Last news in Fakti

8 Юни, 2021 14:55 2 189 58

Германия настоява за бърз старт на преговорите със Северна Македония и Албания

  • северна македония-
  • хайко маас-
  • албания

Това обяви Хайко Маас

Германия настоява за бърз старт на преговорите със Северна Македония и Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия настоява за бърз старт на преговорите с Албания и Северна Македония. Това обяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от ТАСС.

Дипломатът насърчи Западните Балкани да покажат желание за бърз напредък. Германският представител смята, че държавите от региона заслужават това.

Маас заяви, че тези граждани очакват отчетност и икономически напредък от своите правителства. Тези граждани очакват ЕС да осигури надежден път на тези страни към Европа.

Посочва се, че през последните години балканските държави са постигнали голям напредък. Маас обяви, че бъдещето на всички шест държави от региона е в ЕС.

Тези страни се призовават да укрепят върховенството на закона. Важно е те да защитят свободата на медиите и да създадат демократично пространство.

Повтаря се, че Северна Македония и Албания са постигнали голям напредък. Затова е и важно те да стартират преговорите бързо.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полковник РУМНО

    64 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

    Коментиран от #21, #36, #38, #55

  • 2 Абсолютно

    51 0 Отговор
    Може да имат страхотно бъдеще, ако се откажат от лъжливата си история и приемат истинската такава
  • 3 Факт

    44 1 Отговор
    Тя и Австрия говори на австрийски!

    Коментиран от #37

  • 4 Заркривай ЕС

    40 0 Отговор
    Там са събрани само антибългарски страни
  • 5 Стефан

    27 0 Отговор
    Като много ги искаш приберете ги при вас ,а ние ще си вземем нашата територия до Адриатическо море, не ви искаме земите на юг от нас, ние вече ги купихме.
  • 6 КОТарАК

    37 1 Отговор
    настоявам да се изгонят ЛИДЛ от БГ с техните хранителни боклуци , които разказаха играта на БГ производителите и малките магазини
  • 7 Софиянец

    43 0 Отговор
    Бърз старт, колко да е бърз - 2046 година ми се струва реалистично
  • 8 Някой си

    36 0 Отговор
    Хайко да си гледа работата!
    Докато не изпълнят условията македонците ще видят ЕС през крив макарон!
  • 9 Перо

    40 0 Отговор
    Всички ще се вслушат в думите на соросиста-джендър! Скоро Алтернатива на Германия ще ви смачка! Защо не подскачаше срещу Гърция. Нищо и никой не може да се пребори срещу 85% от българското население,а под-човеците от РСМ ще гризнат дръвцето за много време! Чака ги поредния отказ!

    Коментиран от #39

  • 10 севернаненамквоси

    30 2 Отговор
    Албания, ако иска да влиза, северномакедония да почака докато си изясни половата идентичност !
  • 11 Хайко Хайко

    18 1 Отговор
    Ебемтимайко. Северна Македония в ЕС по нататък
  • 12 Six teen

    14 0 Отговор
    Горкият Александър Македонски, сигурно се обръща в гроба като гледа как им подливат вода на македонците :)
  • 13 Хайко

    26 0 Отговор
    днеска го има, утре го няма, България е завинаги.
  • 14 Един

    33 0 Отговор
    "Дипломатът насърчи Западните Балкани да покажат желание за бърз напредък"

    Eто тук е разковничето и това е ясно на всяка една дипломация в ЕС. Изцяло от РСМ зависи началото на преговорите. Всяка една държава досега е правила жертви в името на това да влезе в ЕС. Ние например затворихме 2 перфектно работещи ядрени реактора. Време е северномакедонците да спрат да се ослушват и да приемат исканията на България, ако ще влизат в ЕС изобщо.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българина

    29 0 Отговор
    Когато германците признаят австрийския език....
  • 17 Патриот

    31 1 Отговор
    Хайко, би трябвало да знае, че пътя на РСМ към ЕС, минава през България. С измисленият от Тито и Сталин македонски език през 45-година и откраднатата от България история, не може да има влизане в ЕС.
  • 18 Нещастник

    26 0 Отговор
    Насърчавам Германия да признае австрийския и швейцарския език, а англия да признае австалийския, нивоздландския и американския, защо не и канадския! франция да признае белгийския! Въобще плеяда от нови езици тропат на вратата да бъдат признати...
  • 19 До Маас! Сопри се бе, човече!

    15 0 Отговор
    ПИЧ, КАК ЩЕ ИЗПРАВОШ КРИВО ДЪРВО? ОТ ДЯДО МИ ЗНАМ, ЧЕ ДЪРВО СЕ ИЗПРАВЯ С ОГЪН, АМА ТРЯБВА ДА ВНИМАВАШ ДА НЕ ГО ЗАПАЛИШ! ТЕ, ТАМ В ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ИСКАТ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ С БУРЕ БАРУТ И ТИ ВМЕСТО ДА ПОЛИВАШ СЪС СТУДЕНА ВОДА, НАЛИВАШ БЕНЗИН!
  • 20 Перо

    18 0 Отговор
    На кой му дреме за налудначивите изявления на някакъв чиновник и Меркел?
  • 21 Отговор

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Полковник РУМНО":

    Проблемът е, че Гърция я спираше докато Македония беше под руски контрол, а сега северномакедонците не са. Така че ни сме като албански реотан. Малко късно се сетихме...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 каракачанов

    9 1 Отговор
    Германците са фашисти мразещи българия , партизаните и добрите ятаци , съветския съюз , болшевизма , марксизма-ленинизма и сега искат да ни унижат , та да признаем Македония и да ни откраднат историята с хан Аспарух , хан Крум , хан Омуртаг , Скило Йоаница и Лахана .
  • 25 Съдията Дред

    15 0 Отговор
    Нас Холандия 11 години ни спъва за Шенген. Германия да каза нещо , не е, нали? Ха сега да си трае. Пък и именно Берлинския конгрес, в който водещата роля е на Бисмарк, постави началото на проблемите с Македония, оттам тръгнаха всичките катастрофи през 20 век.
  • 26 Предлагам

    10 1 Отговор
    ДА : Променим нашите учебници по история в които да пише че:
    - немците произлизат от вандалите;
    - са създатели на фашизма и комунизма;
    - че най известните им личности са Хитлер, Маркс и Енгелс;
    - че най- великото им изобретение са газовите камери в които избиват десетки милиони евпеи, поляци, французи, руснаци и т.н.
    - че Бисмарк е поляк а Хегел руски евреин от Калинин град и т.н. и т.н.!!!!
    Когато посрещаме техни делегации задължително да има платна, картини и т.н. изобразяващи Освиенцим, Дахау и т.н. и немски войници извършващи разстрели на майки с деца и т.н. и т.н.
    Да забраним вноса на немска литература;
    Да признаем съществуването на австрийски език и т.н.
    Та нека този Х.Маас каже дали е съгласен това да се случи, на къде трябва да върви Европа към обединение ( търсене на това което ни сближава или акцентиране върху отрицанието, кражба на история, противопоставане, преследване на европейски граждани заради етническа принадлежност и т.н. и т.н.

    Коментиран от #32

  • 27 Чавдар войвода

    9 1 Отговор
    Албания започва преговори без Смакедония.
  • 28 И пак и пак

    7 0 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.
    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.
    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

    Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!

    Коментиран от #35

  • 29 Госあ

    6 0 Отговор
    Извън еврейския съюз има партньори като сащ,Китай, Япония, Великобритания и Русия. С коя от тези страни могат да се сравняват швабите?
  • 30 Хайко, ако бързаш заминавай!!

    7 0 Отговор
    Смятай от 2020 +28години,До 2048год,ако имаш търпение, ако не Заминавай!!!
  • 31 Дебилчев

    2 0 Отговор
    Закъснелият не бърза, така знам, пък и те не правят нищо по въпроса
  • 32 Дебилчев

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Предлагам":

    Точно написано, само маас да го прочете
  • 33 Госあ

    5 1 Отговор
    Стив Ханке го каза в прав текст, че в практиката си не е виждал държава,която от подаяния е просперирала и даде обратния пример със Сингапур, които са отказали всякакви фондове от чужди държави. Освен това, каза в прав текст, че еврофондовете служат единствено за подкрепа на мафията и увеличаване на корупцията в България. Факт.
  • 34 Госあ

    8 0 Отговор
    Всъщност, освен подкрепата за турците, благодарение на Германия сме преживели две национални катастрофи. Които стават три индиректно със виенската пияница коронован за български цар и междусъюзническата война. Сега преживяваме четвърта под давлението на швабите.
  • 35 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "И пак и пак":

    Това добре, ама на ДПМНЕ - лидера Ристето МицкоВски на жената сестрата е българка по паспорт! Което значи, че на Ристето децата са първи братовчеди с българчета! Да са живи и здрави децата, ама с дъртите вмирисани тюфлеци и от двете страни на Осоговската планина какво правим?!
  • 36 СталинТитоМаас

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Полковник РУМНО":

    ХАЙКУ мааас е син на старшина и шивачка .бачкатор с,от 24 г , РАБФАКовец , безцереманен кариерист от ГСДП социалдемакрате , протеже на свърхлевия до троцкизъм Оскар Лафонтен , но няма негоните маниери е е един грубиян , арогантен , замесен със скандали за подслушване на журналисти , Рублофил , Сталинист и Коминтерновец , сигерно е фен на Тито. жена му бегала с децата , сега живее с порноактриса.Кой те е опълномощил да говориш от името на Германия , друже Титовист.Не могат да го дишат както Пегида , така и християндемократите , но по силат на коалиционното споразумениим е наложен..Ей фФжен.
  • 37 ГЕТИГОТИБЪЛГ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Когато Австрия е била държава дойчовците не се знаели че са германци. Те са македонците сред немско говорещите.Бисмарк ги обединява във федерална дъргава и така да днес.-Те са прусаци , силизийци , шваби , елзасци , лотарингци .Само не са Готи те са фалшификат .ГОТИ = ГЕТИ = СЛОВЕНИ =БЪЛГАРИ.ГОТИ Е ФАЛШИФИКАТ .йОРДАНЕС Е НАПИСАЛ НА БЪЛГАРСКИ БИБЛИЯ ГЕТИКА.ПОСЛЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИСТОРИЯТА СЪС СРЕБЪРНИЯ КОДЕСК , ФАЛШИФИКАТ ПИСАН НА ШВАБСКИ.тОЗИ Е КРАЙНОЛЯВ СТАЛИНИСТ И ТИТОВИС И ГОВОРИ КАВО ОТ СВОЕ ИМЕ КАТО ХЪРВАТСКИЯ АРОГАНТ ПРЕДИДЕНТ ТИТОВИСТ
  • 38 КойситебеЕй

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Полковник РУМНО":

    ТОЗИ МЕЧТАТЕ ЗА СТАЛИСКИЯ СССРИ ТИТОВАТА СФРЮ , КОЙ ГО БРЪСНЕ ЗА АФЪЗКА ! КАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ ГО ЗАБРАВЯТ.МЕРАКЛИЯ ДА НИ ПРАВИ нов ЕСССР.ДА АМА НЕ .Няма Германия да нарежда на останалите .Мсамо да ги помоли.УЧТИВО !.Този не е дипломат а се държи като наздзирател в концлагер."", защо тази синя слива е червена .Защото е зелена , сине.""Креслив , за да му обърнат внимание , иначе не го забелязват.Спок Българи , и този ще оттече в канализацията.
  • 39 Пере

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Вразуми се момче. С тази омраза до никаде няма да стигнем. Докато Македонците и Сърбите пътуваха по света ти си разтваряше пликче с Лимонада и мечтаеше за дъвки и дънки.

    Коментиран от #41, #43, #46, #47, #54

  • 40 Anon

    2 1 Отговор
    Голяма грешка ще е.
    Тези ще са троянския кон на Русия в ЕС.
    Тези или са прости или са били купени от Русия.
  • 41 Кси

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пере":

    Няма как да знаеш кой за какво е мечтал, примитивен си, твоите мечти не са мои мечти и нищо не си разбрал от "пликчето с лимонада", човек може да е добре и щастлив с малко битови неща и повече духовни, но това няма как да го разбереш, още живеете с мислене на титовисти от югобатака, бяхте подлеци и с изтока и запада и го считате за превъзходство, и днес сте същите измекяри ЖАЛКИ
  • 42 Човек

    2 0 Отговор
    Хайко трай си и не са бутай между шамарите! Да не го отнесе и ти:))
    Проф. Овчаров е прав като казва, че трябва много да им се говори и обесняват на запад, за да разберат наща позиция, но ние нищо не прави по въпроса, уви!
  • 43 Дебилчев

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пере":

    Вразумите се вие, че сте затънали в лъжи и фалшификации на език и история БЪЛГАРСКИ, това че бяхте отворени на запад в югославия НЕ ви прави ПО-ДОБРИ, още си въобразявате, че сте в югославията/сърби, репресират другите етноси/, събудете се, тая шитня приключи и не сте по-добри, по-лоши сте, запомни го, ПЕРко

    Коментиран от #45

  • 44 Павел Пенев

    5 0 Отговор
    Този Хайко съвсем е изтрешял покрай баба си Меркел.Дайде му да прочете История на България в първите 6 тома издадени при социализма ,които са истински а не измишльотини на съвременни историци,които имат висше образование но им липсва средното.
  • 45 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Дебилчев":

    Чета коментарите ти, обаче ние пеем македонски песни, ако не бяха те какво щяхме да пеем на масата с ракийката.

    Коментиран от #49

  • 46 Един

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Пере":

    Когато северномакедонците и сърбите са били пътували не знам си къде, аз не съм бил роден. Днес сме 2021 г, 21 век. България е в ЕС, Северна Македония НЕ Е. Северна Македония иска да влзе в ЕС, следователно трябва да изпълни условията на тези, които вече са членове, а не самата тя да поставя условия. То е абсурдно като цяло. Ние нямаме нужда от одобрението на Северна Македония. Северна Македония има нужда от нашето "да". Северномакедонците се държите сякаш е обратно и докато не се осъзнаете, ще си стоите отвън. Какво било преди 30-40-50 години няма никакво значение в случая.
  • 47 Един

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Пере":

    Когато северномакедонците и сърбите са били пътували не знам си къде, аз не съм бил роден. Днес сме 2021 г, 21 век. България е в ЕС, Северна Македония НЕ Е. Северна Македония иска да влзе в ЕС, следователно трябва да изпълни условията на тези, които вече са членове, а не самата тя да поставя условия. То е абсурдно като цяло. Ние нямаме нужда от одобрението на Северна Македония. Северна Македония има нужда от нашето "да". Северномакедонците се държите сякаш е обратно и докато не се осъзнаете, ще си стоите отвън. Какво било преди 30-40-50 години няма никакво значение в случая.

    Коментиран от #48, #50

  • 48 Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Един":

    Точно сме 21 век, обаче нашите условия дето ги искаме са от 19 век, защо не ни разбира никой от ЕС. ЕС е икономически блок за водене на бизнес, не за постигане на нещо което не сме успяли да постигнем. И какво направихме вкарахме си автогол, ще разберете след години. Айде защо не поискаме европейски права за Българите в Беломорска Македония.
  • 49 Дебилчев

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Македонски песни от Пиринска Македония, от вардарска, егейска, пееш ги на български език, там живеят етнически българи, името македония е географско наименование, може да пееш и родопски песни, това не те прави друг

    Коментиран от #56

  • 50 Дебилчев

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Един":

    Е, тоя перко намеква, че ние сме нищо, а те голямата работа, понеже при соца бяха отворени на запад, а те са свикнали да бозаят от 2 майки и днес искат с Русия и в ЕС, долни са както преди
  • 51 Брей

    2 1 Отговор
    Аман от популисти-фашисти
  • 52 Скопие лъжат че са бедни!

    2 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!?Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #57

  • 53 Нетърпимо

    3 0 Отговор
    Хайко ли си Байко ли си,но само да ти кажем,че докато не се отрекат от фалшивата сиистория,,не признаят бълг.език и корени и култура.Докато не кажат на хората истината,да не очакват НИЩО от България.ВЕТО.
  • 54 Ние

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пере":

    Ние,бълтарите,никота не завиждаме на никой.Имали сте дъвки,дънки-ок.Ние за българите македонци си дадохме кръвта,за да ги освободим и да си живеем както преди да ни разделят Великите сили и да ни избият нацията и в Сърбия,и в Гърция,и в Турция и в Румъния.Кое не разбирате?Осъзнайте се,това е шанс от Съдбата да има шанс единението на българския народ,толкова дме изстрадали
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Минчо

    0 0 Отговор
    Абе германците първо да признаят австрийски език, после да настояват кой да влиза в ЕС и т.н.
Новини по държави: