тази географска ширина все още има Държава БЪЛГАРИЯ.
    Държава на комплексирани чуждопоклонници и непълнолетни, пълнолетни и професионални прост...ки.
    Господ ще се погрижи един ден.

    Коментиран от #105

  • 97 Подарък

    13 4 Отговор

    До коментар #92 от "Дългият":

    Утре ако Боко подари София на Македония щото сме братски народи много ще се зарадва нали? Е все пак като те подарява не е ли добре да те пита? Или викаш какво значат някакви си хора, комунистическа работа.
  • 98 mi6osp

    29 12 Отговор

    До коментар #89 от "стоян":

    В деня на свалянето на МН-17 всички БУК от цялата ПВО на Украйна са на позиции в района и чакат преминаването на Борт1 на Русия с Путин.( Впрочем, да твърдиш, че Русия е свалила МН 17 в деня, когато наоколо минава Путин, е чиста олигофренщина.) заетите от тях позиции са на руските снимки (представените) и на американските (непредставени). След един оборот на този спътник позициите на украинските БУК са празни. САЩ не представят снимки, защото не са наясно с какви още спътникови снимки разполага Русия.

    Коментиран от #102, #106

  • 99 За всичко е виновен Картаген

    7 2 Отговор
    Само дето от едни вината се прехвърля на други. Но твърдо съм уверен, че живи го правят, на загиналите им е все едно.
  • 100 смях

    12 20 Отговор
    "Слeд cвaлянeтo нa пътничecкия caмoлeт Крeмъл прeдcтaвя зaблуждaвaщи и фaлшифицирaни caтeлитни изoбрaжeния кaтo „дoкaзaтeлcтвa” зa cвoятa нeвиннocт. В хoдa нa рaзcлeдвaнeтo Мocквa нa някoлкo пъти прoмeня тeзaтa cи и прoдължaвa дa oтричa cвoятa винa." Има си хас комунист да си признае! Това беше ясно на всички, но там си мислят, че някой на запад им се връзва на лъжите. Тук, у нас и в бившите Комунистически държави може. Промити мозъци колкото щеш.
  • 101 Kcaniba

    29 11 Отговор
    Само да видя авторчето, на невероятната статийка, и става ясно, че е поръчка!
    За самолета, всичко е пределно ясно - чие е небето, чий оператора, диспачера, чия е гражданската война! Отговорността е изцяло на Украина!!
    Дори подозирам, че техният бук го е свалил, а още и е имало техен изтрибтел точно до самолета, което е всепризнат факт. После някак странно и не на война загива пилота на въпросният украински изтрибител, а диспечер, вкарала самолета в украинският капан , безследно изчезва!!! Защо за това ненаписа нито веднъж, джабаццко микирее!???

    Коментиран от #109

  • 102 Четец

    9 11 Отговор

    До коментар #98 от "mi6osp":

    Прощавай, ти с Путин ли минаваше оттам тогава та знаеш със сигурност?

    Коментиран от #110

  • 103 Стоенчо,

    25 6 Отговор

    До коментар #89 от "стоян":

    Точно за това и внушават,че са стреляли донбасовци.Но не издържа лъжата.Малайзия ще търси пари от Украйна.
  • 104 Чакаме другарят Вагин

    4 14 Отговор
    На скамейката в Хага.
  • 105 Землянин

    7 4 Отговор

    До коментар #96 от "Четец":

    Може би отдавна се е погрижил, защо мислиш, че човек като тиквата ни управлява толкова години. Докато народът не си оправи манталитета, няма как държавата да се оправи.
  • 106 Антидемагог

    6 5 Отговор

    До коментар #98 от "mi6osp":

    Олигофренщина е да си мислиш, че така се стреля по президент!
    Това да ти не е напил се бълагски пищовлия на сватба.
  • 107 А ми това е

    20 6 Отговор
    А ми това е евроатлантическата пропаганда а знаеме и евроатлантическитеДжендарценности
  • 108 Павел пенев

    20 4 Отговор
    Напротив. Всички следи водят към Украйна,където бушува въоръжен конфликт и полетите над такива територии са забранени. Оръжието може да е руско,но там няма друго оръжие освен сега и американско. След това изчезват свидетели при странни обстятелства, а наличните спътникови снимки от САЩ са засекретени и не се предоставят на съда.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 БАЙ Х@Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #102 от "Четец":

    Чукча само пише, ти писател не четец!!!
  • 111 vasik atanasova

    6 14 Отговор
    а така
    опознайте ги хубаво руснаците
  • 112 Мдааааам

    17 1 Отговор
    DW и Джамбазов имат еднакво виждане по темата. Твърде интересно.
  • 113 Букви

    6 20 Отговор
    Справедливостта ще възтържествува, във формата на пари за обезщетения. Ако не ги даде по нормалния начин, на Русия ще й се наложи да изтърпи санкции, с които ще й излезе много по скъпо! С твърденията си за невинност, по отношение на този случай, тя обединява цивилизования свят срещу себе си, което е трудно обяснимо.

    Коментиран от #116

  • 114 Да ви

    7 4 Отговор
    ивьа макята sкапана, вие що хора по света затрихте, блокуци.
  • 115 Като видя

    24 7 Отговор
    един западен политик в Хага заради престъпленията в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия и къде ли още не, тогава ще им повярвам.
  • 116 БАЙ Х@Й ‼️

    17 5 Отговор

    До коментар #113 от "Букви":

    Нима , ако някой свали самолет над Русия ще искат Украйна да плати санкциите ‼️‼️‼️‼️
  • 117 грух

    15 6 Отговор
    Слава на Русия !

    Да живее Путин !
  • 118 Виктор

    21 6 Отговор
    Всички следи водят към Украйна, помислете сами, това са фактите! Военният пилот го самоубиха, диспечерката изчезна, записите от комуникацията на диспечера с пилота се засекретиха. След катастрофата украинците дълго време не осигуриха коридор, но за сметка на това доста снаряди изстреляха по мястото дето е паднал самолета. Украинците казаха, че не използват БУК, но после имаше снимки на тяхна такава установка, а руснаците го потвърдиха това със спътникови снимки и записи от радари - установиха точно откъде е изстреляна ракетата.
  • 119 Българин

    7 22 Отговор

    До коментар #1 от "Калугин":

    И Джуджето ще свърши в Хага като Милошевич , ако преди това мужиците сами не го обесят на Червения площад ...

    Коментиран от #128

  • 120 потребител

    17 2 Отговор
    Е щом това нещо е писано от откровения русофил Денис Джамбазов,значи всичко е истина!Даже и това,че Виетнам нападна преди години САЩ също е истина.
  • 121 Факт

    17 3 Отговор
    Ха.... то за всичко което кажат американците Русия е виновна ако Байдън пръдне ей.. сега пак Русия виновна . Стига де с тази стъкмена пропаганда на всички ми е ясно ,че сценарият е задокеански а....не се бръснем с мотики и ке пасем патки по асфалта
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Бай Шиле

    22 4 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Стояне,това че мразиш Русия се е твое право.Няма лошо.Лошото е,че го показваш по твърде тъп начин.След всеки твой пост русофилите стават повече.

    Коментиран от #139

  • 124 Присмехулник

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "Олга":

    Като ти прочета името и знам кого ще защитаваш...
  • 125 tomito

    20 2 Отговор
    И ракетите на Ислямска държава бяха произведени в Сопот и Карлово ,но никой нищо не казва по -нататък.
  • 126 Възмутен

    3 20 Отговор
    Руснаците са злобни и жестоки! Бих обидил животните, ако ги нарека с това име.
  • 127 БПФ

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Землянин":

    Тоест Русия трябва да е виновна, дори когато няма вина? Съжалявам единствено, че военните технологии в "ушанкия", макар и най-добрите на света, все още не могат да създадат оръжие за масово унищожение, ама не на всички хора, а само на изрoди като тебе !!!

    Живoтно, тоя народ кръвта си е проливал, за да ни има нас като народ и държава. Такива твари като тебе и извергът грозев трябва на кол да се набиват !!!

    Коментиран от #130, #131, #137

  • 128 БПФ

    9 3 Отговор

    До коментар #119 от "Българин":

    И ти ли - т.нар. "българин" (?!?!?) ще го закараш там? Всички нормални хора се срамуваме, че съществуват "българи" като тебе.
  • 129 БПФ

    17 2 Отговор

    До коментар #66 от "Въпрос":

    ...а живoтното обонго и дeбилът байдън - които разориха и разсипаха Сирия, Либия и Украйна - в Хага - кога?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 мдааа

    15 1 Отговор
    Истинските убийци са УКРАЙНЦИТЕ,който са пуснали НАРОЧНО граждански самолет да премине над военна зона с интензивни действия..всичко друго е плод на интерпретация от запада за умишленото "убийство" на тези хора....трябва да се съдят политиците,ръководител полети и военните от Украйна!!!
  • 133 Селянин с кололо

    2 13 Отговор
    Русофилите вън от България.. Ходете в Москва- нали там е рая.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Bellingcat

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гледам на боб":

    забрави и Британската М6
  • 136 Алег

    1 7 Отговор

    До коментар #71 от "Олга":

    Ну Ольга зачем ти не стоиш дома ,радоватся на своя Родину а пришла здес ну иди
  • 137 Иванов

    1 15 Отговор

    До коментар #127 от "БПФ":

    Колега, на колко години си, че комунистите са успели да ти промият мозъка толкова ? Требва да си дърт. Няма ли да кажеш , пе СССР на два пъти ни е освобождавал - един път от турско робство , един път от фашистко? Едно време , такава простотия ни учеха в училище. Проливали си кръвта, щото са ги изпратили и са имали геополитически интереси. Русия вечно се дели от света и издига стени. Едни танкове и самолети дето правят. Ако се отворят към света, ще бъдат превзети, щото икономически са много зле. Ако не беше петрола , газа и металите - Русия нямаше да може да си изхранва населението. 2021 година и една пералня не могат да направят. Да не говорим компютри. Ама на тебе , като са ти набивали в главата , колко велик е СССР - пораженията са ти за цял живот.

    Коментиран от #161

  • 138 Седесарят.

    14 1 Отговор
    Самолетът падна на териториите на Украйна,в която има гражданска война..Кой пилот ,,и собственик на компания и кой там още който отговаря за сигурност,ще позволи преминаване..???.Само луди и некадърници..търсещи провокацията..Ама ,сега,виж,че следите водели към Русия..!!!..Взривиха го ЦРУ,то и украинските плъшоци..!!!
  • 139 стоян георгиев

    1 13 Отговор

    До коментар #123 от "Бай Шиле":

    баи шиле не си разбрал,не мразя русия нито руснаците напротив много съм загрижен за тях .не харесвам путин и кликата му .тва е разликата между мен и теб.ти харесваш путин ,а за руснаците не те е грижа.гаранция не си чел ни една руска книга,не им познаваш историята и културата им и нямаш никакви намерения да ползваш нещо руско.обаче тва не ти пречи д оправдаваш путин в престъпленията му включително и тези срещу руския народ.

    Коментиран от #151, #153

  • 140 В.В.П.

    9 1 Отговор
    В документа за контрол,пътен лист /ЧМР/,пише ,че компанията превозвач не носи отговорност за стоката ,в райони ,конфликти и стачни действия..За война ,не се споменава,защото никой не праща тогава стока,поради военните действия.. А тия ,даже си летят....Ами ,берете си кахъра.!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Фалшива новина

    14 3 Отговор
    Отново манипулативна писаница на турчина денисчо.

    Коментиран от #144, #173

  • 143 Begoogleinvest

    10 4 Отговор
    В най-лошия случай допускам украинските "ГЕРОИ" пилоти на СУ-25 са се скрили зад пътническия самолет.....страшно подло и долно, но е било запланумано от ЦРУ! Вижте какмо САЩ взриви Чернобил и загроби сац страните нищо да не ви учудва. Всичко е подлост и лъжи....
  • 144 Begoogleinvest

    10 3 Отговор

    До коментар #142 от "Фалшива новина":

    Много е ограничен. Това дори не е статия а преписани глупости на те на грозев, оня дето 12 години не вижда корупцията на ГРОБ...
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 БОБИ

    4 0 Отговор
    ЗНАМ защо премахвате коментари
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 chi

    8 1 Отговор
    Факти, пет пари не давам за тези глупости дето сте ги побликували!
  • 151 Хохълът.

    0 1 Отговор

    До коментар #139 от "стоян георгиев":

    Ей,,,браво е,Ти още малко и в любов ще ми се обясниш...!!!.Поомекваш ,нещо ,Гергиев.;
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Хохълът.

    1 4 Отговор

    До коментар #139 от "стоян георгиев":

    Значи ,Гергиев,не си русофоб,,а ,си Антипутинист,. Браво е,,като мен си!!! ..Ши звънна,кефиш ме!!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Д. Петров

    2 6 Отговор
    Москва на няколко пъти променя тезата си и продължава да отрича своята вина.
  • 157 Д. Петров

    2 6 Отговор

    До коментар #152 от "Нинка.":

    И кой, пък се интересува от твоето мнение, сволач русляшка!?
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 йоан кръстител

    4 2 Отговор
    укропитеците фашисти свалиха самолета
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Тото 1 и Тото 2

    3 1 Отговор
    А следите не сочат ли направо личния адрес на Путин ? Не са ли виновни руснаците и за измирането на динозаврите , за изтребването на индианците , за убийството на братя Кенеди и даже за това , че водата е мокра ?!
  • 163 1520

    3 1 Отговор
    всички провокаций идват о тСАЩ това е повече от ясно

    Коментиран от #171

  • 164 Един

    1 1 Отговор
    ... след 7 години ... станало ясно! Да бе! Ясно е, че щатите не искат да има силна Русия!
  • 165 цербер

    0 1 Отговор
    изпълняваЩ курс от Амстердам до Куала Лумпур
  • 166 Христо Грозев?? Марионетка си, Мекере!!

    5 2 Отговор
    Свалиха го тези, които вадят Политически Дивиденти от това!!!! Русия, е последната, която би направила подобно нещо, защото, знае, че целта е тя да бъде, посочена, като извършител, а тя не желае да се случи, и сега такива, като, теб Грозев, да не спират да Плюят!!

    Коментиран от #169

  • 167 Тракиец

    2 5 Отговор
    Имали мръсотия търсете Русия.Ако случайно те не са значи е Сащ.
  • 168 много зле

    4 4 Отговор
    Всички червени боклуци са се хвърлили на амбразурата да спасяват реномето на дикататора джюдже, Путин!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 много зле

    4 5 Отговор
    Режимът на Путин е диктатура, това е един жесток и анти-човешки режим, Путин е за затвора, гаден изверг!
  • 171 неграмотник

    2 0 Отговор

    До коментар #163 от "1520":

    Всички тъпотии идват от прости хора, като теб, научи се първо да пишеш палячо.
  • 172 Бг мен

    1 2 Отговор
    Много проруски гадни тролове! Подиграват се със смъртта на невинни хора. Само те могат да направят това.
  • 173 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #142 от "Фалшива новина":

    За Ганю може и да е фалшива, но не и за останалия свят!
  • 174 ДЖОТО

    1 0 Отговор
    А ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ЗА СВАЛЕН САМОЛЕТ НАД ШАБЛА С БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ?НЕГО ЛИ СВАЛИХА САЩ?
  • 175 ПРЕСТЪПНИК

    0 0 Отговор
    РАКЕТАТА Е РУСКА НО КОЙ НАТИСНА КОПЧЕТО - ЕРПЕГЕТО КОЕТО ДЪРЖЕШЕ БОЙКО САМО ЛИ СТРЕЛЯШЕ .............Правителството ще трябва да плати 50 хил. евро на вдовицата на Тодор Тодоров-Чакъра за това, че е допусната смъртта му при ръководена от тогавашния секретар на МВР Бойко Борисов полицейска операция. При двудневната акция през декември 2003 г., по заповед на главния секретар, с гранатомет е обстрелвана къщата на Чакъра в Харманли. Тогава разследващите приеха версията, че той се е взривил сам с ръчна граната.

    По-късно полицаи откриха овъгленото тяло на мъжа, след като покривът на къщата изгоря при обстрелите на полицията.