Last news in Fakti

10 Юни, 2021 10:31 1 712 20

Байдън е във Великобритания за срещата на Г-7. Следва Путин

  • джо байдън-
  • г-7-
  • сащ-
  • владимир путин

Републиканецът вече отлетя за графство Корнуол, където днес ще се срещне с британския премиер Борис Джонсън в навечерието на откриването на срещата

Байдън е във Великобритания за срещата на Г-7. Следва Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън кацна с полет на Air Force One във военновъздушната база Милденхол в графство Съфолк, Великобритания в началото на първото му пътуване в чужбина като американски президент.

Голяма група от около 1000 американски войници и техните семейства, дислоцирани в базата, го чакаха в хангар, където той направи обръщение и отбеляза, че ще предаде ясно послание на руския президент Владимир Путин, когато се срещнат следващата седмица след срещите на върха на НАТО, Г-7 и с европейските лидери.

"Ние не търсим конфликт с Русия. Искаме стабилни и предвидими отношения, но аз винаги съм бил ясен: Съединените щати ще отвърнат по твърд и осезаем начин, ако руското правителство се впусне във вредни дейности", заяви Байдън. Той добави, че е решен да възстанови трансатлантическите връзки и да преформатира отношенията с Русия след 4-те години на управление на предшественика му Доналд Тръмп.

Байдън каза още, че „във всеки един момент от извървения път ще става ясно, че Съединените щати се завръщат на сцената и демокрациите по света са заедно, за да се справят с най-трудните предизвикателства и най-важните въпроси от значение за бъдещето.

„Обединеното кралство и Съединените щати като основатели на НАТО са част от най-силния военен и политически съюз в историята на света“, изтъкна Байдън и допълни:

„Сега трябва да модернизираме нашия съюз, да инвестираме в инфраструктурата, в киберпространството си и да бъдем защитени срещу всяка заплаха, пред която сме изправени през последното десетилетие и новите предизвикателства“.

След кратък престой в базата Джо Байдън отлетя за графство Корнуол, където днес ще се срещне с британския премиер Борис Джонсън в навечерието на откриването на срещата на Г-7.

По време на полета му към Великобритания през Атлантика прессекретарят на президента Джен Псаки обяви, че Съединените щати ще подарят 500 милиона дози ваксини на по-бедните страни.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    25 3 Отговор
    Г-7 , клуба на длъжниците ‼
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 иииихихихи

    19 5 Отговор
    До герберастите , този вече е ваш враг , съвтевам ви да отидете да са помолите на Путин да ви защити от лошия закон Магниотски :):)
  • 4 село

    16 1 Отговор
    Баба Бети за Джо: Я колко е пораснал !!
  • 5 плевен

    13 2 Отговор
    Типично е за Анатоли, да нарече Байдън "Републиканец", в подзаглавието.

    Коментиран от #20

  • 6 Ops

    15 0 Отговор
    Байдън не е републиканец, противно на подвеждащото заглавие, той е от демократическата партия... Кандидат за президент от републиканската партия беше Доналд Тръмп
  • 7 ххи

    13 0 Отговор
    "Говорителката на Нанси Пелоси в речта си, похвали Джо Байдън, като го нарече" пълен пакет ", това го нарече, това е истинският термин, който използва, тя го нарече" пълен пакет ". Сега получава телефонни обаждания от сенатор Лари Крейг. - Джей Лено
  • 8 хихи

    18 0 Отговор
    Когато Джордж разбрал, че майка му е гласувала за Байдън, ѝ се разсърдил и цяла седмица не носил цветя на гроба и...
  • 9 2121

    21 2 Отговор
    И! Ние трябва да клепаме с уши, че човек вън от употреба,се води Президент на най-корумпираната страна, потънала в дългове, без икономика и селско стопанство, 40% фалшиви долари/хартийки за тапети/,сащ.Не ни интересува къде ще ходи Байдън.Дано помни ,че трябва да се срещне с Президента на най-силната във всяко отношение Русия-Вл. Вл. Путин.Путин му оказва снизходително внимание, имайки предвид здравето на Байдън/забравяне ,четене от екран;дали разбира е втори въпрос/ и търпеливо ще го изслуша.Че ,няма полза от срещата всички мислещи българи/изключвам подлогата Б. Борисов ,ГЕРБ, ОП, Воля и осъдения Марешки ,НФСБ,позорната турска етническа партия ДПС,всички СДС т. нар. "Градска десница"/ и всички соросоидчета.Голям смях,смешен ще е другаря Байдън.Умряла работа, както би казал един съвременен Бай Ганьо.

    Коментиран от #12

  • 10 пешо

    12 0 Отговор
    дедето ще забрави от къде е тръгнало...
    да го настанят във "флетчър мемориъл хоум", да си почине.
  • 11 Гошо

    13 0 Отговор
    Републиканецът вече отлетя за графство Корнуол, където днес ще се срещне с британския премиер Борис Джонсън
    Автора , какво да ти кажа ,освен че и до кенефа да ходиш ти трябва листче с инструкции
  • 12 Гошо

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "2121":

    А най вече да четем Анатолий ,щот много знае за политиката и най вече кой е демократ кой е републиканец
  • 13 Седесарят.

    12 0 Отговор
    Аз , ДЖО,РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ!!
  • 14 хихи

    15 0 Отговор
    Киргизстан е най-лошият кошмар за САЩ - 6 000 000 мюсюлмани, с китайски лица, говорещи на руски!
  • 15 az #Победа76

    13 0 Отговор
    Икономическата дупка, в която либералния модел вкара запада, а и целия свят, т.к. глобализацията доведе до пълна взаимообвързаност, сега принуждава същите защитници на действащия глобален либерален модел, в лицето на Байдън и на кръговете зад него да договарят условията за своето отстъпление... Всъщност под фанфарите и хвалебствията от подконтролните медийни гиганти Байдън ще предложи на Путин да очертаят новите границите на зоните на влияние в бъдещия свят на макрорегионите... Днешната ситуация, в която е Байдън ми напомня изключително много на ситуацията в СССР при Горбачов ...
  • 16 Българина

    5 0 Отговор
    Моментално излизане от нато докато няма бг контингент в Сащ, който да посреща нашия президент. Падишаха ще наглежда колониите
  • 17 не може да бъде

    6 0 Отговор
    Срещата Байдън -Путин е по инициатива на американската страна.Ние можем да съдим за целите ,които преселедва Байдън с тази среща само по официалните изявления,които по същество заблуждават за истинските цели.Аз считам ,че Байдън в момента е объркън и раздвоен,както авторът на статията ,който го счита за републиканец!От една страна се вижда огромната лична неприязън на Байдън по отношение на Путин и стремежът към доминиране,а от друга -осъзнаването че Путин е изключителен ръководител и е изградил от Русия непревзимаема крепост!?Байдън има много сложна задача за изграждане на някакви приемливи отношения с Русия,защото иначе САЩ го чакат тежки дни.И ще кажа веднага защо-защото първо ,въпреки многото помия и негативни приказки Русия се развива добре икономически-вижте данните ,за 20 г.Русия има най -високия ръст в света на БВП по индекса на покупателната способност!?Това означава развитие,може да не е първа сила по БВП но се развива добре!И който следи икономиката на Русия не може да не забележи огромното ктроителство в много области!А на второ място е съюзът с Китай-и този съюз не вещае нищо добро нито за САЩ нито за ЕС!И затова и за ЕС и за САЩ е необходимо сега приемлимво споразумение-хем да запазят лице,хем да се предпазят от неприятности!Изключително сложна задача!
  • 18 Варненец

    6 1 Отговор
    САЩ са в цайтнот, нямат време, а губят все повече % от световното лидерство. Китай ги измества икономически, а Русия - военно и геополитически. Ние българите изчезваме заради западния сценарий. Пак избрахме страната на булката.
  • 19 dsсса

    4 0 Отговор
    Дж.Б.: Търсят се доброволци за война с Русия. По-активно, за да не посочвам!

    Останалите: Ами можеш да посочиш Алабама или Небраска, другите сме пас.
  • 20 No Exit

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    От гледна точка на Кралицата Джо е републиканец защото не е монархист; САЩ са република, а не Кралска територия като Канада например.
Новини по държави: