Last news in Fakti

11 Юни, 2021 19:20 2 715 26

САЩ поставят Германия на първо място

  • сащ-
  • полша-
  • германия

Полша очаква различно поведение

САЩ поставят Германия на първо място - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен глава отдава приоритет на Германия като водещ американски партньор в Европа. Това обяви полският външен министър Збигнев Рау, цитиран от радио Полша.

Дипломатът обяви, че Германия се приравнява с Европа. Мнението на Рау е, че американската администрация фаворизира страната.

Той е разочарован, че американският държавен глава не е намерил за необходимо да разговаря с държавните глави на страните от Източна Европа. Американската администрация обаче е настоявала за срещата с руския държавен глава Владимир Путин.

Полският представител настоява, че американските партньори на изток са изключително важни. Дипломатът настоява за бързо подновяване на диалога между САЩ и Полша.

Според него Германия не е показала принципни позиции по определени въпроси. Настоява се и за диалог по тази тема.

Полша ще продължи да търси диалог.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже е-е-е

    19 2 Отговор
    Какво самочувствие имат тези

    Коментиран от #6

  • 2 Бананена република

    19 1 Отговор
    А ние сме на последно. А честито...
  • 3 Хо хо хо

    12 2 Отговор
    Полша е беше ли пръв подръжник на Германия и не беше ли пълно с поляци там?
  • 4 Град Козлодуй

    8 1 Отговор
    Може ли някой да ми услужи с 1500 лв. Разболях се с много гадна венерически болест. Ако се съберете 100 човека това са само по 15 лева
  • 5 Дядото курти

    10 0 Отговор
    В афера ще има днес видео с подкупите на тиквата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 не може да бъде

    8 2 Отговор
    Това е съвършено невярно твърдение или опит за манипулация!САЩ респ.Джо Байдън вече съвъсем открито поставя Германия на второ място ,но това "второ" също изисква пояснение.При посещението си във Великобритания Байдън и Джонсън са подписали ново издание на т.н.Атлантическа харта от 1941 г.,която съвсем недвусмислено поставя англосаксонският свят в лицето на САЩ и Великобритания като най-важен,водещ и ръководещ,а останалите трябва да се присъединят и да пригласят.В тази харта специално място е отделено за Канада,Австралия и Нова Зеландия,а за Германия -нищо !?Приемането на тази харта е сигнал за натиска който ще бъде оказван на различните държави вкарани в капана на различни съюзи и организации,за да плуват във фарватера на англосаксите!Историята е показала ,че англосксонците .основно англичани и американци много умело изпозват различни механизми за да подчиняват държави,групи хора и отделни личности!Остава сега да видим дали тази нова харта ще проработи ,но подписването и показва също ,че с англосаксонското доминиране нещо не е наред!Разбира се поляците ще бъдат много недоволни ,защото тях май вече никой не ги бръсне за слива ,което не предвещава добри перспективи!А за нас ...считам че е най.добре да не казвам нищо!?
  • 10 ЕС мръсна мръс

    4 1 Отговор
    Изроди с изроди се събират. Сега и САЩ и Германия са фашаги!
    Но всички знаем какво очаква фашистите.
  • 11 КОЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Заем Наем":

    Ти трябва да си македонец , толкоз глупости на едно място не бях чел
  • 12 Врачка

    3 0 Отговор
    България каква е на САЩ,партньор или партньорка?От страната на булката ли сме както винаги?
  • 13 GnG

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Заем Наем":

    Хайде да не ИЗКРИВЯВАТЕ ИСТИНАТА ?! :)

    Русия е получавала помощ от САЩ по договора ЛЕНДЛИЗ, но всичко си е ПЛАТИЛА !
    Дори е ПЛАТИЛА недоставените стоки, понеже немската армия е потопила натоварените за Русия американски кораби !

    ВСВ е спечелена с МНОГО ЖЕРТВИ !

    Русия дава 25 милиона жертви, Китай 15 - общо двете държави дават 40 милиона жертви, докато САЩ и Великобритания дават по-малко от 800 хиляди жертви !

    Сам можете да проверите КОГА е открит Западния фронт ( Втория фронт ) !
    ЮНИ 1944 г. !
  • 14 Бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Заем Наем":

    Не ти е ясен този въпрос,миличък.Договорът за лизинг е сключен срещу ангажимент на Сталин да дислоцира 16 дивизии и да щурмува Япония.45-та год. ангажимента е изпълнен и Червената армия е била готова да дебаркира.Главната причина за капитулацията на Япония са атомните бомби но и опасността да бъдат завладени от СССР.Така че този договор не е това което си мислиш.Пък и танковете при Сталинград са Т 34,които ми се струва,че не са американски.
  • 15 Непукист

    3 2 Отговор
    Германия губи войната заради тотален малшанс и абсурдното себеотрицание на руския народ.Най -студените зими са 41-а и 42-а години,проливните дъждове 41-а ,които блокират цялата групировка от армии център на километри от Москва.Германия има тотално технологично предимство в началото на войната,но естествено с времето разликата е заличена.И най-голямата грешка е кампанията на Балканите,при която се губят поне 3 седмици оказали се фатални в крайна сметка.

    Коментиран от #17, #19, #20

  • 16 Бай Шиле

    3 1 Отговор
    По сталинско време,никой не е отричал американската материална помощ за СССР.Но все пак без отговор остана въпросът на Сталин: защо открихте втория фронт,чак когато Жуков беше на 80 км. от Берлин?Така че да се твърди, че лендлизинга има решаваща роля в 2СВ е или неграмотно или платено.
  • 17 не може да бъде

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Непукист":

    Много неточно,граничещо с неистина твърдение.Причините са доста и мястото във форума е твърде малко за обяснение на поражението на Германия.За поражението при Москва студовете и проливните дъждове наистина са оказали силно влияние...върху германската техника!Jанковете им буксуват в снега и калта ,оптиката се замъглява и се появяват пукнатини,маслото в хидравликата замръзва ,дизелът също ,бензиновите двигатели палят много трудно,оръдията не стрелят,а повредите са безкрайни!Немските униформи са красиви,но се оказват непригодни да защитят войниците от студа!?Просто германската армия не е била подготвена за сражения в такива условия.Ами който иска да убие акула ,трябва да вземе нещо повече от джобно ножче!
  • 18 Непукист

    3 0 Отговор
    В крайна сметка е логично войната да се реши на източния фронт,защото самата идея на националсоциалистите е "Lebensraum"на изток.Включително и прочистването му от хората.Във Франция никъде няма "фашистки"прочиствания.Сблъсък на два строя,който до голяма степен е провокиран и от западните демокрации.И откриването на втори фронт чак през 44 година е единствено с цел да се доунищожат.

    Коментиран от #21

  • 19 Бай Шиле

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Непукист":

    Колега трол,защитаваш най изтърканата теза,че "генерал зима" е попречил на германците да победят.Да зимата е попречила но основното е,че германците са завоеватели,а зад съветските войници е бил Сталинград където, са били децата,жените и родителите им.Жалко е когато хлапета разсъждават за 2СВ от позицията на Дойче веле.

    Коментиран от #23

  • 20 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Непукист":

    Пропусна да уточниш че 41-42 студено е било само от западната страна на източния фронт, от другата не е било така, защото са ги топлели с калорифер от САЩ Дъждовете също са насочени от англичаните основно върху зоните където са били дислоцирани немските воиски
  • 21 Бай Шиле

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Непукист":

    Отлично си го забелязал.Виждал съм две снимки от онова време:Париж посреща германците и Сталинград посреща германците.На първата е бистро с две фльорци и германски офицери.На втората е някаква 20 годишна снайперистка,задържала три дни немска рота на не без известната ул.Болшая Садовая в Сталинград.
  • 22 Щирлиц

    5 0 Отговор
    Поляците ги хваща яд,че са си свалили гащите,а женихът отива при друга.
  • 23 Непукист

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Шиле":

    Какъв трол?!Сталин избива 10 млн украинци от глад през 30-те години..В началото на войната в Украйна,Беларус и балтийските държави германците са посрещнати като освободители.Това,че не се възползват е една от основните им грешки.Армията на генерал Власов е с над 1млн руснаци,които се бият до края срещу комунистите.Друг мн важен фактор е и договора за ненападение между комунистите и Япония(аз лично не виждам логика)точно в най -критичния момент и това позволява зимата на 41ва година да се прехвърлят над 10 напълно екипирани и подготвени дивизии,които обръщат всичко ,защото нещата са на кантар в този момент.Колкото до това колко са боеспособни руснаците се вижда ясно във Финландия малко по рано!Разликата между немската и руската армия в техническо,стратегическо и всякакво военно отношение е неизмерима.Просто поведението на немците им дава така нужната мотивация.

    Коментиран от #24

  • 24 Бай Шиле

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Непукист":

    Разбрах тезата ти:немската армия е по добра от руската.На 09.051945 год. тази теза не е била много популярна.Може и да греша,а?

    Коментиран от #25

  • 25 байко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Шиле":

    ПОБЕДИТЕЛИТЕ ПИШАТ ИСТОРИЯТА ама какво да им обясняваш на тия. Това било, онова било ама като ги зачатка Непобедимая Красная квичат на поразия, та и до днес. Вече даже само като и видят дивизиите да маневрират и се почва скимтене😂
  • 26 чакал

    0 0 Отговор
    ОКУПАТОРИТЕ НА ГЕРМАНИЯ НЯМА ДА СИ ОТИДАТ, ЗАТОВА ГЕН. ДЕГОЛ Е ИЗГОНИЛ САЩ ОТ ФРАНЦИЯ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания