Last news in Fakti

8 Юни, 2021 20:17 2 517 13

ЕС прие нов доклад за Румъния

  • ес-
  • доклад-
  • румъния

Вижда се добър напредък

ЕС прие нов доклад за Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз днес прие нов доклад за Румъния, съобщи БНТ.

Румъния и България са единствените европейски държави, които след приемането си бяха поставени под наблюдение. Към момента не е издаден доклад за България.

Докладът е по Механизма за сътрудничество и проверка. Последният доклад за двете държави излезе преди близо две години.

Обобщава се, че румънското правителство е дало нов тласък за реформи. Румънските представители са на път да изпълнят европейските условия.

ЕС очаква конкретни законодателни промени в страната. През следващият месец предстои да бъдат представените докладите за върховенството на закона за всички държави.

България очаква своя доклад.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    16 0 Отговор
    Каква изненада, доклада е кратък, има към 100 души за доживотен затвор, без право на помилване. След това всичко се подрежда, ако има постоянен мониторинг, че се множат.
  • 2 Присмехулник

    14 1 Отговор
    След тези гафове,по добре да изчакаме с доклада,гаранция че няма да ни хареса...
  • 3 Машина на времето

    33 2 Отговор
    Преди Борисов Румънците бяха 10% по бедни от нас, след Борисов Румънците са 35% по богати от нас!

    Коментиран от #10

  • 4 КОТарАК

    17 5 Отговор
    колкото и проблеми да ни създава ЕС и НАТО , без тях тук щеше да е някаква дива анархия от 90те. не сме узрели да се управляваме сами
  • 5 име

    4 0 Отговор
    каква е опорката на факти? като няма за нас? пишете какво да мислим и пишем. не може да решим сами. кого да критикуваме и хвалим?
  • 6 честен ционист

    21 1 Отговор
    Като приемаха Кочинката 2007г, много българи се вайкаха, зашо закачат власите към тях като куфар и защо са в комплект двете държави, при положение, че Букурещ по това време беше най-изостаналата европейска стоица. А то какво стана днес, Румъния се оделила вече и Кочимката останала последен вагон на композицията, готов да се откъсне окончателно.
  • 7 предател

    13 2 Отговор
    Боко влаха работи 16г против интересите на България.

    Коментиран от #8

  • 8 Пръц

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "предател":

    Първо,Баце е шоп.Второ,всички ПМ след 10то ноемврийския преврат са работили срещу България.Но ролята на простоватият селяндур Цветанов (ака)Киряк Стефчов е епична
  • 9 дежаву

    10 1 Отговор
    Доклада за Мутренски Герберистан не е за показване. А то няма и как да го покажат гьонсуратите еврохeйски. Подлогите на ЕНП ни управляваха 3 мандата и се оср*ха до уши! Затова ще чакат някой друг да дойде на власт, че да припишат всички злини на него, както направиха при Орешарски през 2013 година...
  • 10 Гошо

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Машина на времето":

    Румънците реално никога не са били по бедни от нас ,като цяло говоря
  • 11 Така така

    1 0 Отговор
    нали нямаше нужда от съд! Само Буцо ви беше в главата.На ви сега ,няма върховенство но закона .Нали кръщаваха милиционерските си набези на съдиите!Има Буцо , Шиши ,Божков и Магнитски!
  • 12 Винаги

    11 2 Отговор
    В Румъния след Чаушеско никога не е имало комунисти или подобни,не е имало никакви романтични про комунистически настроения и винаги са мразели Русия.
    В БГ все още има хора милеещи по зрелия социализъм на бай Тошо.
    Това е!Рашков милиционерчето е типичен пример.Румен Петков също,как да сме като Румъния като винаги сме във война с демокрацията!
  • 13 Anon

    2 2 Отговор
    Румънците мразеха Чаушешко.

    Той беше като нашият Тиквун. Цял ден по ТВто, инспекции на фабрики и прочие

    Опитваше да си създаде култ към личността.
Новини по държави: