12 Юни, 2021 12:15 2 304 22

КНДР увеличава отбранителната си мощ

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • отбрана-
  • мерки-
  • заседание

Конкретните задачи за момента остават тайна

КНДР увеличава отбранителната си мощ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун присъства на заседание на Централния военен комитет на Корейската работническа партия (WPK), на което бяха обсъдени задачите за увеличаване на отбранителните способности на фона на ситуацията около Корейския полуостров, съобщи Корейската централна телеграфна агенция.

„На срещата в разширен формат бяха формулирани важни задачи за по-нататъшно повишаване на бойната ефективност на въоръжените сили и осигуряване на нови действия в цялостната работа на националната отбрана в съответствие с изискванията на бързо променящата се ситуация около Корейския полуостров“ се казва в съобщението. Агенцията не предоставя конкретна информация за съдържанието на възложените задачи.

По-рано Централният комитет на народните комисари информира, че Политбюро на Централния комитет на партията е решило да свика пленум на Централния комитет в началото на юни, за да анализира междинните резултати от постигането на целите, заложени за 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    16 4 Отговор
    Краварите газ пикаят. Нали Ким пак умре преди две седмици?
  • 2 един от стадото

    2 13 Отговор
    пак сме на сено и охлюви- си казаха ония с тефтерите горе

    Коментиран от #7

  • 3 БОЛШЕВИК

    16 5 Отговор
    Непобедимия Ким не се отказва да пази народа и страната си, от алчните капиталистически псета, които се навъртат около С. Корея!

    Коментиран от #19

  • 4 Гост

    5 18 Отговор
    Тия леваци никой не иска да ги напада защото като ги превземе трябва да ги храни... а те са мнооого гладни. Цял живот на ориз и трева издържа ли се.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 БОЛШЕВИК

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ние 32 години от ситите ли сме? Ако идеш в момента в С. Корея и се върнеш тук и се разходиш на 40км. извън София - друга песен ще запееш!

    Коментиран от #17

  • 6 документирано

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не бъди много сигурен . Краварите не обичат силни и непокорни държави. Искат всички да им се подмазват. Обаче не смеят да скочат директно на С Корея , Виетнам ,Куба , Иран .... Дори и на Венецуела. Скочиха на Сирия , Либия ,Афганистан и то само с подкрепата на 67 държави !!!
  • 7 Аха

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "един от стадото":

    И с най-високият прираст на население в региона. Като си 130 кг преяждащ тулуп , файда някаква от теб да има? Само да тежиш. Гледай кадри , жените им като фиданки , мъжете като манекени от журнал.

    Коментиран от #9

  • 8 оня с коня

    3 14 Отговор
    Тия Изнемощялите от глад С.Корейци получават Периодично Хранителти помощи както от Световни Организации,така и по Море цели Танкери с Ориз от Ю.Корея.Накрая излиза че са едни неблагодарници и в отговол но това Непрекъснато Дрънкат оръжие и Изсрелват Ракети под Предлог че правят Тестове,а целта е Поддържане на Напрежение в Региона.Всъщност нещата НЕ СА ТАКИВА КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ и Ким се въоръжава Прогресивно НЕ защото някой би предявил претенции към Теринорията Му,а защото ТАКИВА СА КИТАЙСКИТЕ ЗАПОВЕДИ- Предоставят се китайски Технологии за пр-во на Модерни Оръжия за да бъде С.Корея БУФЕР между Китай от една страна и про-Американските Ю.Корея и Япония от друга ако стане Патакламата.Естествено отнася го С.Корейския народ по НАЙ-ЖЕСТОК И АНТИХУМАНЕН НАЧИН но,...това е Комунизма в Действие!

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Аха

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Най дебелият там е техният вожд.
  • 10 Q2z

    1 5 Отговор
    Сутринта разоражаване слетобед въоръжаване.

    Коментиран от #15

  • 11 ПЕЕВ

    1 11 Отговор
    ЗНАЧИ ДОСЕГА ДАЖБАТА НА ЕДИН СЕВЕРНОКОРЕЕЦ БЕШЕ 100 ГР. ОРИЗ И ЕДНА ФИЛИЯ СУХ ХЛЯБ НА ДЕН А ОТСЕГА НАТАТЪК КАКВО ЛИ ЩЕЕ.

    Коментиран от #13

  • 12 помним

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    И ние в началото на демокрацията получавахме помощи от краварите във вид на царевица. Само дето се оказа мухлясала и я изхвърлиха в морето.
  • 13 Само питам

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕЕВ":

    Кога за последно ходи в С Корея ?
    То така приказвахте и за Куба.
  • 14 мисля

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Почти уцели , само дето не са съвсем умряли от глад щом се въдят , ако не си нахраниш кокошките с концентриран фураж , ще снасят ли? . В един период нямаха реколта , поради стихийни бедствия , и им беше оказана помощ , но не от Ю. Корея . И с обратен знак , ние сме буфер на американците срещу Русия , и ще го отнесем ние , развитите капиталисти , значи и капитализма е безчовечен.
  • 15 Бай Ко Нур

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Q2z":

    Навремето американските бойни самолети бомбардират Северна Корея в продължение на цели три години. Без изобщо да мислят за цивилното население, както твърди американският историк Брус Камингс, окачествил действията на САЩ като военно престъпление.

    В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население.
  • 16 Рико

    2 5 Отговор
    Нека се въоръжават. Този режим там на тотална мизерия и тотално безправие им го набута Москва. В един момент на северокореиците ще им просветне. И ще тръгнат да търсят сметка на виновника. Нека са въоръжени хората.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рико

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Що не му изпратите от циркониево-плазмодиево-не знам какви ракети и самолети. дето всеки ден ги "произвеждате" по медиите. Нали е ваш човек.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Не си запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Рико":

    Скоро пуснаха на вода ,втората си атомна подводница,
    Мисли ,за какво иде реч,преди да ги плюеш.
  • 21 Гледна точка

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рико":

    Е нали Тръмп нарече Ким - Моя много добър приятел . Що не нарече така някой васал от Източна Европа , щото васалите не ги броят за "джанка" , а Ким има водородни атомни ракети .
  • 22 Ичко

    3 0 Отговор
    В ютуб има клипчета .много са си добре даже ядат риба морски дарове цялата им земя обработваема хубави градове лошото е само враждатА и разделението на двете корени същата работа като нас и македония
Новини по държави: